Strava, Anorexia, Bulímia-boj vyhráš II

Príspevok v téme: Strava, Anorexia, Bulímia-boj vyhráš II
pišta

Milé (mladé) dámy, možno sem-tam páni :)
Pokiaľ sa vám priplietla do života anorexia alebo bulímia a chcete sa z nej dostať, môže vám pomôcť aj táto stránka.
Podnet k založeniu tejto témy dala Alternatíva, Igris, Z-uzka a ďalší...
V žiadnom prípade táto téma nenahrádza lekársku starostlivosť!!!
Akékoľvek pochybnosti konzultujte s vašim ošetrujúcim lekárom!!!
Píšte, pýtajte sa, na druhej strane, kto má skúsenosti názor, ako na to, NECH NAPÍŠE PRÍSPEVOK.
Podržme túto tému Qveci. Ak sú iné otázky, ako strava, píšte do tém, uvedených nižšie
.
Zdravie a radosť na tejto planéte je pre všetkých - AJ PRE VÁS.
Ale bez vašej aktívnej pomoci to zdravie sa vám bude vyhýbať.
Takže, aby sa vaše zdravie na vás takto usmievalo, : )))))))),
ZABOJUJTE !!!,
Súvisiace témy:
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk
www.zdravie.sk

misha

Dievčatá, od 13h sa cítim strašne slabá, nohy mám unavené ako po maratóne, tak divne bolia, je mi akoby na odpadnutie:-( Neviem, čo sa s tým telom zasa deje..Ani hýbať sa mi nechce:-( Neviem to ani opísať...Aj som jedla, o 7h- jogurt activia,
13h- asi 250g zeleniny, a na večeru jogurt (nie nízkotučný) a rohlík..A cez deň som mala ešte 5gum. cukríkov...
Alti, jasné, že sa mi to bude hodiť aj na inokedy!!!!

alti

Avinka,
zavriet sa do izby pred jednou oslavou nie je az take hrozne. Ale zatvarat sa do izby pred zivotom, hoci je okrem kras plny aj problemov, to nesmiete tej hnusobe PPP dovolit. Precitaj si aj Ty tie dlhe riadky a porozmyslaj. Pa

alti

Presne to som chcela povedat. Musime si vsetci vyhladavat prispevky v temach, ktore nas neroztrasu, ale nam pomozu. Nemusime vsetko citat, ale napr. Kiky, Zuzka, Zuju, Ty Mishka a dalsie maju vela dobrych postrehov, ktore Vas posuvaju dopredu. Skoda je nechat si ich pre seba. Aj na vyjadrenie beznadeje, zufalstva, komentovania vahy a vysky je tu tema An.,bul., cize kazdy ma priestor. To nevadi, ze je v tejto teme cosi, co nesuvisi so stravou, toto je volne forum. Ale potom napr. Tvoja dobra myslienka sa nedostane tam, kam patri. Pekny den, Mishka, myslim na Teba. A ten text sa Ti bude hodit mozno aj viac razy, nielen na oslave :D

avinka

tak ja ti drzim velmi palce,potom daj vediet,ako to cele dopadlo:) viem ako sa citis,ja na tvojom mieste by som sa asi tiez zavrela do izby a radsej nevysla.Ale tak to asi nejde.Ved este bude v nasom zivote plno takych oslav a nemozeme pred tym utekat.treba sa tomu asi postavit,zoci voci,je to tazke.ak budu dake blbe poznamky,tak si ich moc nevsimaj.je to tvoj boj a chces ho vyhrat.
tak to mas super,aj ked mas bolesti,to asi znamena,ze telo sa dava do poriadku,do "normalu".zavidim ti:))
ja sa mam docela fajn,aj ked aj ja riesim iste problemy:)
a tie urady ti nezavidim,tak nech vsetko vybavis:-)papa

misha

alti, vieš, ale momentálne mi strašne vadia témy o chudnutí..vadia mi reči o tom, ako nikto nepapá, ako hladuje atď:-( Viac večer..A máš pravdu, že sem, do stravy to nepatrí:-(
Prepáčte mi dievčatá.

misha

Alti, ani nevieš, ako mi Tvoje rady pomohli! Máš pravdu, ísť tam musím. Nebudem dovtedy hladovať! Práve musím ísť preč, ale keď sem večer ešte prídem, znova a znova, a znova si to prečítam, aby som vedela potom reagovať na oslave. Veľmi Ti ďakujem. Aj za Tvoj čas, ktorý si strávila pri písaní tohoto textu. Krásny deň.

alti

Prepacte za dlhocizny text mimo temu. Mishka,
taketo cosi patri do temy BOJ VYHRAS, nie do stravy. Zvaz, ci sa nevratis formou citania a kladenia vecnych otazok do tej temy. NESMIES sa ale nechat jatrit, nervacit. Cize ide o vecne veci, na ktore budes reagovat. Ale nielen v tej teme, to plati v zivote vseobecne. To nebude klamstvo, porusenie dohody so psychologickou. Pohovor si aj o tom na terapii.

