S manželom si chceme vziat hypotéku na byt ale máme strach,či to zvládneme splácat po 9tis.mesačne celých 8 rokov.Náš mesačný príjem spolu je momentálne do 16tis.Ja som na materskej za 5tis. a manžel zarobí 11tis mesačne,takže musime ešte čakat.Rozmýšlame že skor ukončím materskú a malého dam do jaslí aby som mohla íst do roboty zarábat.Máte aj vy hypotéku?akú vysokú a aký máte vy spoločný mesačný príjem v rodine?Neviem či do toho máme íst.
Akú vysokú hypotéku splácate a z akého mesačného príjmu???
pepepe,tak ti to vysvetlim.Takto sa limitovat,ze presne vtedy a vtedy mam naplanovane dieta sa mi zda trosku smiesne.Co tak si ho strikne naplanovat,az po splateni hypoteky?A potom pride do toho nieco dalsie a dalsie a dalsie....
ono je pekné mať predstavu... my máme príjem dokopy cca 37 tisíc, niekedy o pár tisíc viac...platíme dva úvery vo výške 8 tisíc plus 3 za byt, plus dalšie výdavky ako výživné, internet, telefóny a splátky za napr. notebook a ono sa to nezdá, ale fakt máme čo robiť, aby sme prežili do ďalšej výplaty... žiadne dovolenky drahé, žiadne drahé oblečenie, len šetrenie a šetrenie...
radana, nepochopila som, ale 11 000 mesacne uz domov nenosi ani posledny robos, co ma zakladnu skolu...Preto, ze sa chcem zaistit som smiesna? Smiesny a hlavne hlupy je ten, co zivori a robi do stovky, ale deti ma...My sme sa prestahovali za lepsim zivotom 6000 km od Slovenska...Spokojnost sa ale u ludi lisi:) Manzel zaraba mesacne 7000 dolarov a spokojny nie je:) Kolko donesie tvoj?
Mozno o topm ani nevie,ale i bez vzdelania moze zdravy chlap zarobit tak 30t. v remeselnych povolaniach.
tak toto je sice pravda, ale nie je tu napisane ze si v takej robote ten chlap znici zdravie nafurt a preto je to tak platene
pepepe,pripominas mi jedneho kamarata,ktory prisiel za manzelom s otazkou,ze kolko stoji dieta. b.johnsova,vam drzim palce,je dobre,ze chcete ist do podmienok,kde sa budete mat lepsie.Aj my sme sa stahovali z jedneho konca republiky na druhy a sme len a len spokojni.Manzel ma omnoho lepsie platenu pracu,lepsie zivotne podmienky....
my už mame svoj byt a bez úveru,plánujeme ho v blízkej budúcnosti predat a odstahovat sa do druhého mesta,požička nám hrozí od 300tis do miliona,záleží od našej náročnosti.Odchádzame hlavne koli nízkej životnej úrovni v tomto meste,momentálne máme všetko,aj auto ale len tak tu prežívame,lebo pri týchto platoch tu ani na dovolenku nikdy nebude.Preto ideme-sa stahujeme za lepšími podmienkami,ale s úverom.
b. johnsova, to ste si nejak zle zariadili, najprv ste si mali kupit byt, splatit ho a potom mat dieta...To je ale tvoja vec. My s dietatom cakame este 6 rokov, kym bude dom splateny do polovice, potom moze prist dieta a kym pojde do skoly, splateny bude cely dom...
tie slobodne matky som myslela tak, ze sa nezenu za pniazmi kvoli nejakej kariere ale aby sa im podarilo uzivit. nie kazdy kto da dieta do jasli, je zly, ale je to krajna moznost.
tak podla mna zije mnoho ludi. zalezi od lokality. bratislavcan sa zasmeje pri takom plate, ale jeho bytova situacia stoji dvojnasobok ako v akomkolvek inom meste.
cas s dietatkom ti nikto nenahradi, v jasliach bude casto chore, pochyti od neposlusnych deti nepkne tahy a este nema dostatocny rzum na to, aby rozlisilo, ktore spravanie je neprimerane - do jasli vacsinou odkladaju deti rodicia alebo slobodne matky, ktore pre hnanie sa za penazmi nemaju cas na vlastne deti, preto su tam o poznanie neposlusnejsie deti, nez ake stretavate na pieskovisku. starsieho syna som dala do jasli a teraz to lutujem.
dakujem vam,manžel si uz hlada novú prácu.predstavujeme si to asi tak že on by zarabal 20tis,ja 15tis čiže spolu 35tis.požička,byt,jasle by nás stáli : 9tis+6tis+6tis=21TISÍC a zo zvyšných by sme žili,inak by sme asi nemali odvahu.