Prečo som dostal diabetes

Príspevok v téme: Prečo som dostal diabetes
pier

čaute...kedže žijeme v dobe komunikačneho internetu,tak ma napadlo,keby tu každy,kto chce,SAM ZA SEBA napisal aspon (alebo IBA) tri dôvody,prečo si mysli,že ziskal...nie prvu cenu,ale ten "celoživotny" DM1...možno na niečo prideme....
tak moje tri "dôvody" by mohli byť:
- dlhodoba (asi troj mesačna)vyčerpanosť prežita na vojne,spojena z neošetrenyma (nebolo tam zubara),respektive zle ošetrenyma (pred vojnou boli zuby iba doslova poplatane) zubami - zapal sa teda nakoniec vyliečil sam,(po nociach som pre bolesť nespal)ale ktovie za aku cenu sa ten zapal vyliečil sam.
- druhy dôvod je možno v spôsobe môjho života - že sa podcenujem,teda stale iba podriadujem,(musim robiť to čo nechcem).
- a nakoniec vraj som dostal diabetes z predavkovania liekov na šť.žľazu.
- čiže zhrniem to: zuby,psychyka a šť.žľaza.

ps:prosim Vas,nemusime sa zapodievať v tejto teme riešenim našich problemov,ale iba zdelme prečo si myslime,že sme to dostali....je to velmi zložite,ale pokusiť sa môžme...veď každy si určite niečo o tom mysli....

laco

Adriana,mozno zavisi ako dlho to uz mame,ja len 2-3-roky .tiez citi hypo,mavam 3mg ale to je v pohode dobre sa najem,aspon vtedy, a potom zase hyper ale to je ok vyjde vzdy na 10-.12mg a dost.Hb1ac mava od 6,5-7,1 .Nad 7 beru vodicak v rakusku.Preto nie je dobre sa registrovat ako cukrovkar,hoci by som dostal 70 eur mesacne.

adriana

Tak buď rád,že ste to stihli zachrániť.Ja väčšinou cítim hypo,ale raz sa mi stalo,že som sa prebudila,nado mnou asi 4 cudzí ľudia,nevedela som čo sa deje,ktorý je deň,či som v nebi alebo kde,chcela som sa niečo opýtať,ale jazyk bol tak zdrevenený,že žiadne slová nevychádzali.Tí ľudia boli záchranári,môj muž ma zvykne telefonicky kontrolovať,keď som sa mu neozývala,tak letel domov z práce,deti mali 8 mesiacou,jeden bol v postieľke,druhý divne poobliekaný so mnou na posteli.Asi som si dvakrát pichla tú istú dávku.Je to strašný pocit.

laco

ahoj Adriana,ja som to mal a nic trochu som bol od veci,akurat sme pri krbe pozerali tv a manzelka mi dala med a cokoladu ,banan ale vsetko sa mi zdalo slane...

laco

Ahojte.Napadla mi taka vec,kto z vas mal menej cukru ako 28?tj.cca 1,568
Citam vase spravy,ale tie Pierove sedia ako by som pisal ja,az na to,ze mam uz 50,ale vzdy sportovec...je to fakt zaujimave,z coho to vznika a teraz som ako narkoman...

adriana

Ešte k tej dedičnosti.Veľmi som sa bála mať ďalšie deti.Preto sme si dali urobiť genetické testy.Moji starý rodičia to mali,ale dostali to až v starobe-vraj starecká cukrovka,otec pracoval na smeny-nedostatok spánku,nepravidelná strava,dostal to po 40,manželov brat to má od 4 rokov.A testy vyšli,že moje deti majú 4% šancu to dostať.Myslím,že keby to aj nikto nemal,tak je taká šanca.

adriana

Pier,teraz keď mám cukrovku,tak keď mám zdravotný problém-za všetko môže cukrovka./podľa lekárov/.Nevedela som dlho otehotnieť-vraj pre cukrovku,dostala som paradentózu-vraj pre cukrovku.Už som sa na to dosť hnevala,pretože kdekoľvek som spomenula,že mám cukrovku-odpoveď bola jasná.Mne to zistili v 5 mesiaci tehotenstva-všetko nasvedčovalo tomu,že je to tehotenský diabetes.Predčasne som porodila,dávky inzulínu išli dolu-na 6 jednotiek denne,ale malý zomrel,keď mal 3 mesiace,a mne sa zrútil celý svet.Neviem,možno keby to dopadlo inak,dnes by som iba držala diétu.RNG,nie sme odborníci,ale máme to dlho,a skúšali sme všeličo.Ja som si vravela,že nad ňou zvíťazím,prekonám ju potvoru,budem prvá,ktorej sa podarí prestať si pichať inzulín.Ale nejde to,čítam tvoje príspevky v iných témach,a nevravím,že nepomáhajú tvoje bylinky,možno oveľa viac a lepšie ako lieky.Ale žiaľ inzulín si musíme pichať,aj keď sa nám podarí znížiť dávky,možno aj pomocou čajíkov,mne osobne veľmi pomohol herbalife,aj keď názory na to sú rôzne

