Estetická operácia nosa: Áno alebo nie?

Jana C

ZAKYNKA
bola si dnes?

ALL
bola som dnes na konzultácii z MUDr. Kováča. Má naozaj profesionálny prístup. Poriadne mi noštek popozeral a aj keď bola plná čakáreň, dlho sa mi venoval. Bohužiaľ pre mňa nemal veľmi dobré správy. Ďalšia operácia bude veľkým rizikom, lebo nevie, čo tam nájde až to otvorí. Veľmi sa bojím a váham, či do toho ísť. Lenže ten nos nie je pekný a keďže predchádzajúci doktor nebol schopný ho pekne spraviť, asi to risknem....

Matiska

lenka_11
ja som bola taktiez v utorok operovana.a zacala som si to vyplachovat az v sobotu zo sterimarom a len si to potom vytieraj z lahka usnymi tycinkami.ja som myslela ze v nose uz nic neni tak som sa zlakla preco zle dýcham ale ked mi dal o tyzden eole tie dlazky z vnutra tak to bol uz fakt iny pocit.stale so tam s tou tycinkou na nieo narazala a to bolo ono.to ti teraz drzi ten nostek rozbity pokope.Mne este aj frajer nechtiac buchol do nosa tak som sa zlakla davaj si pozor.:-))ak sa chces este daco pýtat tak kludne:-))

Matiska

lenka_11
ahojcek to som rada ze más po tom no ta noc v nemocnici to bol horor ja som spala dokopy asi pol hodku ale doma to uz bolo lepsie zajtra ides na vyber tmponady?tak je to na antolskej 5posh. pan primar Barta.mne kazal tam ist tak okolo 3tej.Ak tam nebude to je klinika a lezia tam pacienti aj s plastikami tak ti to vyberie sluzbu konajuci doktor.No po vybrati to bolo lepsie dlho nekrvacas on ti tam da take tycinky na chvilu aby ti to prestalo tiect.ale nedychas uplne su tam chrasticka a ten nos ti drzi po kope este aj dlazka ktore ti vyberie spolu z dlahou dr, Kovac.ale uz sa aspon vyhajas.Mne robil presne to iste ako tebe.

lenka_11

Matiska:

takze uz aj ja som po operacii (mala som ju 11.02.) Kovac mi napraval prepazku, brusil hrbolcek, lamal kosti po bokoch (zuzoval nostek), tvaroval spicku a tiez vyplnal cast nosteka pri koreni (lebo som tam mala hlboky uhol).. Ta tamponada je otras, vobec sa nedalo spat. Uz ju chcem mat von.
Matiska, tebe vyberali tamponadu na Antolskej na ORL klinike? (Lebo lekar ma tam odporucil, takze tam zajtra naklusam) Ak ano, za kym mam ist? Na co sa mam pripravit (vela bordelu pojde z nosa? :-D ) Po vybere tamponady si vedela dychat normalne?
Dakujem

jenn01

Simonette01
A teba prosím kde predtým operovali? Kamoška bola v ružinove a mala nos celý nejako do prava a doktor jej povedal, že je to dobre!!! No chapete to? Jeho nos to nebol. Bolo mi jej luto.
Potom išla do sukromnej kliniky, zaplatila 30 000 za opravu a ma nos aky vždy chcela. Lenže každý nema tolko penazí na opravu aby mohol ísť inde a tak sa musíme spolahnúť na tých čo nas operovali.

Matiska

no mne tiez povedal dr.Kovac ze ak sa to zle zrastie alebo by sme to mali upravovat tak uz by som neplatila ze je to zadarmo.to mi povedal pri konzultácii ked ma upozornilze sa to moze zle zrast.

ilona77

Baby, svojim prispevkom som rozhodne nechcela nikoho odhovarat od Kovaca. Som presvedcena, ze je skvely odbornik a on vlastne nepokazil nic. Podla neho je to take, ake to ma byt, no moj subjektivny pocit je, ze to malo vyzerat trochu inac. Po tolkych rokoch s tym krivym a obrovskym nosom, co som mala, som tuzila po krasnom, malom nose a to sa mi, zial, nesplnilo. Ano, to je jeho zamer, aby to nevyzeralo umelo a prave to mnohe pacientky chcu, aby to nebol taky extremny rozdiel, ale ja by som bola spokojnejsia skor vtedy, keby si to vsetci vsimli. Moja mama tvrdi, ze som z toho uz taka zblbnuta, ze budem chodit na plastiky cely zivot a nikdy nebudem spokojna... Neviem, mozno som vazne na to nafixovana trochu viac, ale s tym uz nenarobim nic. Uvidim, ako to bude vyzerat, ked to trochu zbrusi. A stale neviem, ci budem platit. Je mi trapne opytat sa to vopred, preto ma, prosim, informujte.

Matiska

No baby neviem si predstaviť že by som mala isť aj trikrat na opku.Ved to by som len niekolko rokov riesila moj nos.Tiez nechapem ako sa to moze zmenit po takom case .To uz ked sa budeme tesit ze máme po roku tie nosiky fajnove tak aby sme si to este dalsie roky kontrolovali a zasa sa zaoberali iba nosom tak to už je moc.Nechcem nato ani mysliet.Vidite aj Adka PoP tam bola a ta sa uz teraz ani neozvala asi to ma pekne a vobec sa tým uz nezatazuje.kazdy den ked to tu čitam tak potom mam len zmiesane pocity uz neviem co si mám o tom myslet.Ale tak najhorsie je robit hned negativne zavery.

imperis

sionette

myslím, že by si si tým nemala zaťažovat hlavu...JA som spokojná, aj každý mi hovorí že to mam pekne, a ten hrbolček nikto nevidí iba ja-a je to opuch takže... Ale najlepšie je si prečítať názory tých čo boli na opke a majú už aspoň pol roka po....horšie je to že baby ktoré sú spokojné už sa tu neozývajú.... mne Kovač sám povedal že sa o tvare nosa bude rozprávať najskôr za 3 mesiace.... lebo dovtedy to dosť opúcha a mení tvar...

inak nechapem ako to že sa tebe po takej dlhej dobe mohol zmenit ten nos... všade som čítala že po roku nadobudne konečný tvar a už sa nemení...