Dnes sme kazdy v inej izbe sedeli a mlcali cely den,askutocne ani jedno SLVO ANI JEDNO, bol urazeny , to sa opakovalo aj vcera,,az na par praktickych odpovedi typu ci si da kavu a ci mi to a to poda..ci chce kukat telku ..MOj partner Odpoveda strojovo na otazky.Ked hovorim nejaky zazitok tak ,,neni z jeho strany neni ziadna uplne ziadna reakcia, tak sa musim spytat slovom vsak -vsak? myslis si to? Odpovie vetov- ano -nie-mozno NEVIEM . to odpoveda najcastejsie, neviem ,NEVIEM.Tym ukonci moje uvahy o hociakej teme,fakt hociakej nehovorim o zenskych temach,skusam vsetky temy ktore by ho mohli zaujmat..a nic...
,Novu temu nezacne nikdy Nezda sa byt depresivny,len je totalne vymlety,,,asi?CI sa mylim?,Vlastne co sa pozname 3 roky ja rozpravam a on ma maximalne doplni.Celkovo je typ co malo rozprava ,ale vsimla som si ze on vlastne novu temu nezacne nikdy V podstate s mojimi nazormi suhlasi lebo ziadne nema, lebo nemysli na mnoho veci,,ked mu hovorim o niceom ani ho to moc nezaujma, lebo jeho nic moc nezaujma.PReoc som s nim? lebo mi dava pocit istoty, lebo by som zila uplne sma kedze deti nemam.Mam s nim byt alebo riskovat a hladat, mam cez 30 rokov....ale som totalne flustrovana a citim sa sama. Dnes som ani svoj hlas nepocula,,,ani sovo ,som si hovorila budem robit to co on...je u nas hrobove ticho,,,poradte.Zazivate to iste?
Ticha domacnost
Dakujem! pojdem dobre spat,velmi pekne reakcie ste mi napisali.Ano on to vravi,ze ma rad.ale len ked som ja prijemna mila sam od seba nie.podla situacie.On sa dost chova podla mna{asi som dominantna---asi urcite, aj podla viacerych ludi,ale problem je ze som precitlivela, nie ako klasicka domina-len racionalna,som precitlivela na samotu,
Asi sa musim naucit byt trochu diplomaticka ,,,,,nie je to falosne??..preco muzi su tak jednoduchy a my zeny vieme ze s nimi treba zaobchadzat ako s porcelanom,,,,pritom zivot je dost tvrdy.
Ratta ,ano presne hovoris,,cim trieskam viac tym je tichsie,,,a uzatvara sa,,
hodime sa k sebe tieto typi,,asi nie,,,,, by povedali iny.,,ale nejakym sposobom sa asi mame radi,,ci je to len nahoda a pokus s niekym existovat? ;lebo nikto by nas nechcel ,lebo sme take dominantne expresivne typi?
Dr Jajboli nap pls tie temy.Inak ked som chora, to mi kupuje vestky zbytocne kvapky,,a len mi kaze aby som lezala a nevstavala...vtedy je velmi mily,,ale len vtedy ma empatiu.Ano Ratatta ma pravdu , ukecani len kecaju, pohybujem sa v umeleckom prostredi ,to by ste mali vidiet tie reci o hercoch a scenaroch,,ale pekne sa to pocuva...Nikto z mojich priatelov vytvarnikov a reziserov nechape ako mozem byt s nim,,,,je ticho,,nerobi extempore.. nie je zaumavy vypada sedo,,priemerne,..{mne to nevadi },poznam hroznych umelcov ktori si pomylili film so zivotom..}Takze radite nie vrieskat? do teraz som rieslia byvale vztahy totalnoym krikom az klopali susedia na radiator..dnes som ticho,,,hm,,ale nebudem mat zaludocne vredy?Asi si musim najst okruh znamych alebo pracu kde a vykompenzujem....dik...idem s velmi dobrym pocitom spat ,pomohli ste dakujem vazim si to.