RNG

pier, nezda sa ti, ze ked sa nieco pokazi, ze je to mozne opravit. Ak ti poskodenie pankreasu vyvolali chemikalie, po odmoreni tela ak ti zostala co len jedna zdrava bunka v pankrease, regeneracia je mozna?
V predoslych temach na cukrovku "odbornici", co si pichaju inzulin dlhe roky ma vyslovene vysmiali, nech im nekecam do ich cukrovky typu 1, lebo ju povazovali za "autoimunnu", nie vysledok poskodenia chemikaliami, medicinami alebo mikrobmi.
A kludne beru plno sacharidov, o co viac potom musia brat inzulinov a o co vysie je riziko poddavkovania a hlavne smrtelne nebezpecneho predavkovania.

pier

dik moniqa87 za prispevok...mne tiez sami doktori (aj ked neradi)povedali,že DM1 mam z predavkovania lekov na šť.žlazu...niečo ako u tvojej mamy...to by naznačovalo,že pankreas sa môže poruchať vnutornou nerovnovahou hormonov a chemikalii....

Andel,vraviš pravdu,strava ovplyvnuje vyhradne DM2,uviedla si aj jasne priklady,preco to vzdy nie je dedicne...to je vsetko ok....ale teraz ked to mame,tak je pre nas strava alfou a omegou nasho zivota....to ze su to IBA sacharidy ktore nam kazia nase tela,je v podstate nase stastie....nepovedal som to presne ako som chcel,tak sory....

Adriana,ale mne doktor dost jasne a podrazdene povedal,že stres sa podiela iba zanedbatelne na vzniku DM1..a kyvol z rukou....celkom mu neverim....lenze problem je,že stres je velmi široky pojem...nazory su rozne...niekto dokonca tvrdi ze vsetko je stres...podla mna iba to,čo si pripustime,alebo nedokažeme straviť....a ak nas nieco hlbsie zasiahne,tak odrazi sa to na najslabsom mieste (povestnej) reťaze.

RNG

Andel, problem z diabetes 2 je neschopnost buniek otvorit sa na inzulinovy signal, preto ze maju stvrdnute lipidy v stenach.
A nikde som nevidel naozaj tvrdu bravcovu mast , ked ju zohrejes na teplotu ludskeho tela. Ani ked je niekolko rokov stara a smradlava.
Ale staci zahriat na vysoku teplotu rastlinny nenasyteny olej(napr lanovy), potom zmiesat s pigmentmi a mas olejovu farbu, ktora na vzduchu stvrdne na kamen.
Takze tam je ta hlavna pricina diabetes 2, stvrdnute chemicky a tepelne znicene nenasytene rastlinne tuky, vlastne tukove polymery, tukove plasticke latky.
Inac poznam aj plno chudych ludi s diabetes 2, hoci u tlstych je pravdepodobnost ovela vacsia.
A nepovedal by som, ze tam vplyv pankreasu nie je. Pokial pankreas vylucuje 3-4 krat tolko inzulinu ako u druhych ludi, znacne maskuje(reguluje) cukor v krvi. Ale ked sa "oboderie"z prilisnej namahy, alebo je napadnutuy nejakym mikrobom a poskodeny, cukrovka odrazu rapidne prepukne.
A lekari na to maju len jeden pristup, nalisovat do tela enormne mnozstva umelych inzulinov, aby zamaskovali priznak, vysoke mnozstvo cukru v krvi.
Naozajstnu pricinu neadresuju, lebo ju zrejme nepoznaju. Akurat maju pre to odborny nazov-inzulinova necitlivost(insuline insensitivity) ale ten nazov im nic nehovori o naozajstnej pricine problemu.
Ale uz predsa trochu postupili, zistili ze cielavedomou stratou tuku v tele sa symptomu zlepsuju. Len si neuvedomili, ze to je so straty tych tukovych polymerov z bunkovych stien, ktore sa stanu preto ohybnejsie a bunky sa skorej otvoria na inzulinovy signal.