Estetická operácia nosa: Áno alebo nie?

tara

neviem ci velke riziko zadusenia, ale urcite väcsia zataz na organizmus, ako pri lokalnej anestezii...ale ak by bolo to riziko zadusenia-asi by nerobili celkovu anesteziu, moj subjektivny nazor

elka

ahoj nostek, teším sa s tebou že si spokojná.... ja som zase počula hrozostrašné veci o operácii, ževraj pacientov/ky odhovárajú od celkovej anestezi ževraj je tam velké riziko zadusenia....ach jaj....

nostek

Ahoj elka, ano uz som si `zbadala` moj novy nostek ;-) je iny, taky malicky ;-) a rovnucky ;-) este je na nom mierny opuch ktory casom ustupi, ale je to cool ;-)........
hybaj aj ty, vobec to neboli a ma to vyhodu ze sa 2-3 tyzdne ulejes z prace/ skoly ;-)

sara

Ahojte.ja mam na nose take jazvy ako z ovcich kiahni, a moc mi to vadi, mam ich po celom nose, myslite, ze aj to by spravil chirurg nejakou tenucku kozou, alebo sa to da niecim inym? dilema, sorac ze ti beriem tvoj otazkovnik, ale ked uz sa bavime o nosoch...hmmm.dik

nostek

ano, bola som v statnej nemocnici. pripadne ak chces ist k sukromnikovi a si poistena (najlepsie zavolat predtym do poistovne a popytat sa ci operaciu uhradia-kedze si to mala ako zranenie)...ked ti poistovna potvrdi ze ti to preplatia tak to je jedno kam pojdes... hlavne nech ti daju pri plateni ucet ktory odovzdas v poistovni... kedze ja som bola v statnej nic som nemusela platit islo to z VZP. a bola som spokojna... cele plasticke oddelenie v ruzinskej nemocnici je zrekonstruovane, je to tam ciste o nic horsie ako u sukromnika. toalety na izbach, postele po troch... No a priebeh bol taky, ze ORL ma odporucil na plastiku, hned pri prvom stretnuti ma objednali na operaciu. den pred operaciou prijali a 2dni po operacii pustili domou... chcela som ist aj skor domou, ale nakoniec bol bola rada, lebo su tam vyvysene postele (podhlavie) ktore si vyzaduje stav po operacii... a boli tam zlati ludia... takze v pohodicke...
za 2dni mi daju dole dlahu, tak som zvedava ;-)

elka

Nostek...prečítala som si až potom že si bola v nemocnici pár dní. A som milo prekvapená celkovo správaním lekára a sestričiek.

elka

Ahoj nostek!!! Ďakujem veľmi pekne za info. Tie dve hodiny je fakt dosť...A si spokojná z výsledkom:-))Bude mi stačiť len odporučenie ORL lekárky alebo budem ešte niečo potrebovať? Ako dlho si pobudla v nemocnici? A ešte niečo, to si bola v štátnej? V súkromnej asi takéto pourazové stavy bezplatne nerobia...Vopred ďakujem za odpoveď:-)))

nostek

Ahoj eplka,
mne to robili tiez po uraze nosa.. zlomenina kosti pri sporte...
nos mi robil v ruzinovskej nemocnici Dr Hajek. a operacia bola bezplatna, kedze po uraze... co sa tyka narkozy- oni nerobia lokalne, ale uspia ta... ja osobne som sa tomu tesila ako keby som mala pocuvat zvuky ``pilky a sekacky``... a bolo to v pohodicke... robil mi to 2hod 20 minut (co je dost vela) a kebyze mam lezat tak dlho pri vedomi tak ma zozeru mrle a sa tam len mrvim... takto som si zaspala a zobudila som sa uz `PO`...

elka

ahoj. Na zákrok ešte neviem, ORL lekárka mi povedala že až po zahojení zlomeniny. Ešte ani vlastne neviem ku komu nám ísť, stále tak trošku váham. Som z NR kraja takže buď do BB, BA alebo v NR,ževraj aj tam "opravujú nošteky" len nepoznám nikoho osobne komu to v NR robili. Preto ak máte niekto skúsenosť prosím napíšte. Práve toho som sa bála čo si písal/a/ že lokálna anestéza je lepšia....budem sa asi musieť premôcť. :-)))