Estetická operácia nosa: Áno alebo nie?

Nattys

Oriešok mne už tie polamane koti navrchu moc nevadia už som sa s tým zmierila, iba ma štve ten chirurgov pristup, že prečo mi nespravil nos celý vtedy a normalne. Ak som mu nepovedala že chcem aj vyrovnať spredu tak mi ho nevyrovnal, nechal mi ho nakrivo. Veď je to samozrejme že ak si ide dať niekto robiť nos tak ho nechce mať krivý ani spredu ani zboku. Načo by ta operácia bola inak dobra? Len tak? Vyhodiť peniaze za nič a zbytočne čerpať PN alebo dovolenku?

Oriesok_

Nattys teba kde operovali? Ja som mala niečo podobne ako ty. A spojene kosti citim na dotyk aj ja a je mi to vidno iba z určiteho uhla. A keď som písala na hocijake forum, tak mi iný chirurgovia odpovedali, žeby to malo byť navrchu hladke a nemalo by byť nič vidieť že bol robený... to mi odpísalo viacej chirurgov a aj niekoho kto mal robeny nos som sa to opýtala cez mail tiež mi odpisali, že tam nič necitia a nevidia že to maju uplne hladke navrchu a ten môj chirurg mi povedal, že to tak ma byť to spojene citiť a ma to každý kto ma robený nos. Tak ja už fakt neviem komu veriť. Si myslim že je to u každeho individualne ako sa to zrastir a či sa tam vytvori potom dosť vapnika na zacelenie. Asi by som mala začať uživať vapnik, nemyslite že to môže byť tým?

S1M

Nattys
Aj mne vidno na kosti stopy po lamani. Mam to nesymetricke. Ako primar povedal, operovany nos nikdy nebude 100-percentny.

Nattys

Veronoka514
žiaden chirurg nie je najlepší každý robí chyby a ta chyba sa môže stať akurát pri tebe. Aj u mňa to nevyšlo, chirurgovi sa operácia nevydarila ako mala. Ja som mala svoj nos mierne do strany v tvare C a malý hrbolček mi vadil. To bolo všetko inak som ho mala pekný. Vravel mi že si môžem priniesť aj nejaké obrázky, len tak orientačne ako by som to asi chcela mať. Tak som mu obrázok ukázala ta baba ho mala rovný v strede tvare a súmerný z každej strany. Ja som mu nepovedala nech mi nos aj vyrovná spredu ani som to celý život nevnímala že ho tak mam, som mu verila a myslela, že to nenechá len tak veď nerobí nos prvý krát v živote. Ale nechal mi ho do strany len preto, že som mu nepovedala že chcem aj vyrovnať. Spravil mi ho aj z každej strany inak a s hrbolčekom naďalej ale menším. A po odstránení toho môjho pôvodného hrbolčeka sa mi to že je nakrivo do strany zvýraznilo ešte viacej. Reoperácia bola náročnejšia pretože sa to malo riešiť hneď prvý krát a teraz už nikdy nebude ten nos vyzerať prirodzene stále mi bude vidieť polámané kosti navrchu a to mi ani nechcel opraviť všetko čo som mu povedala iba mi ho s neochotným správaním vyrovnal.
SIM ma pravdu ak nemáš nos nejako odstrašivo hrozný tak radšej nechoď na operáciu, vyhodíš kopu našetrených peňazí len za kopu slz ako ja.

papaja

s1m

mne sa ta spicka zmakcila tusim tak po troch mesiacoch takze neboj,este ti to zjemni

veronika

presne ako pise sim,ak nemas ten nos fakt otrasny tak do toho nechod

S1M

A mne poradite konecne niekto? Kolko odpuchaju tie hrbolceky z vnutra nosa?
A kost (medzi ocami) nemam dobre :( Nalavo je vypukla a napravo je zuzena a tam mam zuzeny priechod na vzduch :( Ma byt ta kost medzi ocami rovnaka na oboch castiach, ci to mate aj vy tak?

S1M

veronika514
Ak tvoj nos nie je naozaj skaredy a je krivy a kazdy co sa na teba pozrie si to hned vsimne tak odporucam. Inak nie. Za tu bolest a hlavne opuchy a stazene dychanie cely tyzden s tamponadou co ta tlaci na dutiny a mas zalahnute v usiach a moznost, ze to moze dopadnut horsie ako vyzera tvoj terajsi nos ti to nestoji. Cena tak od 700€.

veronika514

ahojte...svoj nos (na koreni mam hrbolcek a z boku je taky...vlnkovany...na spicke mam tzv. jahodku...no proste, tuzim mat rovny nos z profilu)neznasam odkedy si pamatam, ale nejako sa neviem odvazit na operaciu. kto je najlepsi? kolko to stoji a este, je to velka bolest? ja viem, ze je to individualne, ale prave strach z bolesti ma odradza. musim v sebe najst vnutornu silu, aby som sa na take nieco odhodlala, hoci po tom dlho tuzim. dakujem za odpovede.

S1M

papaja
Aj ja som si to tak predstavovala :D Neboj, tie injekcie na umrtvenie su nejhorsie. Mne to pichal asi 5x do spicky z vnutra, to bola bolest! Potom uz v pohode.. Som 3 mesiace po reopke a este tam mam stale z vnutra taku tvrdu hrcku. Nevies za kolko sa to zvykne rozplynut?