S manželom si chceme vziat hypotéku na byt ale máme strach,či to zvládneme splácat po 9tis.mesačne celých 8 rokov.Náš mesačný príjem spolu je momentálne do 16tis.Ja som na materskej za 5tis. a manžel zarobí 11tis mesačne,takže musime ešte čakat.Rozmýšlame že skor ukončím materskú a malého dam do jaslí aby som mohla íst do roboty zarábat.Máte aj vy hypotéku?akú vysokú a aký máte vy spoločný mesačný príjem v rodine?Neviem či do toho máme íst.
Akú vysokú hypotéku splácate a z akého mesačného príjmu???
maleho nedavaj do jasli, uzivaj si matersku, kym mozes. po materskej sa snaz co najlepsie zamestnat a potom si mozete kupit starsi domcek a postupne renovovat. teraz by to bolo zbytocne riziko. manzel by sa mohol dat na nejake remeslo, beru tam aj nevyucenych, snad ma nejaku prax, napr pri stavbe domu rodiny alebo nejakom montovani nabytku a pod. 11000 je pre muza strasne malo koruniek, zeny maju mensie moznosti (hlavne, ked maju este zavazok - deti - a nemozu pracovat od nevidim do nevidim). Mal by zmenit pracu. Mozno o topm ani nevie,ale i bez vzdelania moze zdravy chlap zarobit tak 30t. v remeselnych povolaniach.
Vsetci sa uz nemozu dockat,kedy tu zacnu verejne vykrikovat do sveta,kolko maju prijem a aku maju hypoteku na krku.Ved si to asi vies spocitat,ze pri prijme 16000 mesacne ti nikto neda hypoteku so splatkou 9000 mesacne.Z coho by ste tak asi zili?Zarataj si inkaso,elektriku,plyn,nejaku poistku...A kde su este naklady na stravu...
to sa mi zda velky risk..aj ked len na 8 rokov. na taku hyp. je to maly prijem.. ak nahodou nemate nejaku velmi dobru rodinu, co by vam pomohla. My s manzelom s mojou buducou materskou(som tehotna, momentalne PN, takze normal vyplatu uz ani neratam.. a s dietatom by som najradsej ostala, co najdlhsie) mame mesacne tak 27 tis. a splacame 9tis na 30 rokov... A ked ratame i s inymi vydavkami mame obavy, ci nam to bude vychatzat.. sme v Ke.. musite si spocitat na co date kolko pocas jedneho roka.. pravidelne i mimoriadne vydavky.. 7 tis na mesiac sa mi zda strasne malo pre rodinku, ved len za energie zaplatite urcite najmenej do 3tis. :(
b.johnosova: neviem odkiaľ síce si, ale v BA stoja jasle okolo 10 tisíc mesačne. tak zváž, či sa ti to vôbec oplatí. čiže keď zarobíš tých 15 tisíc mesačne, tak sa ti stále neoplatí, ale si na tom istom. a ďaľšia vec je tá, že s takým príjmom ti dajú hypotéku možno tak na 400.000,-Sk.
Vsetko si treba zratat.Pri momentalnom prijme by som nebrala taku hypoteku.A potom zase treba pripocitat cenu za jasle.Moze to byt aj lepsie aj horsie.No manzel by si mal najst pracu urcite z vyssim prijmom,aby bola vacsia istota.
slováci su na tom asi fakt dost dobre,ked nemá nikto dlhy a požičky.