NEZNASAM UKECANYCH CHLAPOV!!!! prveho som takeho mala, uz som roky od neho, teraz zijem s tichym, ked si ukecana, to je tvoj problem, nie jeho. Aby si neolutovala, ak si najdes zhovorciveho...len aby ta k slovu pustil
Ešte jedna vec. Hovorí ti, že ťa lúbi? Mne hovorieval niekedy za slobodna, ale asi na jednej ruke by som to spočítala. Ťažko mu to ide z úst, svoje city nevyjadruje rečami, ale skutkami a ja to cítim, že ma má rád svojim spôsobom. Keď sa ho pýtam, či ma ešte ľúbi, tak povie: Ľúbim,ľúbim, ak len to potrebuješ počuť. Nevie to tak dávať najavo.ale keď som chorá, tak prvý deň je z toho vysratý, ale keď už na druhý deň vstanem, tak je všetko po starom. A zase poviem, je to dobrý človek, no čo už!
A Ratata má pravdu, aj ja som ti písala. Nekrič! Nebude vedieť, čo sa deje, že nekričíš!To je dobrý trik. Zaberá!
Večernica, on bol taký aj pre manželstvom, kým ma čakal na rande v kresle, kým sa oblečiem, zaspal. Hotová sodoma-gomora. Aj tak som sa za neho vydala, lebo každý sme nejaký a myslela som si, že ho potom prevychovám. Veľký vplyv mali na neho jeho rodičia-staromódni, konzervatívni, skromní, šporovliví. Keď povedali, že dnes sa ide do záhrady, išiel im makať bez toho, aby sa poradil, alebo sa opýtal, či ho ja nepotrebujem alebo či nemám nejaký program. A to som mala už deti na svete a boli malé obidve (16 mesiacov je rozdiel medzi nimi). Raz som narobila cirkus u svokrovcov, bola tichá domácnosť z ich strany, ale musím povedať, že vtedy ma manžel zastal, div som nespadla na zadok. Je vo vnútri dobrý človek a veľmi spravodlivý, neklebetí, jednoducho len je. žijeme vedla seba, ale som spokojná. Možno som veľmi prispôsobivá, ale mi to celkom vyhovuje. Skús nekričať, keď sa pohádate, to ho naštve a bude sa báť o teba, či náhodou nemáš niekoho iného, že si sa tak zmenila. Keď začne žiarliť, po vyprovokovaní(odchádzaj z domu častejšie a nepovedz, kam ideš, povedz, že ideš von, to sa nemusíš flákať, trebárs zájdi ku susede alebo kamoške, ale odíď)vtedy si uvedomí, že robí nejaké chyby. Keď si takto plánujete spolu bývanie a aj tú prerábku kúpelne, tak to s tebou myslí uprimne. Má v tebe istotu. Preto ti radím, možno je to blbé, ako keby som ťa huckala proti nemu, trochu sa pokús ty zmeniť a tak trochu ho vyprovokovať. Neviem, ťažko sa darí, ale keby som si mala vybrať, určite by som si jeho vybrala zase, pretože čo som mala pred ním priateľov, cítila som sa s nimi dobre, komunikovali sme o všetkom, ale žiaľ, všetci sú rozvedení a niektorí už aj 2-3 krát. Tak sa vtedy zamýšľam, ako dobre, že som si tohto umlčaného vybrala. Teraz mi to aj vyhovuje. Na všetko sa dá zvyknúť, len to je zle, že stále my ženy sa prispôsobujeme chlapom. Oni sú bohovia a nezmenitelní! To si oni myslia. A keď sa nerozpráva s tebou, skús byť k nemu z ničoho nič milá a pozorná a usmievavá. Bude si myslieť, že ti preskočilo, ale nevadí. No ja som teda zvedavá, čo urobíš. Držím ti palce. MOžno som staromódna, čo si nepripúšťam, lebo žijem s dobou, ale on nie veľmi,ale je toto môj názor a skúsenosť.
O.i. si si mohla všimnúť, že aj ja sa tu rozprávam s PC. Pomaly bude na PC žiarliť, ale aj sa musím niekedy vyvenčiť.... Tak porozmýšľaj a napíš, ako si sa rozhodla.
