Prosím, pomôžte. Dlho- roky- trpím svrbením konečníka, hlavne večer a v noci. Nedá sa to ovládať. Krv nemám, iné problémy nemám, stravujem sa normálne. Veľmi! sa hanbím ísť s tým k lekárovi.Už som užívala aj detské krémy a svrbí. Prosím, poraďte. (33r.)
Svrbenie konečníka
Mám podobný problém, už vyše roka. Testoval som sa u troch rôznych lekárov na parazity, všetko bolo negatívne. Podotýkam ale že je objektívne veľmi nízka pravdepodobnosť 12-20% (pri min 12 odovzdaných vzorkách stolice skúmaných max dve hodiny od odobratia vzorky) že sa niečo pri takomto teste zo stolice nájde. Najmúdrejšie je zájsť za gastroenterológom alebo aj chirurgom (hemoroidy), ktorí môžu veľmi rýchlo potvrdiť alebo vyvrátiť buď parazitov prípadne inú príčinu problému. To vyšetrenie vám môže zachrániť aj život a je dobré aspoň raz za život si na také aj preventívne zájsť (napr.rakovina). Problémy s parazitmi sa v týchto zemepisných šírkach príliš nerozoberajú a málo sa o nich hovorí. Pri tom na nás číhajú všade navôkol a nakaziť sa je veľmi jednoduché (stačí ak sa vajíčka napríklad nachádzajú v stolici psa a po vyschnutí exkrementu ich vietor rozfúka všade do okolia takže sa dá ľahko a nevedomky nakaziť aj priamo zo vzduchu, infikovať sa dá napríklad aj plodinami dopestovanými na pôde hnojenej výkalmi obsahujúcim vajíčka parazitov, v takom prípade tieto ostávajú v pôde min 20 rokov). Taktiež u nás dostupné lieky nemusia zaúčinkovať, a celkovo väčšina našich doktorov o parazitoch vie holý prd. Sú to pomerne vyspelé živočíchy, môžme ich prirovnať k včelám či mravcom, a ani diagnostika ani liečba nemusí byť vždy rýchla a jednoduchá. Pokiaľ sa nazdávate že ste hostiteľom parazitov, hlavne dbajte na extrémnu hygienu, neškrabte sa na konečníku pretože sa potom problému nikdy nezbavíte lebo ich vajíčka budu všade a vy sa nakazíte sami od seba stále dookola. Nejedzte nič sladké ani mliečne tým ich živíte najviac. Chodte okamžite za doktorom a hlavne to riešte. Neriešením vystavujete riziku aj ostatných ľudí. Nad parazitmi môžete definitívne vyhrať iba s použitím chémie (lieky). Kedže som žil dlho v presvedčení že u mňa sú problémom parazity, vyskúšal som v priebehu roka všetky dostupné lieky z lekárne na predpis - Vermox, Zentel, Entizol (u nás je to hlavne o biznise), aj lieky nedostupné na Slovensku (Paraziquantel), ďalej užívanie éterických olejov (tea tree, borovicový) a ich zmesí napr Candiol, Endoparazin, špeciálne čaje z nejakej rastliny z južnej ameriky, kúru MMS kvapkami, tobolkami s mletým klinčekom..o cesnaku ani nehovorím. no všetko možné. Ak by to boli parazity po tomto všetkom by už bolo pravdepodobne po probléme. I keď ktovie..problém stále trvá.. Uvažujem aj o diagnostike rezonančným prístrojom.. Diacom alebo Salvia Zapper, plazmový generátor..tých prístrojov je viacej tie dokážu odstrániť problémy rôzneho druhu ale je to drahšia investícia 70e prvá nášteva potom 30 tuším. Chystám sa za chirurgom nech sa na to pozrú bližšie, sám som zvedavý ako to celé dopadne, budem vás určite informovať ako dopadli vyšetrenia.
Svrbenie v oblasti konečníka môžu spôsobovať parazity, hemeroidy, kožné problémy, aj závažnejšie ochorenia a ich počiatočné príznaky. (niekedy stačí používanie nevhodného sprchového gélu - pokožka v konečníku je citlivá, veď je to sliznica) Nepodceňujte to, zdravie je dôležité tak ak máte problémy riešte to, hľadajte na internete, fóra, aj české príp. zahraničné, informácie, nájdete všetko čo potrebujete vedieť. To, že píšem hlavne o parazitoch ale neznamená že to je príčina aj vášho problému, hlavne chodte za doktorom, tak môžte vylúčiť možnosti a pohnúť sa ďalej.
