Vopred sa ospravedlňujem všetkým zodpovedným psíčkarom.Mám až panický strach zo psov.Mám 37 rokov a dve malé deti.Tento strach u mňa vypukol minulé leto,keď som bola s detmi na prechádzke,a oproti nám sa vyrútili dva veľké psy,a ich majiteľ nikde.Mala som veľké problémy dostať do bezpečia moje deti.Ich majiteľa som neskôr vypátrala,a tvrdil mi,že to sú šteňatá salašnícke plemeno,a majú radi deti.Od tohto zážitku mám neuveriteľný strach.Bývam na sídlisku,ktoré je pri jazere,je tu veľa psíčkarov,ale dosť bezohľadných,nechajú ich voľne pobehovať,aj keď vedia,že je tu veľa detí.Bojím sa veľmi pitbullov.Ako sa mám brániť?Sú tieto bojové plemená pod kontrolou?Pretože niekedy sú ich majitelia úplny dementi,alkoholici.Čo mám robiť pri strete s týmito psami,existuje niaka obrana?Mám naozaj veľký strach,elektrický paralizátor pomôže?Ešte raz sa ospravedlňujem zodpovedným psíčkarom,ale mám strach o deti a ich bezpečnosť.
Strach zo psov!
Nakoniec sme sa predsa v niečom zhodli.A asi si si pomýlila dve osoby ja som antipsíčkar-zakladala som túto tému,a zapája sa do nej nepsickarka.Ale to nič,ja som si teraz prezerala tú tému ,,máte psa a chodíte každý deň do práce,,a kočka býva v anglicku v dome.Tak to je už tiež o inom.
nepsickarka precitala som si ze sa bojis hlavne o deti a ze si mala psa viem, a tiez pes do panelaku je pes do panelaku a vlciak or pitbul nie, ale niektorym to nevysvetlis a ked im venuju dostatocny vybeh nech maju hoci aj bernardina videla som uz aj taky pripad a je to pre niekoho tyranie, ale poviem este raz ak ma vybeh a starostlivost je to celkom fajn len aj podla mna velky pes do bytovky nepatri ale ja to ludom nevysvelim a kazdy si kupi psa akeho chce a uz je sprostost ludi, ze si kupia psa a nevenuju alebo nemozu mu venovat pozornost naco ho kupili ako hracku tak to niesu psickari to su ....... a ked ich vyhodia tak vediet kto to spravil zazalovat ho a ujo ci teta budu mat pruser...a ako sa psickari a nepsickari nedohodnu, tak aj ludia co sa boja o deticky a ludia, ktory ich este nemaju cas vsetko nauci.... TAK uz sa nehadajme kazdy ma pravdu v niecom...
no kikina je presne ten typ psickara - jedno hovno hore dole. Tu to máte. Jedno hovno hore dole a zijem na hnoji.
Tiez neviem, ako moze niekto tvrdit, ze ma rad psov, tak si kupi do panelaku vlciaka alebo podobne velke plemeno. Ked uz tak si kupim nieco male. A venujem sa tomu.
Ked si niekto kupi psa, je povinny zanho prevziat zodpovednost, za jeho vychovu, zdravotny stav, platit dane a starat sa o bezpecnost ludi naokolo.
Kopec ludi si kupi psa a potom ho vyhodi. Pes nie je hracka, je to zivy tvor, potrebuje starostlivost a vybeh. A kvalitnu výchovu.
ja som byvala v petrzalke a dokonca so psom a je pravda, ze je velmi spinava od psich vykalov, problem je, ze na celom sidlisku je jeden zberny kos a aj to vydrzi stat neporuseny tak tyzden, lebo mladez sa nevie lepsie zabavit. iny problem, co si pamatam, na sidlisku sa okotili tulave macky a teraz sa ich tam potuluje asi 40...malych, strednych, mega-maciek..a vam poviem, ze robia viac neplechy, smradu a chorob ako stado psov vedenych majitelom. Este k tomu, niektori laskavi dochodcovia ich chodia prikrmovat, aby si zvykli chodit az do bytoviek. blizko maju micky aj vereny zachod - coby detske ihrisko...hroza. sloboda zvierat si po ne nepride a nikto nevykona ziaden odchyt..tak ma zaujima, ako to bude vyzerat dalej, ked sa tych 40 maciek 2x do roka okoti...
