Každý den prinesie niečo nové a nie vždy sú to iba príjemné zážitky. Niekedy padne dobre trocha sa vyventilovať. Pomáha to prežiť. Ak máš pocit, že sa chceš zdôveriť s niečím, čo sa ti dnes prihodilo, alebo sa len tak vyžalovať, urob to. Určite sa ti uľaví.
Ahojte, zdoverte sa, alebo sa len tak vyzalujte
sedmikraska,ked si zvladla upiect tamten zakusok jablkovy tak zvladnes aj toto...len ten sa robi opacne najprv sa slahaju bielka a tam zase zltky/ale je to tiez pyskota/
malo by sa to piect tak ja neviem asi pol hodiny?ja to uz mam v oku ani nepozeram na hodiny...to budes mat take pekne ruzove cesto a mozes ho pozriet sparatkom...pychnut do cesta a ked bude suche tak je kolac upeceny...
jasne,ze budem ked bude cas...urcite...mozem ti dat aj mail ked budes chciet...alebo ty mi napis mail...mozes pozerat,ale az tak po 15min.lebo zalezi aj jaku ruru mas...ci netreba otacat,vies ako to myslim...inak by nemal spadnut...mala by to byt jemna krehka piskota...
soli das len stipku,a to je prave koli tomu aby sa sneh zoslahal poriadne a tak postupne pridavaj cukor pomaly a slahaj...ked budes oddelovat zltky od bielkou davaj pozor aby zltok nebol v bielku,ale ja si myslim, ze toto ty vies...
ahaa, takze do bielkov sa musi dat sol a nie cukor aby bol pevny :) a ja truba tam vzdy dam cukor a divim sa ze to trva sto roov a aj tak je to zbrnda :) no nikdy mi to nikto neukazal, tak nemozem vediet :) a ako dlho to ma byt asi v tej trube? Mozem to aj pozerat? Nesplaskne to? Budes moja kuchynska mamina :)
mozno,ze ju aj niekto pozna taka jajboli,alebo gumajz z tych starsich....je to velmi dobra a moze sa ako zaklad robit na vselijake zakusky,nevyhoda je, ze tam ide vela vajec...
7vajicka
10lyz.pol.hrubej muky
7lyz.pol.kryst.cukru
olej
postup:
oddelis zltky od bielkou
bielky das do nadoby vacsej a pridas do nich stipku soli...
bielky vyslahas postupne na tuhy sneh/musi byt poriedne tuhy/spolu s cukrom
do snehu pridavas postupne zltky a poriadne vyslahas
na koniec pridas mukuvyslahas a tak este asi tak 1deco oleja
premiesas poriadne a das piect do mierne vyhrietej rury
Je to rychla pyskota tak sa to musi robit rychlo,ale zaklad je poriedne kvalitne musi byt vyslahany sneh...je to velmi jemna a vyborna piskota...ked ju chces mat kakaovu tak pridas do muky 2pol.lyzice kakaa a rozmiesas z mukou...alebo aj 1lyz.to uz zalezi na tebe...
tak sem s nou!!! :)
tak ked nemas piskoty tak ti mozem poradit rychlu piskotu upiect....
mnaaam, mna naozaj tak chneva, ze tu nemaju piskoty :(( hrozne lubim aj piskoty stuhnute v kyslej smotane so zltkom a cukrom, mnaaam!!! zase mam chut zozrat klavesnicu!!