Strach zo psov!

Príspevok v téme: Strach zo psov!
antipsíčkar

Vopred sa ospravedlňujem všetkým zodpovedným psíčkarom.Mám až panický strach zo psov.Mám 37 rokov a dve malé deti.Tento strach u mňa vypukol minulé leto,keď som bola s detmi na prechádzke,a oproti nám sa vyrútili dva veľké psy,a ich majiteľ nikde.Mala som veľké problémy dostať do bezpečia moje deti.Ich majiteľa som neskôr vypátrala,a tvrdil mi,že to sú šteňatá salašnícke plemeno,a majú radi deti.Od tohto zážitku mám neuveriteľný strach.Bývam na sídlisku,ktoré je pri jazere,je tu veľa psíčkarov,ale dosť bezohľadných,nechajú ich voľne pobehovať,aj keď vedia,že je tu veľa detí.Bojím sa veľmi pitbullov.Ako sa mám brániť?Sú tieto bojové plemená pod kontrolou?Pretože niekedy sú ich majitelia úplny dementi,alkoholici.Čo mám robiť pri strete s týmito psami,existuje niaka obrana?Mám naozaj veľký strach,elektrický paralizátor pomôže?Ešte raz sa ospravedlňujem zodpovedným psíčkarom,ale mám strach o deti a ich bezpečnosť.

antipsíčkar

Zatiaľ ďakujem,keď sa ešte niekto zapojí.Chcela by som vedieť či sú niake povely,ktorými psa zastavím,alebo ho trochu skľudním.V televízií raz dávali niaky príspevok,že mám psovi ponúknuť ruku,zohnutú v lakti,aby sa mi nezakusol do tváre,krku a pod.Ja chcem biť pripravená,moje deti boli z toho v šoku tiež,ale tie som potom presvedčila,že to len mamka spanikárila,že ten psík k nám išiel a s nami,preto,aby nás chránil.No stálo ma to veľa síl,ale nechcem v nich vyvolať taký strach ako mám ja.Mirkaaa ďakujem.

mirkaaa

TOTO SOM TI STIAHLA Z NETU: Našlo sa zviera, čo teraz? | Stratilo sa zviera, čo teraz?
Ušlo Vám zviera? V lese za zajacom? – nebežte za ním, čakajte na mieste, odkiaľ Váš pes ušiel, spravidla sa vráti po vlastnej stope. Ale čo ak nie?

Možnosti hľadania:

informujte políciu, obecný úrad, útulok v blízkosti, príp. lokálnych veterinárov
informujte susedov
nalepte hľadacie plagáty na frekventované miesta, v obchodoch apod.
inzerujte v lokálnej tlači a na internete
umiestnite výzvu v lokálnom rozhlase (ak taký u Vás existuje)

Našli ste zviera:

pozrite, či nemá na obojku menovku s adresou a telefónom. Na známke je uvedené evidenčné číslo a obec, kde je pes prihlásený.
informujte políciu, obecný úrad, útulok v blízkosti.
zranené zviera nechytajte voľnými rukami. Zviera môže od bolesti pohrýzť. Ak nemáte pri sebe/v aute náhubok, urobte si ho z kusu látky alebo opasku apod.

Dobre mienená rada:

Identifikujte Vaše zviera príveskom s adresou a tel. číslom!
Držte v aute náhubok a obojok s vodítkom pre prípadných najdúchov...

mirkaaa

antipsíčkar samozrejme mesku policiu ak im poviec ze ti ide o odchyt oni poslu takych ludi ktory to vedia... bola som svedkom par takych odchytov sem tam par hodinovych ale podarilo sa.... no ja volam vzdy utulok v mojom meste skus zlate stranky ja som to tam hladala...

antipsíčkar

Mirkaa!Vidím,že tu píšeš útulok,políciu.Neviem,či na slovensku neexistuje niaka služba-odchytávanie psov,a políciu ktorú volať štátnu alebo mestskú?Existuje aj niake centrálne číslo pre útulky?Ďakujem,všetkým,ktorí odpovedia.

mirkaaa

antipsíčkar no policiu a tym, ze potrebujes odchytit psa, ked ti nezdviha utulok lebo cez vikend sa tam nedovolas hih a utulok neviem aky mas ty v blizkosti skus cez google najst najblizsi v tvojom okoli a tam budes mat aj cislo...samozrejme ak ma pes na obojku adresu tak majitelovi hihihi samozrejme minule pri nas pobehovala argentinska doga to bol brutus nahanat ho, ale nemal obojok tak to riesila policia...

antipsíčkar

Ano,už som nad tým premýšlala.Potrebovala by som od ľudí zo slovenska,kontakty.Kde mám volať,koho-keď vidím psa bez majiteľa,alebo aj keď viem o týraní.Ďakujem

mirkaaa

antipsíčkar este nieco aspon ja to tak robim ak je to pes z bytovky a nevies ci je podrazdeny alebo OK tak mu pozdrav ahoj hihih bytov.pes je zvycajne rozmaznany a kazdy reaguje na ahoj...

mirkaaa

antipsíčkar ak tvoj sused bije psa tak ho udaj neznasam takych ludi ja som to uz par ktar spravila no nie bitie psa, ale ked pobehoval nejaky pes sam von tak som volala utulok aj policii nech ho odchytia a najde sa majitel viem co to je ked sa strati niekomu havko..... no stalo sa kopec tragedii so psami ked napadli a bohuzial aj zabili ludi... poznam aj pripad bol aj medializovany ale nebudem hovorit kde, kto a podobne, kde 2 podrazdene zabili chlapca lebo im zobrali steniatka a zle ich zatvorili a sused ma ich syna a je to uplne iny pes no vies ale ked viem co spravil tak mam respekt ale nebojim sa ho ma super majitela... zavisi od majitela a jeho trpezlivosti a porozmyslaj nad tym susedom a ked ne daj meno jeho ja ho udama hhahahahaha ja som minule videla co zrobil ko..... nemeckemu ovciakovi ze ho zabil 5 ranami ja som revala pol dna a zelala som mu dozivotie debilovi jednemu no sak jemu sa to vrati tazko sa mi hovori o tom.... jej dalmatin je zlaty ma dobru povahu...a tie salasnicke ak to boli benske salasnicke tak to nieje nic nebezpecne viem je to teleso velke ale krasneee...

antipsíčkar

Ďakujem Mirkaaa!Keď som nemala deti mala som dalmatína,kamarátka boxera,nemala som problém,ale po tomto zážitku,a hlavne po správach,ako psy napadli svojho majiteľa.Aj vedľa v bloku majú pitbulla,majiteľ ho bije,neviem či to je tá správna výchova,ako sa potom bude správať k iným.No neviem si pomôcť.Podľa mňa by mali tieto bojové psy dávať iba na zbrojný pas.Každý to ticho toleruje,kým sa nestane nešťastie.