Ahojte, uz niekolko rokov sa mi v jednom vkuse vracia mikoza. Doberiem lieky, par dni je pokoj a znova a toto je stale dookola. Skusala som uz vsetko,nenosit tanga, vymenit praci prasok a milion inych veci. Strasne ma to depta a komplikuje mi to zivot,aj ten intimny. Prosim poradte co mam robit,hotova som z toho,je to strasne...dakujem vopred...
Som uz zufala,neustale vracajuca sa mikoza!!!!!!!
a este som si spomenula co mi ta ista sestricka povedala aj s doktorom. a to ze mi nic neni. ze mam proste silnejsiu sekreciu a ze miektore zeny ju tak mavaju. ze po styridsiatka ju budem budem mat zase velmi nizku, ze to tak proste byva.
dalsia vec co ma sestricka pytala bolo, ze ci som si tam davala nejaku tabletku ked som tam isla. hovorim ze nic. a ona ze musela som si tam nieco vkladat lebo ze to vizera ako keby take hrudku od nejakeho cipku. chapete? hrudkovity vytok je jednym z hlavnych priznakov vytoku mykozu a ona sa ma spyta ze co som si tam vkladala... niekedy mi pride, my obycajny ludia sme viac informovany ako lekari ked z nich vypadne taketo nieco....
lagunasa, presne jak vravis, mne tiez ked som tam chodila jak na klavir, lekar naznacoval, ako keby som striedala partnerov a pritom som 10 rokov s manzelom a fakt som ho nepodviedla,dokonca boli aj mesiace ked sme nemali spolu ani styk aj tak sa mi to vracalo, mna len stve to, ze nik nehladal pricinu preco sa mi to opakuje kazdy druhy mesiac, mam brata lekara vybavoval mi aj po znamostiach kade jake vysetrenia, ale stale bol vysledok ten, ze zeny to mavaju, potom, ze oslabena imunita, pritom nebyvam chora a donekonecna som brala candibene, bedadine, gynopevaryl, macmiror,atd....
Nechcem byt mudra, ale mne sa to zda az neuveritelne ze 10 rokov sa s niecim trapis a po vytrhnuti dvoch mrtvych zubov to preslo, nechcem to ani zakriknut,snad to skoncilo, ale viem sa vzit do toho ake je to neprijemne, jednak to svrbenie, stipanie a vytok, preto sa snazim aspon takto poradit tym co maju podobny problem. Drzim palce vsetkym.
poznám to. Hygienu dodržiavam neustále asi až moc a mávam podobné problémy hlavne na jeseň, keď je vlhko vonku alebo po doužívaní antibiotík. Nosím bavlnenú bielizeň a ak si dám pod šaty tangá, hneď po príchode domov ich vymieňam za klasiku. Umývať sa môžem iba mydlom z lekárne. Používam lactacyd a vynikajúce sú laktobacily, ktoré dostaneš kúpiť v lekárni bez lekárskeho predpisu. Tie udržujú ženskú mikroflóru v pohode. Dobré je brať 1-2 tobolky denne. Treba užívať aspoň mesiac -dva..A skús tiež výplych rosalginom - roztok dostaneš tiež v lekárni. Toto používaj preventívne. Ak sa ale objaví riadna mikóza určite choď k lekárovi. To treba liečiť. Uvedené prípravky som Ti poradila len ako prevenciu. Tiež nie su zlé pastilky s výťažkom cesnaku. Jedz menej sladkého a syrov.
luna1:
ved ale na preventivke som bola a vsetko bolo v poriadku. co ine by mi mala zistovat ked pri preventivke nic nezistila. to je presne to co som pisala predtym ze ked mi pri preventivke nic nezisti tak so mnou nema co riesit. k tomu zubarovi urcite zajdem ale co ostatne?
inac. mna uz dokonca sestricka na gynekologii presviecala ze to stale chytam od partnera lebo mi nemusi byt verny. tiez dobre dristy ked som s nim skoro 20 hodin denne. neviem kedy by to stihal. ked su doktori zufaly tak uz hladuju hovadiny.
lagunasa, skus svoj problem riesit s obvodakom a nie s gynekologom, jednoducho prides za svojim obvodnym lekarom a povies mu aky mas problem a ze genekolog si s tym nevie rady tak nech Ta da kompletne vysetrit, jednoducho to nie je myslitelne, aby sa niekto 10 rokov napchaval zo spodu tabletkami, to nie je normalne, teraz to uy vidim, ze o com to bolo, sla som ku gynekologovi spravil mi vyter a hned candibene, potom gynopevaryl a betadine, proste donekonecna ten kolotoc, ale odkial prameni problem to neriesil. Partner bol preliecovany stale so mnou a stale sa to vracalo. Teraz si dam tablu cokolady, jem sladkosti kolko len chcem, do ust nedam ziadne probiotikum, ziadne intimne mydla a problem je prec, proste tie mrtve zuby s nalezom mi sposobovali ten problem. A teraz vidim, ze ako ku tomu pristupoval moj gynekolog, ked som mu vravela, ze to nie je mozne ze sa mi to vracia, tak reagoval, ze to je normalne to zeny mavaju, alebo nie je to nahodou od partnera? a podobne dristy. Takze ries to s obvodakom a nie s gynekologom, treba Ta vseobecne interne vysetrit a najst pricinu.