Jáj, zabudla som napísať. Teraz, ako stárneme, nechce sa nám ani hádať. zpohodlneli sme, ticho je, ale mne to vyhovuje. A zvykneme sa aj rozprávať-občas.
Zajtra ti napíšem všetky vety, ktoré sú každodenné a ktoré sa pýtam denne. Viem ich spočítať. Ale je mi dobre a som spokojná.
no vecernica..vies..ked som citala o tvojom vybuchu..musela som sa pousmiat..Ja som tiez predtym robila nepricetne sceny..fakt jak psychopat, hadzala veci o zem, ziapala..lebo ma dohanalo do sialenstvo, ked sme sa pohadali a on to riesil mlcanim..Ale zistila som ze to neplati, cim viac sa rozculujem ze mlci, tym viac sa uzatvara do seba a cim viac kricim ja, tym dlhsie mlci on..Tak ze rada..skus sa ovladat, nekric na neho neovladatelne..ked ta stve,mlc tiez..aspon na mojho priatela to zabera..ked zacnem vyvadzat ani to s nim nepohne..ale ked namiesto scen mlcim..mlcim aj on sice..ale tak do niekolkych minut (ale aj do hodky, 2-3, v zavisloti od vaznosti situacie, ako sa to dotklo jeho) pride a snazi sa udobrit..A nesuhlasim s tym, ze malo prezivaju, praveze prezivaju az prilis..maju obrovsky citovy vnutorny svet, a to je ich problem, ze sa to boja prejavit..Nehovormu, ze je autosta a podobne veci, cim viac mu to budes hovorit, tym viac sa bude"autisticjy"spravat..Napr. moj priatel niekedy nevie"otvorit usta" a vybavit nieco..penila som a stale som mu hovorila ze co ma za psychotraumy..Ani som s nim nepohla, len co sa viac zatal..A iba som sa ho dotkla..Tak som prestala a akosi automaticky tie veci aj zacal dokazat vybavovat :)..Ak sa budes spravat cloveku akoby bol taky taky..tak taky aj bude..:))Neviem kde som citala tuto myslienku, ale strasne sa mi paci..
Je tak som sa pousmievala na odpovedi dr.Jajboli.Uplne presne ,,,uplne napr v aute nieco mumle,,ja sa rozplyvam nad krasami chorvatska ci Benatok ,on,,ze no.... a toto je pravda:} citujem ta ...to sú také typy-konzervatívne, nie výrazné, nie sú nápadní, ale sú inteligentní, a hlavne rozvážní.
a taktiez tato veta sedi
Nikdy ma nechváli ani za dobrý obed. Ja sa musím opýtať, či mu chutilo a tak.
hm...
Mam tu dva nazori ,,1.ze by zena nevydrzala bez komunikacia a zaklad je komunikacia 2. ze treba vydrzat.....
Rattata, ako keby som videla tiez seba,hovorim mu story..on ze ,,no ,,mhm...pamata si ju ,ale nic nepovie, ci som konala dobre ci zle ,ci co si mysli.Vela otazok musim dat.Po mojom vybuchu hadke kde som bola uplne nepricetna a trieskala som dverami,ze neodpoveda ze odpveda maximalne slovom neviem , mozno,..to bola pointa hadky nekomunikuje vobec .odisiel niekam na cely den .Cely den som sama, cakam, a rozmyslam ako sa sppravat, ked pride skusim jeho mlcanie ved 48 hod nerozpravam.Pri tom tolko chcem povedat,co mi vadi a na co som cely den myslela..co som rozoberala psychologicky.Napadlo ma ze tieto typi mozno menej prezivaju skutocnost..menej veci ich trapi myslim vnimaju ako AUTISTI..to mu casto hovorim ze je autista..skryti kedze ma okolo 40 rokov..je neobjaveny autista v tom case sa o tom malo vedelo,mam to podozrenie, ale asi neni to len zo zufalstva.Inak na dr.jajboli mam otazku ked by neboli deti {co my nemame ,,bola by si s nim?