Kikina!Neviem či si si to tu prečítala od začiatku,ale ja sa hlavne bojím o bezpečnosť mojich malých detí.Ano,bojím sa,že nezachránim obidve deti,neviem či to vieš pochopiť.Tento strach sa u mňa prejavil po tom spomínanom incidente a určite je to aj inštinkt matky.Ako deti sme chceli psa,a vtedy nám otec povedal,ako by nám bolo,keby nás niekto zavrel na celý deň medzi štyri steny.Keď som sa vydala,mali sme dalmatínca,ale ja som nepracovala,a celé dni som s ním chodila na prechádzky,na výlety.Ja sa tu stále pýtam,či sú majiteľia psov aj trestne zodpovedný za chovanie svojich psov.Pretože to tak nevyzerá,ako by si neuvedomovali,že to vodítko a náhubok je potrebné dať v obytnej časti.
antipsíčkar ludia ktory psov radi nemaju a zaradujem tu aj teba hoc to budes popierat podla tvojho pisania to tak je sa nehhodnu s psickarmi a uz si uvedom, ze zato, ze ty sa psa bojis teraz sa nezblazni svet, nech sa zamyslia ludia, ktory maju bojove plemena natom, ako vychovavaju psov, ale ked niekto zabije macku ci psa ta to v pohode ale jedno hovno hore dole ta to nestastie uz!!!!!!
Ale ľudia žijú kde kade.Ale mali by si uvedomiť-kde žijú.Keď žijem na sídlisku,v bloku,tak si určite nekúpim bojové alebo veľké plemeno.Ešte aj ta vedľajšia téma-keď pracuje celý deň,tak na čo jej je pes?Ten pes,je tiež živý tvor,a nie plyšová hračka.Presne to tu vidím,ráno vybehnúť na 5 minút a večer po šiestej na pol hodinku.Naozaj úžasné.A my ostatní máme trpieť bolestivé zavýjanie psa.A potom od radosti,že je konečne vonku behá chudák ako zmyslov zbavený,ja ho stretnem a zomriem na infarkt od strachu.
nepsickarka no petrzalka je naozaj betonova dzungla a ja niekedy az obdivujem ludi ako tam mozu byvat bez vacsej zelene ved to skodi zdraviu, ale ako sa hovori ako si spravis tak to mas a ked tam ludia na to seru, tak sa musia prv oni zamysliet nad sebou co robia, a ked pridu nato tak aj odpad zmyzne aj hovienka zacnu zbierat.... Cize havoch ani macky obdivonat nikto nemoze lebo oni po sebe zbierat nevedia keby vedeli tak by aj zbierali mozno..
no veru, ak by sa dalo, su aj krajsie miesta na vychovu deti ako Petrzalka.. ale to je uz ina tema. k tym psom- pitbulov by som zakazala, tak ako je to aj v niektorych europskych krajinach, je to nevyspytatelny pes. ked jeho pan nema dostatocnu autoritu, tak zbohom. zarazilo ma, ked v spravach hlasili ten pripad z minuleho tyzdna, ked pitbul zautocil na svojho 60rocneho majitela a kusal ho do nohy, ale co je horsie, zautocil mu na krk..
mirkaa ved to je to, ze na malom meste kazdy kazdeho pozna, vsetko je hned vidno, tu je obrovska anonymita, kriminalita, chodia tu aj bezdomovci z celeho Slovenska, policajtov vidim tak dvakrat do roka. Ludia tu nemaju problem odhadzovat odpadky po zemi a rovnako je to aj s hovienkami. Ziadna ohladuplnost voci ostatnym ludom. A skus im nieco povedat...vzdy ukazu prstom na inych. Preco obvinujete psov, ved aj tulave macky tu spinia...a podobne. Ziadna sebareflexia, ohladuplnost voci inym i sami sebe, ved tu ziju ?!!
Petrzalka bola betonova dzungla, teraz je to smetisko.
Ospravedlnujem sa slusnym psickarom, ale osobne ziadnych takych nepoznam.