Estetická operácia nosa: Áno alebo nie?

S1M

Iva
U mna zalezi, ako to mam nasvietene. Niekedy sa mi tam spravi taky tien co to strasne zvyraznuje. Mne zas vidno chyby najviac na fotke. Asi mi to je sudene. Neidem uz spekulovat. Nie je to uplne super, ale lepsie ako pred tym.

Iva_

Tak to je škoda je ti to moc vidno? Ja ju nemam sice tiež uplne gulatu ale vidno je mi to iba z určiteho uhla a na fotke no skoro vôbec. Svoju som mala gulatu a taku tučnejšiu, len som nevedela, že musim chirurgovi povedať aj to že chcem mať špičku gulatu po operácii. A ako mi ju zjemnil tak sa mi zvyraznili chrupavky v špičke. A najhoršie je, že sa s tým asi tiež neda nič robiť, lebo ak by mi to spojil, tak by som mala špičku už dosť uzku neprirodzene. Tak sa možno za 5 rokov zmierim s tým že som jedna z tých kde operácia velmi nevyšla.

S1M

Iva_
To predelenie spicky sa mi stalo po druhej operacii. Druha operacia mi nos vylepsila ale minimalne, plus vzniklo mi tam to predelenie. Je to dost risk. Moze sa napravit jedno a vznikne druhe. Doktor vie asi najlepsie zvazit. Ked vidite, ze sa mu do toho nechce moc pustat, dajte na jeho radu. Mne to sice vylepsil, ale spravilo sa mi tam potom ine. Najhorsie je, ze sa to neda ovplyvnit.

Iva_

SIM a zda sa ti ,že máš tu špičku po druhej operácii lepšiu ako po prvej? Alebo taku istu alebo, nebodaj horšiu? A spominala si že ju maš trošku akoby predelenu, to sa ti stalo po tej druhej op? Alebo si ju tak mala už hneď po prvej?

S1M

Iva_
Presne z tohto dovodu uz nesekulujem, tiez mam ine jazvenie na lavej strane ako na pravej. Skor by sa to pokazilo ako upravilo a zit sa s tym da.
Ak je to naozaj milimetrova zalezitost alebo to nebije do oci, tak sa s tym radsej vysporiadajte. Reoperacia to minimalne zmeni. Ked to nebolo dobre zoperovane hned na prvy krat, na druhy necakajte zazraky. Asi take mam ja skusenosti.

Iva_

Ahojte chcem vam napísať, že som bola za mojim chirurgom a chcela som opraviť aj tu prepadnutu stranu nad nosnou dierkou alebo tu druhu vyrovnať. Povedal mi, že mi to neurobi, teda lepšie povedane bolo by to riziko, pretože jazvenie sa neda ovplyvniť a mohlo by to dopadnuť ešte horšie ak to nevyšlo hneď na prvý krat. Aj teraz to mam tak preto, že sa mi tam tak zahojili jazvy. No bojim sa už, asi to necham tak aj on sam povedal, že to nie tak vidno a viem o tom iba ja a nikto si to nevšimne. No aj ma pravdu ak na seba veľmi nepozeram v zrkadle, že do detailu tak to nie je ani vidno. Inde sa bojim isť, no som z toho trošku smutna že prečo prave mne sa tie jazvy nezahojili narovnako, ale čo už. Radšej nech je to takto ako keby to malo byť ešte horšie.
A len tak mimochodom iný chirurg na fore mi napísal, že sa tam da dať modelačný steh, no ktovie ako to myslel asi tiež narezať dať steh a zašiť. A to zašivanie môže byť to riziko jazvenia. Neviem no ale strach je väčší nechcem dopadnuť ako Jacko, necham to tak. Čo už.

Jana C

TCHIBO
pre mňa to bola už tretia operácia, ale prvá u Kováča. Chcela som len doladiť nejaké detaily, ale keď mi začal menovať, čo všetko treba upraviť a že mi nič negarantuje, tak som nemohla... Keby mám svoj pôvodný nos, tak by som určite k nemu išla. Videla som aj v čakárni kopu báb a všetky to mali pekné

tchibo

JANA C a S1M,
tak to ste ma potesili, ze je to teda celkova anesteza, lokalku by som urcite nezvadla - psychicky:))
JANA C a preco si odisla z konzultacie s placom? A hovorili ste mu presne, ze ako a co chcete mat - resp. ako si to predstavujete? Lebo stale rozmyslam, ci za nim neskocim este raz a pokecat na dlhsie. Alebo mam moznost ist este k Mudr. Marsalovi do TT, co mam na skok. Ale u Kovaca sa citim uz ako doma, kedze dcere tam robili mandlu, manzelovi a sesterke prepazku. Pre koho by ste sa rozhodli? U Marsala som zatial nebola, ale citam o nom same chvaly ako na Kovaca. A prosim, nemozete mi poslat foto? Rada zaslem spat aj ten moj, na tu po si este pockam:)) Dakujem