Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Rodičia a anorexia, bulimia

Príspevok v téme: Rodičia a anorexia, bulimia
Alternativa

Ak mate podozrenie, ze Vase dieta trpi poruchou prijimania stravy /PPP/, nestracajte hlavu. Prave teraz Vas bude Vase najdrahsie stvorenie velmi potrebovat.
Zakladne zasady:
1. Zachovajte pokoj a pripravte sa na narocny boj hlavne psychicky. PPP je choroba ako kazda ina a treba ju liecit. Liecba je dlhodoba ale uspesna
2. Kupte si knihu, kde budu vysvetlene priciny spustania PPP, co s tym, hladajte odborne informacie, prip. Vy sami navstivte psychologa
3. Kedze spustacom tejto diagnozy v pubertalnom obdobi su najcastejsie pomery v rodine, prehodnotte vztahy v rodine a pracujte na ich pozitivnej zmene. Treba si uvedomit, ze nedostatok lasky a pozornosti rovnako ako nadbytok "opicej" lasky spusta problem
4. Prehodnotte doma stravovacie navyky. Naplnte kuchynu rozumnym mnozstvom cerstvej zeleniny, ovocia. Pri bulimii majte v chladnicke len mnozstvo stravy urcene na jeden den, takmer ziadne sladosti
5. Dajte dietatu pokojne, bez navalov zurivosti na javo, ze o jeho probleme viete. A tiez, ze vyzdravenie je vylucne v jeho rukach, pricom s Vasou maximalnou pomocou moze pocitat.
6. PPP nesmie byt jedinou temou rozhovorov v rodine
Verim, ze aj vo Vasej rodine tuto chorobu zvladnete.

zuju

bola som zavisla na Lexaurine, teraz beriem Hapilux, niekedy viac niekedy menej a Timonil/ Timonil mi velmi zabral na naladu

anka

zuju,no ved to je jasne,len z teba mam pocit,ze ta ten kotrmelec posunie vpred,a nie este hlbsie...ak beres lieky,mozem sa ta spytat,ci si ich niekedy musela menit,ze ti bolo fajn s nimi a potom uz zrazu nie,nemyslim davkovanie,ale typ

avinka

anka ,ty si mala A a teraz sa ucis jest normalne alebo ako?ak teda chces.. u mna je to tak(aj ked hlava stale nechce a neviem prijat telo)

anka

avinka,tak preco to nechces zvladat,inak dobre,ze mas este na vyber,ale daj si pozor,aby neprisla doba,ked sa "to" obrati

zuju

anka: neviem ci to zvladam, i ja ma stavy ze by som sa na to najradsej vykaslala, ludia ktori ma podporuju tych zratam na prstoch jednej ruky, ale snazim sa, i ked urobim kotrmelec aj ja

anka

na margo tych odbornikov,nic v zlom,len ten pocit,ze to nezvladam,tam este dlho bude...ale zuju ty si riadne silna,klobuk dole:-)

avinka

zuju mas pravdu, mudry sa postavi,hlupy ostane na dne,ale je to vsetko take komplikovane,ale da sa to,lenze sa musi chciet..