Milujem svojho priatela uz 7 rokov , dnes sme sa salili a on ze mam byt tichsie lebo pride jeho brat... tak som zo srandy, podotykam naozaj zo srandy povedala,ze - no a co, tak sa prida. On sa nahneval a ani mi nedviha telefony, co mam robit, nechcem ho stratit...
pokaslala som to
A si pisala, ze clovek sa nemoze zmenit, proste sa narodi taky. A tiez, ze prve tri roky boli super, boli najkrajsie roky Tvojho zivota. A ze posledne tri nebolo najlepsie. Znamena to, ze som vedel byt aj dobry, ze som sa taky nenarodil. Mozno ma zmenilo okolie, to si priznavam. Ale vidis, ze ked som sa vedel zmenit od dobreho k zlemu, urcite je cesta vratit sa od zleho spet k dobremu. Ked som bol 24 rokov normalny a 3 roky som mal klapky na ociach, neznamena ze som bol cely zivot zly. A kes sa mi teraz oci otvorili, tak navrat k dobremu je mozny. Len treba chciet a uvedomit si to. Ja to chcem a uvedomujem si to.
Co ma nutilo byt horsi? Okolie. Co ma nuti byt lepsim? Laska.
Aj Teba okolie poznacilo, to asi kazdeho. Ale nie tak, ako mna. To viem. Lutujem to. Velmi. PREPAC MI. No viem, ze si ma milovala, a ze nieco citis. Zmenit sa na z dobreho na zle aj opacne. Z lasky moze byt nenavist, ale aj z odpustenia nova laska, laska bez ublizovania si, ak si to clovek uvedomi. Cely zivot je vyvoj. A preco az teraz som to zistil? Neviem. Je mi to luto. No lasku ani MTN vymazat neviem. Uz viem, ze mne kamarati, zaluby, veci, nedokazu naplnit a dat to, co mi ponukas Ty a rodina s Tebou. Viem to a mozes si tym byt ista. Ak mi neveris, tak neveris. Viera je dar, neda sa nadiktovat. To by som ani nechcel.
Ak je tam niekto, kto ma o Teba zaujem, tak chod za nim a na mna zabudni.
Ja zabudnut nedokazem, je to moja osobna slabost, ako bola aj inych.
A ano flash, mas pravdu, bolo tam toho aj vela krasneho, sak na to sa neda zabudnut do konca zivota, preto si myslim, ze je medzi nami aj ta debata, lebo je nam to vsetko luto a mali by sme my aj nasa laska dostat este sancu, ked uz sme tak blizko a ked som konecne padol na hubu a si vsetko uvedomil. Nikdy nie je neskoro. Clovek nemoze odpustat donekonecna. Ale ked zmena a sanca prisla, treba sa jej chopit. Ja mozem len ponuknut seba a svoju zmenu. Je na druhej strane, ci ju prijme. Viem, v com som zlyhal. Ale viem aj, co mam a nemam robit po cely svoj zvysok zivota.
Ak sa mozem k tomu vyjadrit aj ja, tak poviem tolko, ze ked sme spolu pozerali s priatelkou minule nase spolocne fotky, tak sme plakali. A plakali preto, ze bolo dobre a ze nam to chyba. To nieco znamena.. Znamena to, ze sme prezili aj kopec krasnych spolocnych chvil. A teraz priatelka o mne pise len to najhosrie. Mozno preto, aby sa utvrdila a aby si ospravedlnila to, co spravila, ze ma nechala. Ale s tym sa vnutri vyrovnat neda. Chyby robime snad vsetci. Ze som sa zmenil, to viem a citim ja. A nikoho som tu neurazal, prave naopak, ja si priznavam svoju chybu a mozem to zopakovat: Prepac, spravil som chybu ja a ver mi, ze uz nedokazem zene ublizit ani slovom. Nikdy!
A ludi neurazam, ale ked niekto cudzi, kto ma nepozna, o mne zacne vypisovat, to by sa nikomu nepacilo, ci hej? Ja tu nepisem o inych. Mozem aj ja pisat. A naco? CO by som z toho mal? Nic.
Nesnazim sa seba presvedcit, ja som sa zmenil, uz ked som siel za Tebou do prace. A nehovor, ze sme sa rozchadzali 3 roky. Ved sme planovali svadbu. Ved vsetko je vyplatene. Ako rozchadzali. To mne skor pripada ako obhajovanie Tvojho rozhodnutia.. A ja Ta stale milujem. Flash to vystihla. Stale, ked som Ti povedal, ako velmi Ta milujem, tak si mi odpovedala stale, 6 rokov, ze Ty mna viac! A ja viem, ako Ta velmi milujem. Potom neverim, ze Ty si zabudla. Ked Ti chybaju kamaratky, diskoteky, abo neviem co, byt slobodna, nezavisla, mas pracu, potom je problem niekde inde. Ja som chybu spravil ale aj napravil a olutoval. Nepis, ze by som tuto sancu nevyuzil. Ja viem, ze ano. Ale ak mi neveris, nespravim s tym nic. Rozhodnutie je len na Tebe..
