Strach zo psov!

Príspevok v téme: Strach zo psov!
antipsíčkar

Vopred sa ospravedlňujem všetkým zodpovedným psíčkarom.Mám až panický strach zo psov.Mám 37 rokov a dve malé deti.Tento strach u mňa vypukol minulé leto,keď som bola s detmi na prechádzke,a oproti nám sa vyrútili dva veľké psy,a ich majiteľ nikde.Mala som veľké problémy dostať do bezpečia moje deti.Ich majiteľa som neskôr vypátrala,a tvrdil mi,že to sú šteňatá salašnícke plemeno,a majú radi deti.Od tohto zážitku mám neuveriteľný strach.Bývam na sídlisku,ktoré je pri jazere,je tu veľa psíčkarov,ale dosť bezohľadných,nechajú ich voľne pobehovať,aj keď vedia,že je tu veľa detí.Bojím sa veľmi pitbullov.Ako sa mám brániť?Sú tieto bojové plemená pod kontrolou?Pretože niekedy sú ich majitelia úplny dementi,alkoholici.Čo mám robiť pri strete s týmito psami,existuje niaka obrana?Mám naozaj veľký strach,elektrický paralizátor pomôže?Ešte raz sa ospravedlňujem zodpovedným psíčkarom,ale mám strach o deti a ich bezpečnosť.

dajannka pn

ja mam na psov tiez "stastie" ked som cakala dceru tak ma jeden v nasel ulici div ze nezozral a to mal asi iba 30cm.vlastne taka poulicna zmes ale moja mamina ma tento rok uz tri spatne skusenosti so psami.ked isla so sestrinimi dcerami zo skolky tak sa na nu vyrutili z otvorenej brany dva hovadske pitbuly a ona iba strasne kricala o pomoc a ked ta domaca vysla von ze co sa robi tak iba mame povedala ze oni iba onuchaju.ale ako mate verit cudziemu psovi a este k tomu pitbulovi.ja by som chov bojovich plemien jednoducho zakazala ved kolke pripady boli publikovane v mediach a o kolkych utokoch sa ani nedozvieme.

mirkaaa

nepsickarka nemozes vsetkych hadzat do jedneho vreca ja po svojich psoch pratam aj platim za jedneho 2000 cize rocne 4000 a na ihriskach pes nema co robit proti tomu som aj ja a som psickar...

miri413

este ked som chodila len do skolky tak som mala prve negativne stretavky so psami :( parkrat ma chceli napadnut, a mavala som aj nocne mory. nastastie moje kamosky ma podrzali a bojim sa len tych psov ktorych nepoznam a neviem komu patria....ale ten strach sa neda prekonat :( vzdy si vravim, ze sa nemozem bat, lebo to pes vyciti, ale ked uvidim psa hned mam chut vyliezt na najblizsi strom a kricat.... da sa to prekonat?

nepsickarka

ahojte psickari, ked je vas tu tolko pokope, nemohli by ste urobit nieco s moralkou psickarov, akoze vsade po trave su psie exkrementy a deti sa nemaju nieze kde hrat, ani kde behat. Vstupte si trosku do svedomia, sebe aj ostatnym psickarom nech to nevyzera na ulici ako na hnojisku. Lebo ja mam rada psov, ale odkedy mam dieta a vidim psa vonku srat a majitel pozera inde, mam skutocne chut vrazdit

rodrigez

No paralizer je fajn... idealna je zbran... ale to je uz extrem... ak na teba zautoci pes je idealne ho zabit na fleku... Osobne proti psickarom nic nemam, akurat len ze si nedokazu odstranit vykaly po ich milacikoch. Nemozes pustit ani deti do travy sa hrat, lebo vsetko je zasrate... Co sa tyka mna, mal som skusenost s vlciakom, ktory na mna zautocil na ulici... a to isiel po mojej sestre, ktora len skocila za mna... Isli sme len po ulici, ani sme si toho psa nevsimli, naraz len sestra zapistala a mne pribudlo par stehov pod kolenom... Reakcia majitela? Bol to polovnik a pes to uz nerozchodil... nebol som totiz prvy, ktoreho napadol... od tej doby ak ma napadne pes but to nerozchodi on, alebo jeho majitel...