}aku rolu zohrava stereotyp, majetky a vsetk okolo manzelstva,,ja stojim pred rozhodnutim vydat sa ci nie...Som na pokraji zrutenia,dnes som sama, celu nedelu zajtra tiez ide do roboty,Prisiel povedal len ahoj, zalahol..a mne tu ide film o muzovy ktory mi povie co citi co robil cely den, ako ho niekto nastval, ,,ako sa tesil na mna..alebo zlostil, na mna,,nic nemam,nic len jeho spanok.chrapanie a ak ho budem chcet budit povie potrebujem spat.....Citim sa strasne lebo sme zacali spolu investovat do nestastnej rekonstrukcie kupelne. CI ho nechat ci nie.Este mi prosim piste.Musim sa rozhodnut.Strasne to pomaha,som uplne vysmednuta a vyhladnuta po diskusi,,hocico piste, moc to hreje,,,48 hod som s nikym okrem predavacky v bile nekomunikovala....a este ako docitavam,,ano nikdy ma neobmedzoval,,lebo je tak lahostajny,,a to ja sa zaujmam o cely svet:}}} pisem to tak z uvodzovkami ,lebo chcem robit humanitarnu pracovnicku..Takze ako pise Ratata kecat a kecat? alebo rozchod?..skusim ,,moc dakujem,moc ,,uplne som tu cely den cakala na hociaku odpoved..dik moc,,piste hocico, tychto typoch,stojim pred rozhodnutim vziat si ho ,,kupit za spolocne prachy dom ci nie,,a to je dost zavazne..hm..nejaky test..mam ist za psychlogom s nim poznate niekoho pomoze vobec ? Mam pocit ze vy pomozete osobnymi skusenostami viac. dik
no, niečo na tom je! Ale nikdy ma neobmedzoval, mohla som ísť cvičiť, s priateľkami von a tak. Dôležitá je vzájomná dôvera a potom budeš aj sčasti slobodná
Podla mna ide iba o to, ci ho chces ty tolerovat cely zivot alebo ci ho dokazes tolerovat a ci budes pri nom stastna. Ak ti rozpravanie chyba uz teraz a si z toho nestastna to nie je dobra cesta :-(. Nemozes zit cely zivot v tichom prostredi, ak si ukecana z dovodu, ze "vsak on je dobry chlap" casom mozu prist depresie, uniky z domu lebo to prekroci hranice a budes hladat inu spolocnost. Porozmyslaj co chces do buducnosti ....
Večernica,no ja som taký istý prípad, ako ty píšeš o sebe. Ideme v aute ticho, sem tam niečo prehodím, on odpovie, akoby ledva otvoril ústa, nič ho nerozumiem, ale keď ideme na návštevu, ale hocikde, kde sa dobre cíti, reční, smeje sa, baví sa, ale nie so mnou. Ja som si už zvykla. Veľakrát som uvažovala kvôli tomuto o rozvode, ale keď som sa zamyslela, koľko je manželstiev zlých, kde sa týra, bije, alkohol, ženy, atď. Tak som si pomyslela,čo vlastne chcem. Nepije, nebije ma, nefajčí, za ženami nechodí, jednoducho len je. Veľakrát som mu povedala, že chodí domov len spať a jesť. A niekedy, keď sa ho niečo opýtam, tak mi povie: ty máš ale otázky..!! a neodpovie mi. Čo sa detí týka, pomáhal mi s nimi, chodil na prechádzky, je pravda, že povedal, ak sa mu narodí syn, urobí mu motokáru a syn má už 30 v t. r. ale motokáry sa dodnes nedočkal. Má len bicykel. U nás vládne taký pokoj, kľud. Keď sa naštve pre hlúposť, zvýši hlas, a ja mu kľudne vysvetľujem, čo kričí, nie som hluchá a pochopím, keď mi to aj v kľude povie.
Večernica, to sú také typy-konzervatívne, nie výrazné, nie sú nápadní, ale sú inteligentní, a hlavne rozvážní.Aspoň ten môj. Na rozdiel odomňa, ja zapýlim hocičo a hocikedy, ale on nie. Vtedy ma musí zabrzdiť. Nikdy ma nechváli ani za dobrý obed. Ja sa musím opýtať, či mu chutilo a tak.
