O rôznych kozmetických vychytávkach sa na tomto fóre už popísalo dosť. Každá z nás má to svoje naj. No tak sem s tým:-)))
Moje kozmetické NAJ
mirka 23
kokosák sa dá jesť? to som nevedela. a na čo tak pomáha?
tak aj balea je chémia? tak ja uuž fakt neviem, čo používať, mám pocit, že chémia je všade a treba hľadať len menšie zlo. tak skúsim ešte tú Laveru.
Tým podporovaním kozmetického priemyslu som mala namysli fakt, že keď vám v reklame povedie, že na očistu pleti potrebujete 4 prípravky (lebo krok jeden očista, krok dva píling, krok tri tonizáacia a iné voloviny)a kúpelňa je zaplnená množstvom "nepotrebnej" kozmetiky. Som presvedčená že z prírodných prípravkov by ste mali vačší osoh. Ten kokosový olej je vynikajúca vec, šampón používam žihľavový či brezový bez zbytočnej chémie (aj keď sa to nedá úplne vylúčiť), zubná pasta s fluorom, ktorá vám zaručuje zdravý a krásny úsmev je tiež poriadna blbosť (skúste si pozrieť články na tému fluor, samozrejme aj tie negatívne)a pasty na tému paradentóza mám odskúšané všetky a nepomohla ani jedna (visoké dávky vit.C robia zázraky aj s krvácajúcimi ďasnami), makeup drahé dámy vám zbytočne upcháva póry. Hovorím o kozmetickom priemysle ktorý vás KLAME
mirka, nečítaš? ona povedasla - NA PLEŤ SI NEDÁVAJTE NIČ ČO BY STE NEZJEDLI.... apod tňym ch´ňapem napr. paradajky a tak, kokos. olej nejem :D
ale zistila som, že napr. tie drahé šampóny gliss kur či l oreal sú vEľmi chemické, radšej nejaké balea a tie nie sú ani tak drahé.
ako domace masky su super, ale make - up doma nevyrobis, treba z obchodu a aj ine veci, vsetko bio sa zas neda. boba77 nas tu drbe za to ze podporujeme kotzmeticky priemysel a pritom ona ma doma tiez ason minimalne jednu vec z obchodu, tak tiez ho podporuje.
vsetko je biznis, nielen kozmeticky priemysel. Keby som mala na to pozerat, zijem v zemlanke, na sebe mam konopne saty a jedavam korienky, bobulky....a zila by som cisto bio.
Uz to, ze si sem napisala, svedci o tom, ze si podporila obchod s PC, tvojho poskytovatela internetu, elektrarne...atd
NA PLEŤ SI NEDÁVAJTE NIČ ČO BY STE NEZJEDLI....
dobrá hovadina :D, takže namiesto krému si dám na face paradajku a ako make - up uhorku :D
zdravá strava a pohyb je jasné, že samozrejmosťou, ale nestaačí len to.