Strach zo psov!

Príspevok v téme: Strach zo psov!
antipsíčkar

Vopred sa ospravedlňujem všetkým zodpovedným psíčkarom.Mám až panický strach zo psov.Mám 37 rokov a dve malé deti.Tento strach u mňa vypukol minulé leto,keď som bola s detmi na prechádzke,a oproti nám sa vyrútili dva veľké psy,a ich majiteľ nikde.Mala som veľké problémy dostať do bezpečia moje deti.Ich majiteľa som neskôr vypátrala,a tvrdil mi,že to sú šteňatá salašnícke plemeno,a majú radi deti.Od tohto zážitku mám neuveriteľný strach.Bývam na sídlisku,ktoré je pri jazere,je tu veľa psíčkarov,ale dosť bezohľadných,nechajú ich voľne pobehovať,aj keď vedia,že je tu veľa detí.Bojím sa veľmi pitbullov.Ako sa mám brániť?Sú tieto bojové plemená pod kontrolou?Pretože niekedy sú ich majitelia úplny dementi,alkoholici.Čo mám robiť pri strete s týmito psami,existuje niaka obrana?Mám naozaj veľký strach,elektrický paralizátor pomôže?Ešte raz sa ospravedlňujem zodpovedným psíčkarom,ale mám strach o deti a ich bezpečnosť.

martin242

A nemýľte si amerického pitbulteriéra s pitbulom, je to dosť rozdiel, pretože pitbulteriér je naozaj spoločenský pes, chová sa hlavne kvôli výstavám a nieje v podstate nebezpečný, všimnite si, aký je malý (hoci silu má).
Pitbull je kríženeč s čímkoľvek, nieje uznané ako plemeno Slovenským kynologickým zväzom.

martin242

Na vlčiakov, ak teda máte na mysli československého vlčiaka, odporúčam dať pozor.
Kedže sú to kríženci nemeckého ovčiaka a vlka, majú aj veľa vlastností po vlkovi, ako je prílišná plachosť a s tým spojená agresivita.
Nepribližujte sa k nim, sú to ťažko zvládnuteľné plemená (zasa chyba šľachtenia)!

martin242

Ja som tiež psíčkar, mám malého staručkého dobrého psíka, ale plne chápem Tvoj strach, obzvlášť keď máš malé deti. Ja osobne som za to, aby sa psy v mestách chovať proste nemohli, lebo ako som si všimol, čím hlúpejší človek, tým je väčšia šanca, že si zoženie šľachtením zdegenerované agresívne plemeno, ktorému sa vôbec nevenuje a to je hlavný problém, tieto psy potrebujú veľa starostivosti, v podstate sú aj tak k ničomu, pretože sa nehodia na prácu, boli vyšľachtené len a len pre boj. Bohužial, netuším, koľko ešte na Slovensku bude napadnutých ľudí, hlavne detí, pokiaľ naša retardovaná vláda uzákoní sprísnenie pravidiel na držanie nebezpečných plemien. Vo vyspelých krajinách spravili radikálne opatrenia a je kľud, len my a vyspelosť nejako nejdeme dohromady.
Ja osobne chodím ozbrojený, takže z prípadného kontaktu až taký strach nermám, ale v Tvojom prípade je to ťažké, proti rozzúrenému veľkému psovi sa neubrániš, deti už vôbec nie.
Odporúčam Ti proste vyhýbať sa miestam, kde venčia takýchto psov, predvídať a sledovať okolie, nič iné Ti nepomôže, napríklad u nás bez problémov venčia svojich miláčikov na detských ihriskách a polícia s tým nerobí vôbec nič. Veľmi ma to trápi, pretože som videl, ako na tom ihrisku poes viac krát napadol dieťa, síce sa nič nestalo, ale mohlo.
Osobne by som psov, ktorých majitelia venčia v týchto areáloch vyhradených pre deti rovno odstrelil, možno kruté, ale potom by si dali dementi povedať a venovali by sa výcviku poslušnosti, alebo by sa proste nebolo komu venovať.
Psy sú síce domestikované zvieratá, ale divosť v nich stále pretrváva a môžu byť nebezpečné.

antipsíčkar

Moncika,ďakujem aj tebe za príspevok,a súhlasím,že niekedy sa treba viac báť ľuďí ako psov.Lorry,to čo píšeš o pitbulloch to presne píšu všade o tomto plemene.Neviem prečo majú takú povesť,a je pravda,že by som sa nechcela dostať do stretu práve s pitbullom.Ale po tejto diskusii,mám rešpekt aj k vlčiakom,a moje deti obdivujú vlčiaka-ako komisára Rexa.Ale aj mademoissele tu písala,ako jej vlčiak zabil psa,aj Rodrigez ako ho napadol vlčiak.Tak sa snažím zachovať chladnú hlavu,nepanikáriť predčasne,a dúfam,že nikdy nezažijem agresívny útok psa.

