Ahojte, uz niekolko rokov sa mi v jednom vkuse vracia mikoza. Doberiem lieky, par dni je pokoj a znova a toto je stale dookola. Skusala som uz vsetko,nenosit tanga, vymenit praci prasok a milion inych veci. Strasne ma to depta a komplikuje mi to zivot,aj ten intimny. Prosim poradte co mam robit,hotova som z toho,je to strasne...dakujem vopred...
Som uz zufala,neustale vracajuca sa mikoza!!!!!!!
radila by som vam vysadit HAK a brat probiotika, najlepsie Laktobacily od Swiss formula, mne to zabralo a uz asi 5 rokov ziadna mykoza. a bavlnene spodne pradlo
to je horor baby,vidím že každá sa s tým dosť dlho trápime a je nás dosť veľa.To naozaj nexistuje jeden účinný liek čo by nás toho mohol navždy zbaviť?
Ja a myslím že aj mnohe ktoré tím trpíme dlhšie sme už asi vyskúšali všetko dostupne a nechápem že nič nepomáha.Ked nevie ani lekár pomôcť je to fakt dosť zlé ved žijeme 21 stročí!
Ja idem momentálne skúšať výrobky od Rng ale už vôbec niesom v tejto veci optimistka,ale ak mi naozaj tieto prípravky zaberú tak už nikdy nezájdem doktorovi ale za RNG :) tak sa nechajme prekvapiť.
jaja, biele pecivo a produkty z bielej muky by si mala vylucit.
ja sa trapim s mykozami par rokov a stale mi to nechce prejst. stravujem sa zdravo az dietne, nosim bavlnene pradlo, cpem sa vitaminami, probiotikami...uz neviem co viac proti tomu robit. lieky ani cipky mi nezaberaju, mam to chronicke. a nedajboze trosku prechladnem alebo beriem v zime antibiotika, to je potom uplna hruza.
zizala, mykozy vznikaju pri oslabenej imunite, po liecbe antibiotikami ale aj nosenim umelinoveho spodneho pradla alebo nevhodnych vloziek (info od gynekologicky). a vraj uplne nevhodne su tangace.
caute. chcem sa spytat ze kedy sa prajavi ze zabera protikvasinkova dieta?ako skoro po zacati ked som spolu s nou zacala uzivat ( znova ako kazdy mesiac ) aj Candibene cipky? uz som ich dobrala len krem si uz iba natieram a mam tu dietu uz asi 1,5 tyzdna a stale mam mykozu. kedy to zacne zaberat?
pomooooc, ja som citala, ze to moze byt aj partnerom,v tebe nemusis byt chyba, ze ked s vymeni tak to prestane :), neviem co je na tom pravdy
Probiotika sú to látky alebo produkty obsahujúce v dostatočnom množstve životaschopné mikroorganizmy, ktoré po implantácii alebo kolonizácii zmenia mikroflóru v určitom anatomickom mieste hostiteľa, čo im umožní prejaviť svoje zdravotne prospešné účinky.
Samotné probiotiká sú citlivé na vyššiu teplotu a žalúdočnú kyselinu. Životnosť probiotických baktérií napr.v jogurtoch je obmedzená na niekoľko dní (asi 4 dni). Mnohé kmene použité v jogurtoch nedokážu kolonizovať črevo, pretože sa nedostanú do čriev v dostatočnom množstve.
Účinky – pozitívny vplyv na tráviaci trakt tzn. pravidelnejšia stolica
-prevencia hnačky (vhodné podávať aj pri hnačke )
-pomáhajú lepšej absorpcii minerálov z jedla
-posilňujú imunitu, vytvárajú ochranu pred infekciou
-pomáhajú pri prevencii rakoviny
-Sú vhodné po antibiotickej liečbe, ktorá ničí „dobré“ baktérie. Probiotiká obnovia črevnú flóru, čo napomáha prevencii chronických ochorení !!!
Funkcia tráviacej sústavy je fermentácia a absorpcia vody a živín. Tráviaci trakt tvorí veľké spoločenstvo mikroorganizmov (okolo 500 rôznych baktérií). Väčšina sa nachádza v hrubom čreve, kým žalúdok a tenké črevo sú takmer sterilné. Ak je ktorákoľvek funkcia porušená, má to za následok nedostatočnú ochranu pred patogénnymi organizmy, čreva nedokážu plniť svoju funkciu na 100% a to má za následok vznik veľa druhou ochorení. Probiotiká pomáhajú vstrebávať živiny.
