Ahojte, má niekto z vás nejaké skúsenosti s plastickou operáciou nosa? Uvazujem nad tým, ze tento zákrok podstúpim, ale este si nie som úplne istá? Viete mi nejako poradit?
Estetická operácia nosa: Áno alebo nie?
Ked som mala este tie tampony v nose, ja som mala niekedy pocit, ze sa zadusim, a to hlavne ked som jedla ci cistila si zuby. Predtym som ten pocit nikdy nepoznala lebo ani ked je zapchaty nos pri nadche to neni tak ze uplne na 100% a okrem toho ja si do neho vtedy vzdy davam nosne kvapky. Ale toto, ja som jedla a pritom som sa vkuse dusila, nedokazala som jest i dychat sucasne.
Ja som to mala inak, ale u Kovaca je vsetko inak. Dlahu som nemala vobec a takisto mi nikto nehovoril, zeby som malajest len kasicky, akurat mi povedali, zeby som nemala nic tvrde. A ako veceru mi doniesli uplne normalne jedlo - kura s ryzou.
Jana C: aj mna po prebrati z narkozy skriabalo v hrdle, buhvi preco to tak je
baby pocuvajte myslite ze by sa dal termin opky objednat hned na prvej konzultacii a ze ci by sa dal dat do tyzdna maximalne do dvox :):)
MIMI000: keď mi robil aj kosť a mala som ešte tamponádu, tak som musela jesť len kaše,lebo po každom preglgnutí mi žblnkala krv v nose (aspoň sa mi to tak zdalo :)Neboj, určite to zvládneš!
MIMI000: minimálne deň po opke musíš jesť kašičky, aj v nemocnici ti ju dajú. Ja som jedla kaše, pokiaľ mi nevybrali tampóny, ktoré ti určite dajú, aby ti zastavili krvácanie. Telo začne automaticky dýchať ústami. Keď si na preberačke, najprv nedokážeš mať otvorené oči, ale zvuky už vnímaš. Neboj, ak si mladá a zdravá, tak by narkóza nemala byť problém, si myslím...
a mne doktor nic nehovoril o tamponade... len ze po 10 dnoch od opky mi daju dole dlahu... este sa opytam... ved ked ste mali tamponadu a este ste spali po operacii...tak ako vase telo vnimalo ze dychate cez usta? nechapem... a po narkoze ked ste sa prebrali, aky pocit? nemali ste sok alebo nieco? v pohode ste vnimali situaciu co sa vlastne deje?
Kattty: ako myslis po 10 dnoch? dovtedy si sa nepozerala do zrkadla pre istotu? zeby si nevidela svoju opuchnutu tvar?...
dakujem babenky... kasovitu stravu??? to preco? ved zomriem...
MIMI000: ahoj, ja som sa vôbec nebála, aj prebratie bolo super, len po druhej opke ma strašne škriabalo hrdlo. Ale vôbec som nemala bolesti. 1.krát mi robil aj kosť, bola som strašne opuchnutá a fialová, otec sa ma zľakol :))Keď mi vyberal tampóny, tak som sa prvýkrát videla bez sádry, ale opuch som mala asi mesiac. Ale bolo to úplne v poho, len keď som musela byť 3-4 dni na kašovitej strave, tak som skoro zomrela od hladu :))