Ahojte, má niekto z vás nejaké skúsenosti s plastickou operáciou nosa? Uvazujem nad tým, ze tento zákrok podstúpim, ale este si nie som úplne istá? Viete mi nejako poradit?
Estetická operácia nosa: Áno alebo nie?
lu cia
ďakujem za tvoj príspevok, tak to som netušila, že to ide tak rýchlo. Len by ma zaujímalo, že aký veľký si mala ten hrbolček ty,lebo ja ho mám taký malý, len dúfam, že sa nebude časom zväčšovať, ... ja som zdaľeka, a trepať sa kvôli tomu do Banskej, aby mi povedal, že tam nič nevidí, no neviem.
Ale dnes mi ho bolo vidieť viacej, ako včera.
Manžel hovorí, že on nič nevidí, ale ja to vidím, tak neviem, či by ma dr. nevysmial. Je to vidieť hlavne spredu, taký malý hrbolček, možno iný ho nevidia, ale ja ho vidím.
Ja som mala opku tiež úplne v pohode... všetci na klinike boli super, ani mi krv netiekla, tampónádu mi kováč vybral na druhý deň, a dr.povedal, že opka prebehla úplne v pohode. Na kontrole som bola 2 krát, .. povedal, že sa všetko krásne hojí, že už viacej chodiť nemusím... takže tak,ja som bola veľmi spokojná, aj s tým, ako mi ho spravil.
A asi máš pravdu, nikdy nebude noštek 100%, jasné, že sa kde tu nájde nejaká nezrovnalosť, treba natom hľadať to pozitívne... len človek je tvor náročný, a všetko chce mať dokonalé.
keď budeš posiať foto, tak prosím pošli aj mne, budem moc rada, aj ja pošlem, ja s tým problém nemám, veľmi rada pomôžem babám, kt. sa na opku chystajú, lebo aj mne ich pár veľmi pomohlo, keď som ešte nevedela do čoho idem.
môj e-mail: mrkvus@post.sk
tchibo - no nejaký e-mail som dostala, ale neviem, či to bolo od teba.. :-)
Lu_cia Ok ak budeš chcieť tak budem rada ak mi potom pošleš tu fotku :)
No a s tými kontrolami si ma potešila, to je fakt dobra starostlivosť. Čo som už počula tak nie všetci chirurgovia robia radi taketo kontroly, možno jednu alebo vôbec žiadnu aj napriek tomu že je nos po odstraneni dlahy nesumerny... tak žiadna kontrola ako to vyzera neskôr nie je. A ak by sa mi niečo nepačilo ä čo by som si napr zbadala až doma, nie tam v zrkadle) tak by sa mi asi ťažko naberala odvaha isť za takym chirurgom ktorý to už nechce vidieť po odpuchnuti.
lu cia
ďakujem za tvoj príspevok, tak to som netušila, že to ide tak rýchlo. Len by ma zaujímalo, že aký veľký si mala ten hrbolček ty,lebo ja ho mám taký malý, len dúfam, že sa nebude časom zväčšovať, ... ja som zdaľeka, a trepať sa kvôli tomu do Banskej, aby mi povedal, že tam nič nevidí, no neviem.
Ale dnes mi ho bolo vidieť viacej, ako včera.
Manžel hovorí, že on nič nevidí, ale ja to vidím, tak neviem, či by ma dr. nevysmial. Je to vidieť hlavne spredu, taký malý hrbolček, možno iný ho nevidia, ale ja ho vidím.
Ja som mala opku tiež úplne v pohode... všetci na klinike boli super, ani mi krv netiekla, tampónádu mi kováč vybral na druhý deň, a dr.povedal, že opka prebehla úplne v pohode. Na kontrole som bola 2 krát, .. povedal, že sa všetko krásne hojí, že už viacej chodiť nemusím... takže tak,ja som bola veľmi spokojná, aj s tým, ako mi ho spravil.