antipsíčkar

Mirkaa,ja viem,preto som jej napisala,aby si prečítala tie moje príspevky,pretože moja reakcia bola na to,že sa pýtala,či môže mať psa ,keď pracuje celý deň.Stále si myslím,že psíkovi sa treba venovať,a nenechávať ho osamote,ale potom som si všimla,že ona býva v dome,teda by ten psík nebol medzi 4 stenami.Nepochopili sme sa,ale dufam,že už je to o.k.

lea

Pre Lory: podla teba: Americký pitbulterér je spoločenský pes, ktorý miluje ľudí, a má k nim veľmi priateľský vzťah. Svojmu pánovi je bezhranične oddaný a vyžaduje jeho spoločnosť a pozornosť.

nepocula si v spravach ako pred 2 tyzdnami v Cechach pitbul zautocil na svojich 60-rocnych majitelov - odhryzol panovi z lytka a siel mu po krku?
ked uz nema taky pes respekt k svojmu majitelovi, neviem si predstavit, co si dovoli k cudzim.. tiez mam kamarata s pitbulom, co sa boji vlastneho psa, hovori, ze nikdy nevie, co si mysli, ked sa nanho zadiva. takze tak. a na dcerku si radsej davaj pozor, urcite by som ju nenechavala s takym psom samu.

lory

este chcem dodat, ze byvam v rodinnom dome, takze psik je von...neuznavam drzat psy v panelakoch(male plemena ano, velke nie)...potom ked ho ludia vypustia niekde do parku, tak to tak aj vyzera....su ako odtrhnute z retaze....

proste pes je vizitka majitela...

lory

mrzi ma ze o pitbulloch sa stale hovori ako o najagresivnejsom plemene,...

"Povaha
Pitbul je spoločenský a priateľský, svojmu pánovi je nesmierne oddaný. Je veľmi odvážny a silný, je to pravý bojovník, nie je však agresívny. Je to veľmi vyrovnaný a inteligentný pes."

"Spoločenská charakteristika
Americký pitbulterér je spoločenský pes, ktorý miluje ľudí, a má k nim veľmi priateľský vzťah. Svojmu pánovi je bezhranične oddaný a vyžaduje jeho spoločnosť a pozornosť. Známe návštevy nadšene víta. K cudzím ľuďom býva spočiatku trochu nedôverčivý, je nutné dobré zoznámenie sa, aby získal dôveru. Pri kontakte s inými psami môžu nastať problémy, pokiaľ je napadnutý, väčšinou v ňom zvíťazí duch bojovníka. Nie je však agresívny, bezdôvodne nezaútočí ani na iného psa, nieto na človeka.

Vzťah k deťom
Deti pitbulteriér miluje a je im dobrým a trpezlivým kamarátom. Pri styku s veľmi malými deťmi je však, ako aj u iných psov, nutný dohľad dospelej osoby. Je ideálny do rodiny s odrastenejšími deťmi."

Nechapem ludi, ktory tieto psy od stenata drazdia, nevenuju sa im, davaju im zrat surove maso a huckaju ich na ine psy a ludi....
Potom to tak vyzera:((

Sama mam pitbulla, dokonca 3 rocnu dceru...a je to ten najuzasnejsi a najinteligentnejsi pes na svete:)

Tiez som v minulosti mala strach zo psov, takze ta chapem. Ale odkedy mam vlastneho (od steniatka), zmenilo sa to:)

moncika

antipsickarka-rozumiem ze sa velmi bojis o svoje deti.ja som inak velka milovnicka psov.pes-najlepsi priatel cloveka.psa sa hlavne nesmies bat,viem aj ked to je tazke ale pes to hned vyciti a potom moze byt zle.no a pittbulom sa radsej z dialky vyhybaj.inak chyba nieje v psoch ale majiteloch.ak si niekde s detmi na prechadzke tak skus majitela popitat ci si moze psa chytit a nech ho pusti dalej kde niesu deti.a inak velki psi by bez kosika vobec medzi ludmi nemali byt ak su pusteni vratane maleho pittbula :-)psy sa mozno chcu hrat ale ja by som sa o svoje deti tiez bala keby k nim dobehol cudzi velky pes.je to normalny pud matky.