Super recepty

chuťovka

Syrové slimáčiky:

Potrebujeme:

300 g polohrubej múky, 125 g margarínu, 0,125 l mlieka, 1/2 lyžičky práškového cukru, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1 lyžička soli, 1 vajce, mak, sezamové semienka, tuk na vymastenie plechu.

Plnka: 150 g masla, 200 g postrúhanej eidamskej tehly (alebo 100 g postrúhanej eidamskej tehly a 100 g postrúhaného rokfor­tu), mletá paprika.

Postup:

Z preosiatej múky zmiešanej s práškom do pečiva, zo zmäknutého mar­garínu, z cukru a zo soli vypracujeme cesto, z ktorého sformujeme val­ček. Rozdelíme ho na dve časti a necháme na chladnom mieste stuhnúť. Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika s hrúbkou asi 5 mm a potrieme syrovou plnkou. Cesto stočíme ako závin a dáme do chladničky do druhého dňa stuhnúť. Potom ho ostrým nožom pokrája­me na kolieska s hrúbkou asi 5 mm, uložíme ich reznou stranou na plech, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme makom alebo sezamovými semienkami a dáme piecť do predhriatej rúry.

Príprava plnky: Zmäknuté maslo vymiešame so syrom, podľa chuti po­sypeme červenou paprikou a všetko spolu vypracujeme

chuťovka

Základne cesto na pizzu:

Potrebujeme:

250 g hladkej múky, 15 g droždia, 1 lyžička cukru, 2 lyžice oleja, 0,2 l vlažnej vody alebo mlieka, soľ.

Postup:

Najprv si pripravíme kvások. Do vlažného mlieka, alebo vody rozdrobíme droždie, pridáme cukor a na teplom mieste necháme nakysnúť. Zatiaľ do misy preosejeme múku, osolíme, vmiešame olej a nakysnutý kvások a vypracujeme na hladké cesto. Cesto posypeme múkou, prikryjeme útierkou a necháme na teple vykysnúť.

Táto dávka cesta je na 1 guľatú formu.

slaba

teda ja som uplne slaba, ked nepisete postup ako pre 10 ročnu tak ani neviem. Mnam prosim ťa ten srnci chrbat som pochopila? To nakrájaš liptovsku salamu tiež na kolieska a vajíčka na tvrdo tiež pokrajaš? Som dobre mimo, ale prosim napis asi som brzda.

aduliena

Lenca,

ja mám tiež rada tofu, ale tofu perkelt som ešte nerobila, tak ak môžeš, hoď sem recept.... :o)
Ja inak tofu nedusím dlho, takých 15 minút podľa mňa stačí.

lenca

prosim poradte -ako dlho sa dusi tofu? napr,pri tofu perkelte, vacsinou ho varim ci dusim pol hodinu, staci to, alebo aj to je dlho?

jajka

a ešte rýchle a chutné muffinky:zas do jednej misy všetko: 2vajíčka, 150g cukru, 1van. cukor, 8PL oleja, 250g hl. múky, 1kypr. prášok, 1biely jogurt- väčší(Sabi) Spolu vymiešať, plníme do dvoch tretín do formičiek a ja do stredu každej vtlačím aj kus čokolády, alebo ovocia. Pečieme vo vyhr. rúre na 180st. 20min. Vyjde 15-18kusov

jajka

ahojte, skúste moju rýchlu a ľahkú bábovku:všetko spolu zmiešajte v jednej mise: 4vajíčka, 250g cukru, 1van. cukor, 1kypr. prášok, 100ml oleja, 250g poloh. múky, 100ml mlieka. spolu prešľahajte a vo vymas. a vysyp. forme pečte v rozohr. rúre na 180stup. 45minút.

inka

najrychlejsi kolac:
2-3 šľahačkove smotany
2 pudingy bez varenia Créme Ole od Dr.Otker
2 plechovičky mandariniek komplet aj so stavou
vsetko dame do velkehopohara alebohrnca ,ktory mozme tesne zatvorit,silne potrasieme par krat a mame superkrem hotovy
uz len natriem na upeceny alebo kupeny hociaky korpus popripade na pokvapkane piskoty.vsetko j ehotove za par sekund.
ozdobime uz podl afantazie ale aj neozdobeny chuti skvele

radana

Mandarinkove studene rezy-SUROVINY:5 vajec,200g.pras.cukru,200g.polohr.muky,1/2vrecka prasku do peciva. PLNKA:3 pochutkove smotany,1 slahackova smotana,2 vanilinove cukry,3 lyzice praskoveho cukru. POLEVA:7,5dl.vody ,2zlate klasy ,200g.kryst.cukru ,2 mandarinkove sumienky-mozu byt aj ine podla chuti. PRACOVNY POSTUP:Zltky vymiesame s cukrom.Vyslahame sneh,pridame k zltkom a zlahka pridame muku s praskom do peciva.Plech vymastime a vysypeme mukou a pecieme pri 180 stupnoch 20az25 minut.Plnka:Pochutkove smotany zmiesame s cukrom.Vyslahame slahackovu smotanu na slahacku a smotany spolu zmiesame.Plnkou potrieme rovnomerne vychladnute cesto. Poleva:Vodu s cukrom dame varit.Zlate klasy a sumienky vymiesame s trochou vody a vylejeme do vriacej vody.Po uvareni nechame polevu trochu vychladnut a vylejeme ju na stuhnute smotany.Rovnomerne rozotrieme.Dame do chladnicky stuhnut. Je to velmi jednoduchy recept a vzdy sa podari.Je to velmi dobry kolac na teple dni,lebo chuti trosku ako zmrzlinovy.