A asi máš pravdu, nikdy nebude noštek 100%, jasné, že sa kde tu nájde nejaká nezrovnalosť, treba natom hľadať to pozitívne... len človek je tvor náročný, a všetko chce mať dokonalé.
keď budeš posiať foto, tak prosím pošli aj mne, budem moc rada, aj ja pošlem, ja s tým problém nemám, veľmi rada pomôžem babám, kt. sa na opku chystajú, lebo aj mne ich pár veľmi pomohlo, keď som ešte nevedela do čoho idem.
môj e-mail: mrkvus@post.sk
tchibo - no nejaký e-mail som dostala, ale neviem, či to bolo od teba.. :-)
Ako som spominala, v priemere to da ca. kazde 2 mesiace. Jednoducho, ked sa mu na nose nieco nezdalo, tak to sledoval, na zaciatku som bola dost casto. Teraz posledny raz, co som bola zaroven na zakroku, som bola po 3 alebo 4 mesiacoch.
Fakt, ja som sa zobudila taka vysmiata a spokojna, neviem, ci to je bezne a od coho to zavisi. Ziadne komplikacie som nemala. V noci po OP mi akurat pichli injekciu, lebo sa mi dost pustila krv z nosa.
Ja som mala mat foto uz na poslednej kontrole, pred tymi 3 ci 4 mesiacmi, ale ten hrbolcek sa mu nepozdaval, preto to sam odlozil.
Ja mam 29, neviem, kolko mas Ty, ale hojenie by nemuselo prebuehat zle, pokial sa Ti vyslovene nerobia nejake keloidne jazvy alebo tak. Ten nostek sa fakt usadza dlho. Aj po pol roku som sa vedela zobudit s bombulkou, ale videla som, ako sa to uz na konci krasne upravilo, hlavne spicka. Chce to trpezlivost. Pokial to bude naoko rusiva nesumernost, doktor Ti to opravi.
Ked nezabudnem poslat foto Lucke, tak poslem aj Tebe, ok? Dufam, ze nezabudnem, lebo sem chodim len prilezitostne.
Zopakujem vsak to, co tu uz casto odznelo. Nostek, aj ked mozno nebude na 100% (na co ma aj pred OP doktor upozornil), je krasny, je lepsi nez bol a preto hladajte na nom, to co je lepsie v porovnani s predtym, tie malickosti sa uz hadam stratia.
Lu_cia,
ani nevies, ako si ma potesila tvojim prispevkom. Aj ja som pocula, ze Kovac s manzelkou su super partaci na opku a ze pri opke velmi zalezi na anesteze, ci je dobre urobena. A sestricky na klinike su vazne super, mile. To tiez urobi vela. Ja som tiez toho nazoru, ze ked mi ma niekto nieco robit s nosom, tak jedine ORL Dr. a so skusenostami.
A to vazne chodis na kontroly kadzy druhy mesiac? Mne vravel, ze op opke a snati dlahy tak o 3mes. aj s fotkou:)) Ale mozno o dalsich kontrolach je este zbytocne hovorit.
Jedine coho sa obavam je hojenie, kedze uz nie som najmladsia:))
A prosim, mozes potom aj mne poslat foto, kedze si bola u Kovaca? Velmi by mi to pomohlo. Vdaka
Mrkvus, dostala moj mail?
Inac, viete, ze aj Freddie si chcel nechat skraslit usmev, ale bal sa, ze by to zmenilo jeho prejav? To by teda bola skoda. Taky, aky bol, bol SUPROVY :DDD
Toto vam urcite zlepsi naladu :D
Ahoj Lucka,
nerada sa ukazujem :DDD
Tak ci onak, musela by si pockat, lebo este idem o par dni dat dole naplast a nos este bude asi opuchnuty. Koza musi opat prirast, opuch potrva neviem ako dlho.
V kazdom pripade, myslim, ze tvoj nostek bude vyzerat inak, lebo je proste iny. Ja som sa na zaciatku bala, aby som ho nemala prilis maly, taky by mi vobec nesedel.
Poslem na buduci tyzden, ok? :)
Ahoj Lu_cia ja sa rozhodujem ku komu isť na operáciu no ešte neviem. Poslala by si mi prosim tvoju foto? Chcela by som vidieť ake robi dr Kovač nosy? Ďakujem pekne
lucia.s@azet.sk
Aha ...
Ta zlata anesteziologicka je jeho manzelka :))) Tak sladko sa mi pri narkoze spalo, ked som sa budila, v hlave mi spieval Freddy Merkury ako na koncerte na plne pecky "Dont stop mi now, cause Im having a good time" neuveritelne, ale FAKT. Freddyho ja mozem :DDD