Tomáš
Hello, neviem ci je tato tema este aktivna ale mam rovnaky problem asi tak niekolko dni a stve ma to poriadne. chcem s tym nieco spravit hned ... minuly tyzden som uzivala antibiotika po nich prisla hnacka, kt. sa rychlo napravila ale ostalo mi neprijemne svrbenie ... vie mi niekto poradit co s tym? :D vdaka za odpoved
No mám s tým svrbením tiež už cez rok problém, bola som aj u lekárky, skonštatovala, že hemoroidy to nie sú, robila mi výtery na parazity, aj som preventívne brala vermox na to, svrbelo ďalej, potom som niekde na nete našla, že je na to dobrý nechtíkový gél z lekárne, tak som si ho kúpila - je ozaj super, netvrdím, že ma to ešte občas nezasvrbí, ale je to už v pohode. Používam ho už 3 týždne. Keď to máte práve rozdráždené od škrabania, tak to chvíľu zaštípe. Je od firmy Hanus, majú aj stránku na nete, fakt im nechcem robiť reklamu, tak snáď mi to tu nevyhodia :)
ako sa tie mrle dostanu do tela cloveka?
Mrľa ľudská (Enterobius vermicularis) sú to malé tenké biele červy asi 1 cm dlhé, ktoré veľmi často parazitujú v tenkom alebo slepom čreve človeka, najmä u detí. Samička prechádza do hrubého čreva a vajíčka kladie v oblasti análneho otvoru, ktoré prebieha hlavne v noci a v teple. Z vajíčok sa vyvinie larva.
Ahoj Kikulienka, odpovedám na Tvoj problém asi takto, kedže Ťa svrbel konečník a teraz Ťa svrbí aj pošva, určíte na pošvu vyskúšaj krém candibene, je to určené na plesne a iné a samozrejme aj do pošvy, to by Ti malo pomôcť, a čo sa týka konečníku mám tiež taký problém, som asi rok po pôrode dovtedy som to nemala a teraz sa to vyskylo,mama mi hneď poradila dubovú kôru ako kúpeľ, ale v lekárni majú krém 2,25€ pomohla mi ja mám konečník aj troška taký ako keby opuchnutý ale len na jednej strane nie sú to hemoroidy, ten krém je síce písaný aj na hemeroidy ale aj na narušenú, popraskanú....atď kožu, mne pomohol stiahol mi to používam ho druhý deň a uľavilo sa mi, a k tomu som si kúpila ja nechtíkový gel (nie krém) ten je super a hlavne to svrbenie prestalo, a ešte malá dostala od kožnej na pleseň na prste CYTÉAL(antiseptický, antibakteriálny a fungicidní gel na umývanie) super vec ale ten je len na predpis u kožnej, alebo ak máš známu v lekárni je to aj na pošvu vlastne na celé telo, vyskúšaj, ale odporúčam lekára a tam si to pýtaj ten gel a u gynekológa veď to je v pohodke, nemusíš mu hovoriť, že si mala styk do konečníka povedz mu len že ťa svrbí pošva a on Ti spraví výter a bude to riešiť, ale ten candibene by Ti mal do týždňa pomôcť, a ešte som chcela ono Ti to mohlo prejsť s pošvy na konečník keď máš pred menzesom výtok ako každá žena číri a máš náhodou v pošve kvasinky a svrbí Ťa pošva tak to môže pri utieraní prejsť až na konečník, tak to skús aj na konečník, ak Ti to nepomôže tak až potom skús ten nechtík a dubovú kôru krém, tie kvasinky môžu byť aj z piva a čokolády. Ešte vrelo odporúčam vlhčené utierky, čo sa používajú pri bábätkách, použiť vždy po stolici je to lepšie vyutieranie, najlepšie neparfémované. Prajem skoré uzdravenie s pozdravom Sima :-)
Ahojte mam podobne problemi,aj ja mam uz asi dva mesiace svrbenie v okoli konecnika,krv mam v poriadku,stolicu taktiez,rektoskopia aj kolonoskopia boli tiez v poriadku.Prosim poradte mi-DAKUJEM
ahojte,mam podobny problem. aj ja mam svrbenie a niekdy az palenie v okoli konecnika. bola som uz aj u chirurga na rektoskopii a u neho je vsetko ok. docitala som sa,ze to moze byt sposobene plesnami,mne gynekolog zistil kvasinky. ma s tym prosim vas niekto skusenost? Dakujem
vyskusali ste aj krem afloderm?je to podobne ako beloderm..ale ked som citala pribalovy letak tak tam je napisane ze prave by sa nemal pouzivat pri svrbeni v analnej oblasti
ľudia spamatajte sa máte dlhoročné problémy a vy namiesto toho aby ste riešili problém a vyliečili sa, tak kvôli hambeniu nejde k lekárovi a vlastným pričinením si môžete spôsobiť aj vážnejšie ochorenie....mala som podobný problém bola som u doktora spravil výter a zistli mi mrle a už to je v pohode...