alti

Ahoj vsetky dievcata,
pripravila som Miske moj pohlad a rady na rodinnu oslavu. Davam text sem, lebo si mozno v nom kazda cosi, pre svoju situaciu najdete. Pocujem Vas po precitani toho dlheho textu "Tej sa dobre hovori..." Ano, ale uspechy, aj pri liecbe PPP, zavisia od nas. Tak citajte ten dlhansky text...
1. Treba sa učiť riadiť sa svojím rozumom a citom. Názor okolia treba vypočuť, ale robiť podľa svojho rozhodnutia. Musíme si vyberať to, čo je pre nás potrebné, zdravé, užitočné. A rešpektovať slušnosť. Niekedy treba rešpektovať aj etiku, čiže to, čo „sa patrí“.
2.Tvoja prítomnosť na babkinej oslave sa nielen patrí, ale aj chceš tam byť. V žiadnom prípade nezostaň doma. To sa chceš izolovať aj od najbližších? Veď Ty pomaličky začneš vďaka liečbe a Tvojej veľkej snahe vyzdravieť prekonávať izoláciu od kamarátov, známych, od ľudí okolo, izoláciu od radosti zo života. Tak prečo si ešte ďalšiu vyrábať? Čiže na oslavu choď. Pekne sa uprav, obleč si niečo, v čom dobre vyzeráš, v čom vynikne Tvoja postava. Je jedno, čo si o svojej postave práve myslíš, nezaoberaj sa ňou. Bude jedno, čo si budú šuškať alebo aj nahlas hovoriť príbuzní. Tá postava je Tvoja, je Tvojou súčasťou, tak sa aj tvár. Chrbát a hlavička vzpriamená, prsia vypnuté. Ak dokopy žiadne nemáš /čo predpokladám, hi, hi/, nie je problém. Tvoje držanie tela bude dávať na javo, že si zdravo sebavedomé žieňa. A máš byť na čo pyšná. Liečiš sa, prekonávaš prekážky a vieš, že to dokážeš. Čiže žiadne veľké pulóvre, rozgajdané veci. Obleč sa pekne spoločensky, postava bude nádherná.
3.Tvoja nálada bude nesmierne dôležitá. Teš sa, že babička má krásne jubileum, že uvidíš rodinu, ktorú často nestretneš. Ak budeš mať pocit, že je celé to stretnutie nejako blbé, povedz si "nevadí, aj tak ich zase dlho neuvidím".
4.Dôležitá bude Tvoja reakcia na prípadné poznámky okolia. Ak budú povzbudivé, usmeješ sa a povieš „Ďakujem za podporu, potrebujem ju. A snažím sa byť zdravá“. Ak budú rýpavé, typu „jeeej, Ty si pribrala“ rovnako s úsmevom povedz: „Učím sa byť zdravá a je to fajn“. Dôležitá ZÁSADA: NIČ nekomentuj, nerozvádzaj, nevysvetľuj, nejatri samu seba. Zmeň hneď tému. Ak nič iné nenájdeš, napr. „ozaj, čo sa u Vás za ten čas zmenilo“ a podobne, tak hovor o krásnom babiom lete. Téma PPP NEMÁ čo robiť na oslave, v partii, ktorá sa chce baviť. Je to Tvoja diagnóza, ktorej sa zbavuješ. Tí ľudia z oslavy Ti aj tak v ničom a nijako nepomôžu, TOTO SI DOBRE ZAPAMäTAJ.
5.Jedenie. Ani tu nerob nič proti svojej chuti a vôli. V dobrých reštikách sa predsa normálne niečo na tanieri necháva. A keďže tam budú dobroty, aké denne nejeme, kľudne si z nich daj, na čo budeš mať chuť. Ak Ťa bude niekto /sused=mama/ tlačiť, že to musíš všetko zjesť, s úsmevom povedz “Nechávam si miesto na ďalšiu lahôdku".
Mishka, tomu textu sa fakt venuj, zamysli sa nad kazdym odstavcom, pa

misha

Ajoj Alti...Ten môj mail je Misenka85@atlas.sk. Budem rada za Tvoj názor, radu...
avinka, lenže oni si ma určite predstavujú vychudnuto:-( Najradšej by som ostala doma:-( Kvôli tým pohľadom, a kvôli tomu jedlu! Bude tam všetko "zakázané", prídem domov, zasa budem mať strašné stavy z toho jedla. Tam sa nebudem cítiť dobre, chcem byť doma:-(
A hej, menzes mám naoazj, len tie neznesiteľné bolesti, strašne to bolí:-( Ale vydržím to!! A som aj rada..
A mám sa celkom dobre. Teda..mám sa lepšie, než hocikedy predtým- myslím s tým jedlom..Aj tie preháňadlá som už vylúčila zo života...dnes som od 8h až doteraz behala po úradoch- moja vlastný vina, posrala som niečo, čo som nechcela:-(..musím pikať..a nielen ja, ale už aj mama:-( A ty ako?

avinka

dobre rano ,ahoj Mishka.
Ako sa mas?Citala som si tvoj prispevok o tej oslave.. no,patrilo by sa tam ist,to je fakt.A jedlo? No to bude asi tazke,bude tam vela jedla.Ale ved ak vedia o tvojej PPP,tak by mali brat na teba ohlad,nie?Nemusis jest vsetko,dort si davat napr.nemusis a pod.veci.Drzim ti palce,nech to v sobotu zvladnes!A blahozelam ku tym kramom:)) to akoze fakt?? vidis,ty sa mas,docielila si to asi tou pravidelnostou,co sa u mna neda povedat.Mna len to podbrudko niekedy pobolieva.Uz som aj zabudla ,ake to je:))