pred polrokom mi gynekologicka povedala, ze mam ranku na krcku maternice. predpisala mi nejake tablety na vkladanie a povedala, ze kontrola nie je potrebna. mam prist az o rok, aj ked som pocula, ze sa v takych pripadoch ma na kontrolu chodit dvakrat rocne. skratka, neprikladala by som tomu dolezitost, keby sa mi uz viackrat po sebe nestalo, ze po milovani som si na spodnom pradle nasla trochu krvi. dala som si to do suvislosti len nedavno-moze to byt tou rankou, je mozne, ze by sa nevyliecila? dakujem
ranka na krcku maternice
Korzika jedná sa o konizáciu krčka maternice. Odstráni sa poškodené tkanivo až po zdravé nepoškodené.V každom prípade je potrebné s tým niečo robiť,lebo ranka na krčku je predkarcerózna a je vstupnou bránou pre infekcie. Máš dve riešenia: podstúpiť chirurgický zákrok alebo to skúsiť ešte
poriešiť prírodnými prostriedkami. Ak chceš,napíš mi na mail.
Ahojte, ..citam, ze RANKA na krcku maternice je rozsirena. Mne vsak dr.povedal, ze zmrazenie uz nepomoze a musia to odstranit chirurg. Vie mi niekto povedat, co to obnasa, prip. aj nasledky do buducna, plodnost, deti, tehotenstvo.. celkovo..? vdaka
Inka mam susedku gynekologicku a ona tvrdi, ze ak ma byt ockovanie ucinne mali by sa dat zaockovat 10-12 rocne dievcata, take ktore po ockovani min. rok ci dva roky nebudu sexualne zit. U ostatnych je to vraj zbytocne a okrem toho HPV virusov je mnoho, nik ti po zaockovani nezaruci ze neochories na HPV ineho druhu a to stale este virusy mutuju. A to nehovorim o cene, podla mna je to vsetko reklama a tahak na peniaze, mate niekto podobny nazor??
Ahojte, no ako to tu čítam...ja mám dnes žalúdok v kŕči, rozhodujem sa očkovať, al. neočkovať proti HPV?...čítala som stránku zdravie.sro. a poviem Vám, mám dosť. Mám strach z očkovania, kt. je na trhu len 6 rokov a navyše je drahé a ešte k tomu Vám tvrdia, že je bez vedľajších účinkov???...Nepatrím medzi rizikových, čo sa týka promiskuity, užívania omamných látok, mám skvelú imunitu /som darca krvi, nebývam takmer vôbec chorá/, akurát mám ranku na maternici, lekár hovorí, že stále zapálenú, červenú, no cytológiu mám ,,len,, 2. Niekedy 1. Je nutné očkovať čímsi ,,neodskúšaným,,?...Je nuutné očkovať napriek tomu, že chodím na preventívne?...Je nutné očkovať napriek tomu, že nemám oslabenú imunitu- mám si ju nechať oslabiť?...Veď len napr. očkovanie proti chrípke- mám ho zadarmo v poistení, no nedala som si to, načo?...Okolo mňa sa môže pohybovať ktokoľvek akokoľvek chorý a ja to nechytím, načo sa nechať ,,preventívne očkovať,,?...Nikdy som od nikoho nechytila nai herpes a piť môžem aj po bezdomovcovi:o)...A moja svokra napr. mala očkovanie proti chrípke a mala ju niekoľkokrát do roka!Herpes?..na dennom poriadku. Chápete prečo mám obavu a neviem sa rozhodnúť? Bojím sa...
Ked sa ranka na krcku nehoji, musia tomu zabranovat nejake patogeny vo vaginalnej flore.
Tie by sa predsa mali antimikrobialnymi vyplachmi dat vynicit!
Co tak GSE alebo koloidna strieborna voda alebo aspon trochu kokosoveho oleja?
ahojte aj ja som mala ranku... moj doktor mi vysadil na pol roka antikoncepciu a zakazal na pol roka sex... vraj to bolo od toho, ked mi parter narazal penisom do kracka... a aj sa to zlepsilo... neviem si predstavit, ze by som sla na nejake zmrazovanie, to musi byt strasne...
mi29:
cafte baby...ako to tu citam, aj vy mate podobny problem...ja som bola na zmrazovani v oktobri, mala som stale vytoky denno denne,zistilo sa, ze mam ranku na krcku maternice..bola som na mrazeni a strasny zazitok to bol pre mna,doktor ako masiar...pri zavadzani zrkadiel do posvy,(pretoze sa pouzivaju ine zrkadla, ako pri beznej prehliadke)ak vas to bude strasne boliet,povedzte mu to, nech vam da tie zrkadla pri beznej prehliadke (ak mate uzku posvu).... potom sa vsunie taka sonda s dusikom na 2min. asi, vyzera to ako pistol.
Potom az zacne boliet brucho a to strasne.
Doporucujem, dajte si asi pol hodinku pred zakrokom nejaku tabletku proti bolesti, nech zacne ucinkovat skoro a tiez, keby vas niekto cakal a odprevadil domov potom...ja som mala riadne krce
Tento zakrok sa robi teda ambulantne a je rychly, idete domov.
Potom mate asi 10 dni biely vytok, pretoze sa odlupuju zmrazene bunky, nie je to bolestive,bolest bola u mna len v den zakroku.
A este sa nesmiete 10 dni kupat,pohlavne zit...ale radsej sa spytajte doktora...
lieci sa to 3 mesiace, potom sa ide na kontrolu.
Tak drzte sa babenky a nebojte sa hlavne, je to rychle!!!
ahojte baby aj ja som bola na prehliadke a povedala mi moja lekarka ze mam ranku na krcku ale mi hned povedala aby som po lete prisla sa dat obiednat na zmrazenie myslim ze je to dobre a nie ked vas lekar nikde neposle a potom moze byt uz neskoro.podla mna to teba riesit pokial to nieje vazne.ahojte drzte sa aj mne drzte palce