Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

IDE O ŽIVOT, PROSIM SURNE,CO PODPORUJE ABY SA CLOVEK VYCIKAL

Príspevok v téme: IDE O ŽIVOT, PROSIM SURNE,CO PODPORUJE ABY SA CLOVEK VYCIKAL
jancecka

Prosím vás, som zúfala, švagrinu prepustili z nemocnice domov a neviem si pomôcť, potrebuje kyslík, neprepísali jej ho ale ani ten jej nepomôže, lebo ona sa nemôže vycikať. Neviete nejaký účinný liek? Doktori sa jej chcú zbaviť a poslali ju domov zomrieť. V nemocnici mala cievku, tú jej vybrali, aj sa deň po jej vybratí vycikala, dnes je druhý deň a nedá sa jej. Moč sa jej hromadí v tele, čo s tým? Prosím rýchlo

ethela

jancecka:predpokladám,že už si svoj problém vyriešila..väčšinou ti radili dobre-ísť na pohotovosť,teda volať RZP.Niekde si písala,že ti povedali,že by ju bolel mechúr a rezalo ju keby ho mala plný.No nemusí to byť celkom tak,podla toho pri akom je vedomí.Niekedy sa stáva,že po vybratí permanentného katetra-cievky prestane pacient cikať,akoby to nevedel vytlačiť.Vtedy treba opäť pacientovi zaviesť permanent.kateter.Zistíš to tak,že brucho-podbruško je dosť tvrdé a bolestivé pri stlačení.To,že jej ho vybrali po odchode z nemocnice je normálne,nakolko sa aj o to treba starať a pokial majá lekár pocit,že pacient sa sám o to nebude vedieť postarať,alebo príbuzní sa budú toho báť,tak sa to vyberie.Je mi to lúto,že ju poslali domov...To je ďalšia vec v tomto našom zdravotníctve...pokial je pacient na nejakom špecializovanom oddelení,napríklad na úrazovke so zlomenou rukou a keď sa mu tá ruka zahojí-nemá tam čo robiť,už to žial nie je ich diagnóza a je ťažké takého pacienta vykriť pred poisťovňou.Potom sa takýto pacienti presúvajú buď domov alebo na doliečovák,kde je väčšinou všetko plné a príbuzní si málokedy svojho chorého chcú zobrať domov.Ale podstata je jedna,všetko je to o komunikácii.Treba sa dohodnúť s ošetrujúcim lekárom,či je možnosť umiestniť ho niekde inde,čo s ním doma,ako postupovať.....a nie potom riešiť takto cez pc.....tu ti akurát napíšu svoj názor,ale nik do toho a ani na toho človeka nevidí.

moncika

mozno by pomohol bud zihlavovy odvar alebo silny nechtikovy odvar-caj. zohnat v kazdej lekarni, ale sypany. tie su silne mocopudne a najma nechtikovy je velmi liecivy. tak by som skusila to. drzim palce

bambuľka26

Jancecka, prosím ta, máš niečo nového? Držím palce, nech všetko dobre dopadne.Je mi ľúto, že si na všetko sama, kým druhí tam lamentujú, Verím, že sa z toho nejako dostane. Zatiaľ ahoj.

coooooooooooooo??

samozrejme ze si nechce dat cievkovanie, lebo to boli.ale v nejakej sedacii by sa im to poradilo.ak by sa hromadila tekutina tele, mala by opuchy, nohy, lytka, brucho, podbrusko , si myslim.zda sa mi,zev takom pripade sa podavaju diuretika, ale najprv albuminy /len v nemocnici!!/na stiahnutie vody z okol.tkaniv do ciev a z ciev putuju do obliciek a do mechura, vylucenie napomahaju diuretika.ale konaj, nenechaj ju trapit sa.ozaj a prijima tekutiny??nie je dehydratovana, peto necika??mozno sa ten moc netvori a nieze unika??

emilia123

jancecka si to ty ktora zhanala ten kyslikovy pristroj??no podla toho co pises treba choru ihned odviezt na pohotovost,preboha ved jej zlyhavaju oblicky,to nie je sranda.