V minulom storočí sa výrazne zmenilo zloženie potravy a spôsob života hlavne v priemyselne rozvinu tých krajinách. A to prinieslo aj nepriaznivé zmeny v zložení črevnej mikroflóry, a predpokladá sa, že tieto zmeny sú jednou zo základných príčin zvýšeného počtu tzv. civilizačných ochorení.
Candida albigans je kvasinka,ktorá žije v našom čreve od narodenia.Telo si za normálneho stavu kontroluje v akom množstve sa vyskytuje.
Problém nastane jej premnožením. Môžu to
spôsobiť antibiotika,ktoré zničia vaginálnu mikroflóru.Môžu to spôsobovať aj parfémované mydlá alebo sprchové gély. Tie narušia kyslé prostredie v pošve. To nás chráni pred nepria-
znivými vplyvmi. Nosenie bielizne z umelých tkanív tiež nie je vhodné.Priznakmi kandidózy
sú: bolesť pri pohlavnom styku,močení, svrbenie,hustý biely niekedy až hrudkovitý výtok.
Čo teda s kandidózou či už akútnou alebo
chronickou ? Lieči sa modernými antimykotikami,
či už na vkladanie do pošvy alebo užívanými ústne v tabletkovej forme. Liečiť by sa mal aj partner. Inak sa už vyliečená pacientka nakazí znovu. Jedným z nápomocných riešení je aj
protikvasinková diéta. Vyradiť z jedálného lístka sladkosti,výrobky z bielej múky,lúpanú ryžu,sladké malinovky. Obmedziť kávu.
Zaradiť by sme mali vo zvýšenej miere jogurty s probiotickou kultúrou / čím menšia trvanlivosť jogurtu,tým väčšia pravdepodobnosť živých probiotických kultúr/,výrobky z celozrnnej múky,
bylinné nesladené čaje. Účinné je aj zvýšené konzumovnie čerstvej cibule a cesnaku.
Okrem klasických medikamentov existuje aj celý rad produktov na prírodnej báze,ktoré obnovia mikroflóru v pošve a eliminujú aj nepriaznivé účinky chemicky vyrábaných antimykotík.
Octový kúpeľ
Osvedčuje sa pri chronickom zápale pošvy a častých výtokoch.Postará sa o mierne kyslé prostredie,aké mnohé baktérie neznášajú.
Postup: Štyri polievkové lyžice octu
dáme do 10 l vody teplej 38 stupňov a
nalejeme do sedacej vane či lavóra.
Raz do týždňa sa kúpeme asi 10 minút.
Tento pomer možno použiť aj ako výplach. Po kúpeli nepoužívame mydlo.
Pri chronickom bielom výtoku je zas vhodné piť:
Bylinná čajová zmes: 100 g
stavikrvu vtáčieho,po 50 g nechtíka,
materinej dúšky a rebríčka.
Príprava: Polievkovú lyžicu zmesi zalejeme 1/4 l vriacej vody a necháme
15 min.luhovať. Pijeme 4 - 5 ráz denne
po šálke.
Bylinná čajová zmes č.2 vhodná pri zápale pošvy či vonkajších rodidiel či chronických výtokoch.Vlažný zápar môžeme použiť aj na výplachy alebo na umývanie.
100 g rebríčka,po 50 g rozdrvenej dubovej kôry a rozdrveného nátržníka
vzpriameného,prasličky a skorocelových
listov. Tri kopcové lyžice zmesi zalejeme litrom vriacej vody a necháme
10 minút luhovať.Scedené pijeme 5x denne.
A ešte nakoniec jeden kúpeľ.
Sedací kúpeľ alebo bylinný výplach z imela a hluchavky je tiež vhodný pri výtoku.Triesloviny pôsobia mierne protizápalovo,vysušujú a majú sťahujúci účinok.
Potrebujeme: 20 g imela a 50 g hluchavky. Zalejeme 1 l vriacej vody a
necháme variť asi 5 min.Odstavíme a necháme ešte 10 min.luhovať,precedíme
a nalejeme do vane či lavóra s 9 litrami vody. Kúpeme sa v odvare teplom
37 stupňov C asi 15 - 20 min.Vhodné je
to kombinovať s aj s výplachmi viac krát za deň.
Neviem ako vám,ale mne sa to celkom
pozdáva. Sú to samé liečivé bylinky.
Ten prvý kúpeľ s octom je určite vhodný
pri kvasinkách. Veď v pošve má byť
mierne kyslé prostredie.
prosim vas co su to tie probiotika???
skrecok. A akú diagnózu Ti stanovil lekár? Pokiaľ máš mykózu možno by bolo vhodné preliečiť aj partnera. Skús nejesť sladké, , biele pečivo, a pridaj si k tomu probiotiká. A ako zapácha ten výtok tak kvasinkovo?