Pozri, ako ho máš rada, a on teba tiež, lebo to musíš cítiť, tak sa snaží žiť spokojne a nerušene s tebou. Tým, že nehovorí, ťa určite neprovokuje. Je asi taký kľuďas, nie? Skús to ešte s ním. A keď je taký tajtrlík, tak ti nebude pri ňom zle. Nuž, popozeraj sa aj po iných, ale aj tak viem, že potom zistíš, že veru on ani nie je zlý človek. To je môj názor. Musíš sama vedieť. Ja akože trpím už veľa rokov,(som veľmi ukecaná a komunikatívna, organizačné schopnosti a temperament) ale zvykla som si. Je to dobrý človek!!!Hovorí sa aj to, že protiklady sa priťahujú.
vecernica..nepis si dobre a zle jeho vlastnosti..nezapisuj kolko viet povie za den..Tak sa neda zit..bud ho mas rada a zmieris sa s tym..alebo sa s tym zmierit nevies a skonci to..Moj priatel tiez nie je velmi ukecany..ked mu povie nejake story co sa mi stala..tak zvacsa iba prikyvne,,ked mu poviem aby mi na to povedal svoj nazor.. casto povie iba"boze zlatko, co ti mam na to povedat?Ja neviem.."A tiez ma to niekedy rozculuje..Ale uz som sa naucila dokonca nad tym zasmiat alebo prevratit iba oci..A ked uz nemozem vydrzat, tak nastojim aby mi predsa len k tomu nieco povedal a on povie (v zavislosti od story) :"No, ano, bolo to hrozne", "No mas pravdu", "No presne, si moje chudiatko".. :)).. Zase na druhej strane krivdila by som mu, dokazeme sa super porozpravat ale vacsinou som iniciatorom ja..keby som ja nerozpravala asi by sme moc toho nenarozpravali..Ale dost sa mi ho podarilo nenasilnou formou "naucit" rozpravat..aj o hadkach..on to neznasa..ked sa nieco stane a rozpravat sa o tom..Ale ja trvam odjakziva na svojom..v minulosti to dost dlho bolo tak ze ja som chcela riesit a rozpravat sa o tom..a on povedala ze on nema o com rozpravat a mlcal iba a mna slo roztrhnut..Snazim sa ho respektovat a ani necakam od neho siahodlhe vylevy a zase on sa naucil rozpravat o zlych veciach co sa stali..aj ked na moj popud..Zase, je nam krasne aj ked mlcime..a to ze je niekto ukecany nie je vsetko..a ja zase rozpravam aj za dvoch a on si ma trpezlivo vypocuje..Akurat minule sme boli v pizzerke a stretla som tam chalana, ktory sa mi kedysi strasne pacil..aj som s nim mala romanik ale nevyslo to a ktoremu sa usta nezastavia..A sedel aj s babou pri vedlajsom stole a mlel a mlel..a najskor mi prebehlo hlavou, boze preco aj ja nemozem mat chlapa ktory by stale kecal..No ked sme tam sedeli hodinu a "moj byvaly" mlel a mlel stale a usta sa mi nezavreli a ta jeho baba nemala pri nom moznost ani odpovedat, tak som si povedala ze dakujem bohu, ze mam toho mojho neukecaneho chalana, lebo uz len pocuvat niekoho hodinu v kuse je unavne..Ak nerozprava preto ze je taky a nie preto ze ste pohadani tak to nie je tragedia..Nepises kolko ste spolu, ale urcite sa da aspon trosku casom prevychovat..A mali by ste sa o tom porozpravat ako ta to trapi ze stale mlci-bez hadok a urazok (viem ze mozno to porozpravanie bude spocivat v tom ze ty budes rozpravat a on mlcat, ale to nevadi) a povedz mu iba ze ho mas rada a ze chapes ze ma taku povahu ale ze by ta potesilo velmi keby aspon raz denne zacal nejaky rozhovor;)..Ak ta lubi zvladne to a ak ty jeho, zvladnes to tiez..