vanilyeyes

antipsickar podobne ako ty, aj ja mam strach z cudzich psov. Priatel ma 2 psov, tych sa vobec nebojim, ale odkedy na mna "zautocil" pes, ked som bola este len prvacka na ZS cestou do skoly, mam pred nimi respekt. Pamatam si, ako sme so sestrou sli do skoly a mne rovno pred nohy prebehol spic. Ja som sa prirodzene zlakla, ale neutekala som, sla som dalej do skoly. Majitel toho psa mi povedal: Nebojte sa ho, nic vam neurobi. A ako presiel par metrov dalej, to jeho psisko (este stastie, ze to bol spic, co je male plemeno) ma zacalo kusat do nohy a mala som vtedy pekne modriny ! Odvtedy mam respekt pred cudzimi psami a radsej idem naokolo, ked nevidim majitela. Predsa pes je len zviera, aj to moze konat skratovo, podobne ako clovek a nezalezi na tom, ci je vycviceny alebo nie. Inak co sa tyka pittbulov, su to bojove plemena podobne ako stafordy, ich majitelia musia mat na ne preukazy. V jednom dokumente o psoch davali, ze pitbuly nemaju nervove zakoncenia v labach, cize necitia bolest a ak do niecoho zahryznu, ich tlama posobi ako zvierac (akokeby ten pes dostal do tlamy krc, cize len tazko pusti svoju korist). Neviem preto, ci by taky elektricky paralyzer pomohol na pitbulov (na ostatnych psov by teoreticky mal. No urcite, ako tu uz viaceri pisali, NESMIES dat psovi najavo, ze sa ho bojis. (aj ked je to tazke) a uz vonkoncom nesmies behat. Tu som nasla nejaky prispevok od chalana, ktory pisal o strete cloveka s cudzim psom: www.zvedavec.org

antipsíčkar

mademoiselle,to mi je naozaj veľmi ľúto.Čo sa stalo potom s tým psom,a s jeho majiteľom?Práve preto sa bojím,pretože psa si kúpi každý,či je schopný ho vychovať a postarať sa o neho alebo nie.Chýba tu trestná zodpovednosť,ešte som nepočula o tom,keď pes napadol alebo zabil či už človeka alebo psa,aby bol majiteľ súdený,pretože niake priestupkove konanie je na smiech.A práve tých bojových psov a veľké plemená mávajú aj ľudia,ktorí nemajú na to podmienky,ako napr. chovajú ich v bytoch.Aj ja nechcem psa,pretože podľa mňa pes do bytu nepatrí,a ľuďom,ktorí ho ráno vyvenčia a potom je celý deň sám.Fiona,od rodičov som od mala počúvala,že pes tvoj strach vycíti,pes,ktorý breše nekuše,a viac ti ublíži malý pes,ako veľký.Vždy si to opakujem,ale ja neviem,či je to tým,že mám malé deti,a strach o ich bezpečnosť.Bojím sa,že ten strach neprekonám.

fiona

antipsickar, vies co je najhorsie,? ze pes vyciti, ci sa bojis, ci nie.Ja som mala uz dvoch velkych psov, teraz takeho drobca, takze som na psov zvyknuta, moze ist okolo mna aj stado pitbulov, ani si ma nevsimnu, lebo nezacitia moj strach. Podla mna ten strach nie je u teba az po tej prihode, bala si sa psov urcite aj predtym, mala by si si sama zaobstarat psa, inak sa bat psov neodnaucis

mademoiselle

antipsickar nijakym povelom cudzieho a hlavne nie rozzureneho psa nezastavis. Mne vlciak zabil moju fenku a to takym stylom, ze bol za plotom a normalne bol zurivy a videla som ako sa skriabe cez plot a ver tomu väcsi strach som nikdy v zivote nemala. Vedela som, ze si to jedna z nas odnesie. Nikdy nezabudnem na ten jej smutny a sokovany pohlad a na bezvladne telicko, ktore som niesla do auta a utekala k veterinarovi a ten mi povedal "bohuzial". Po tomto incidente mam konkretne z vlciakov strach.Nie zo vsetkych,ale z tych, tkoryvch enpoznam urcite. A verim, ze ten pes, co mne napadol psa, tak by napadol aj cloveka. Keby tam nebola ona, mozno yb som tu uz nebola ani ja. V kazdom pripade za toto vsetko, za vsetky nestastia mozu majitelia, ktori maju derave voleiry a nenosia v obytnych zonach taketo plemena na voditku. Myslim, ze psi od urcitej velkosti tusim musia byt na voditku a tiez mat aj nahubok. Ale neviem to isto. A odchyt robi mestska policia. Hoci u nas su taki, ze ked ich zavolas, tak pride normalna hliadka a ta skor psa odplasi,ako pomoze.