Sisi, ak ja ju trapim svojimi recami, myslis, ze ona mna nie? A naco potom reci? Ako pisala flash, ak sa snazime si to povedat, tak asi to nie je len tak, asi nieco chceme.. Kazdy z nas chce ospravedlnit to svoje rozhodnutie. Ja nemam co rozhodovat, lebo ja som ten, co spravil chybu. Ale kazdy ma dostat sancu, aby ukazal, ze to mysli vazne. Chcem si ju vziat za manzelku a chcem sa k nej spravat inak. Viem to, citim to.
Citim to, ze ju milujem, ze som jej ublizil a ze to chcem napravit a svojim zivotom jej to dokazat. Ak mi sancu neda, je to jej rozhodnutie, budem ho musiet akceptovat. No tak, ako aj ini zlyhali a po urcitej dobe sa dali opet spolu dokopy a maju stastne manzelstvo, lebo napr. manzel sa poucil na vlastnych chybach a uz vie, ako si ma manzelku vazit, tak mi uz ostava len dufat v to. Viem, ze to dokazem. Ak sa na mna ale vykasle, tiez na to budem mat svoj nazor, ale uz to nebudem vypisovat, necham si to pre seba. Nic, co som doteraz pisal, som si nevymyslal. Ked mi neveri, ze som sa zmenil, tak jej to dokazem a som ochotny cakat, kolko bude treba, lebo si to zasluzim. Nechcem inu, lebo som sa slubil jej a pre mna slub a slovko NAVZDY nieco znamena! A nie nieco, ale CELY ZIVOT.
Flash, ja im nedávam rady, ja sa snažím každého z nich podporiť a pomôcť. Súhlasím však s tebou - ak by sa už neľúbili, ak by tam nič medzi nimi nebolo tak by to tu nepísali. Mali by vyhľadať pomoc, psychológ alebo poradca by im pomohol lepšie než my laici. Milan potrebuje pomoc najmä psychológa si myslím- nie preto, že je chorý, ale preto, aby mu pomohol sa s tým vyrovnať a zmeniť.
Ja obom prajem šťastiea verím, že nájdu tu pravú lásku.
Milá Sisi!Keby im na sebe nezáležalo,tak by táto korešpondencia vôbec neprebiehala.V mysliach sa im vracajú tie krásne chvíle,ktoré prežili spolu.Ak by sa však k sebe vrátili,veľmi skoro by si spomenuli aj na to zlé.Mali by asi obaja navštíviť odborníka a nie čítať rady nás laikov.To je iba vyplakávanie na nesprávnom hrobe.Ty si zoberieš na zodpovednosť,keď im dáš nesprávnu radu a stane sa nešťastie?Hm,uvažuj...
konecne pocujem aj druhu stranu, mne sa milan od zaciatku nepacil, tie jeho precibrene recicky, uprimne sa cudujem, ze si to tak dlho vydrzala, len si ho pekne drz daleko od tela, nech ti zase nepomota hlavu
dakujem, aj ja mu prajem aby bol stastny a aby sa fakt zmenil..a preco som mu to trpela??neviem, my sme sa uz 3 roky v kuse rozchadzali a akosi som bola slaba a stale som mu dala sancu...ale myslim si ze tych sanci uz bolo habadej a ked ich nevyuzil tak ani tuto by nevyuzil tak ako to on tvrdi...mozno na cas by bolo dobre, ale fakt si ani nechcem predstavit co by bolo po svadbe ak by vedel ze uz ma ma istu...
prajem ti pekny vecer , ahoj
Ex, och tak to je naozaj hrozné. Veľmi ťa ľutujem, len mi nejde do hlavy, prečo si mu to toľko trpela?
Ja nevravím, že sa máš ku nemu vrátiť, ja mu len vravím, že verím, že sa zmenil a že opäť raz bude šťastný- dúfam, že sa poučil z chýb a raz bude naozaj šťastný a nikdy ich už nezopakuje.Tebe taktiež prajem šťastie a dúfam, že ten kto o teba stojí teraz ti už nikdy nespraví to čo Milan, že si ťa bude ctiť a milovať, každy človek si to zaslúži.