Milujem svojho priatela uz 7 rokov , dnes sme sa salili a on ze mam byt tichsie lebo pride jeho brat... tak som zo srandy, podotykam naozaj zo srandy povedala,ze - no a co, tak sa prida. On sa nahneval a ani mi nedviha telefony, co mam robit, nechcem ho stratit...
pokaslala som to
milan, ak mas zo mna pocit, ze som prelietava, mrzi ma to, ale ok, kazdy mame svoj nazor... nikdy v zivote som nebrala ziaden vztah na lahku vahu, ani ked som mala strnast, ani teraz... ale ked mi raz niekto sakramentsky ublizi, a ja som znamenim lev.. neodpustim tak jednoducho..
kamarat je moj najlepsi kamarat, vieme si povedat vsetko, pozname sa dost dlho na to, aby som ho poznala.. zasa viem, kedy chlap len tak skoci po babe ked zaciti prilezisto a viem, kedy to mysli uprimne.. a takisto viem, ako o mne rozprava pred druhymi..
vrabis, ze vratit sa k starej laske. no dobre, pocuvaj, keby moja mamina dala este jednu sancu mojmu biologickemu otcovi, mala by som nanic nielen detstvo, ale i pubertu a mozno neskor cely zivot nielen ja, ale i moj brat. moja mamina by nebola stastna a my by sme teraz nemali super nevlastneho tatina...
takze zasa... nespoliahaj sa na staru lasku.. dost casto sa stava, ze novy vztah je lepsi a krajsi nez predosly... pokail don ides s cistym stitom
V tom mas pravdu envy. Aj mne pomohli kamosi trosku. Pomohli mi do problemu :) ale potom aj von.
Len pozor, aby partia kamaratou nezatienila to, co ostava nedoriesene, teda vztah. To, ze sa citis dobre s kamaratkami, neznamena, ze problem tam niekde inde uz nie je.. Pricinit o to, aby ste/sme, boli spolu, sa musia znova obaja, nie len on.. Jasne, daj mu cas, tyzden je malo, ale aby za ten cas sa nevytvorila nahradna "rychla" nova laska s nejakym s dobre sa zabavajucim kamaratom.
Ja som napr. travil ten mesiac vecsinou sam. A ak uz, tak s kamaratmi muzskho pohavia, nikdy nie so zenou, ci partiou so zenami. To nie. To mi vobec nechyba. Mne chyba niekto iny, JEDINA osoba na tejto planete. A podobne, ak ta druha strana, dievca, travi cas s kamaratkami-zenami, potom je to ok. Alebo so zmiensanou partiou. Ale pozor, lebo tam sa bavite aj o sukromi a ak nejaky chalan zapocuje, ze si akoze rozidena, moze vycitit sancu a vyjst po Tebe. A to bude velmi zla chyba, ak sa poddas, lebo na prvy pohlad sa kazdy muz, ktory si chce ziskat zenu, bude spravat pekne. A zatial sa Tvoj doma trapi. Toto by bol podraz. Ak sa netrapi a potyzdni na Teba tvoj zabudne, potom fajn, chod a uzivaj si. Ja som napr. ani po vyse mesiaca nezabudol absolutne, akurat ze som sa zmenil a nerobim tie somariny, co som robil vtedy. Ale nie je pravda, ze "vsak on si zvykne byt bezo mna, prejde tyzdne, dva". Vo vela pripadoch zabudol, ale ak miloval skutocne, tak nezabudol. A podobne je to s dievcatom. Ono tiez NEzabudne, ak milovalo. Takze bavit sa, to hej, ale nie podrazit ci nerobit vo vztahu nic a len "cakat", ze sak ja sa bavim a ono sa to samo ukaze, ked mame byt spolu. Nie, o to sa treba pricinit...
milan, baby menysleli pod pojmom "uzivat si slobodu" teraz kazdy vecer chodit do mesta a balit ineho chlapa... to nie... ja pod pojmom uzivat si slobodu chapem to, ze ako osm stale chcela byt s ex, teraz som s kamaratmi... to, ze si idem s niekym sadnut neznamena, ze to robim poza nieci chrbat.. kazdy ma pravo na kamaratov. a je ine ked ides von a partiou ludi ako ked ides s niekym, koho milujes, prezivas to inak.. nahodou, mne moji kamarati neskutocne pohohli a zasa som sa pri nich smiala.. nemyslela som na to, co ma boli, aspon na chvilku som zabudla...
Leila, plne s Tebou suhlasim...
Envy, mas pravdu. Ja som napr. vydrzal vyse mesiac CAKAT a nezahodil som flintu do zita, nehneval sa na nu, netrepol s tym o zem a ako Leila pise, oplati sa cakat a ten pravy/prava bude cakat, kolko treba, AK MILUJE, a ten druhy tiez sa vrati a odpusti, AK MILUJE. Ale vsetko az po svojom case. Je jasne, ze nemoze byt tak, ze sa vrati ten druhy po 50 rokoch, ked uz budem mat Alzheimera :),
resp. ze si bude uzivat, lebo keby sa dotkla ineho muza, tak s Zbohom...
Bude to dobre Envy, uvidis. Mame to nejako velmi podobne aj casovo ste za nami len velmi tesne :)
Dufam, ze tu budu nakoniec dve dobre spravy od dvoch povodnych parov, nie len jedna dobra a jedna zla, alebo obe zle... Drzim.....
A nejako sa to tu zvrtlo na posielanie si emailov. Piste tu a otvorene, tak, ako viaceri pisali. A co je prisne tajne, to nepisat... :)
Envy, neboj, bude to dobre.
Dufam, ze aj s nami, u nas je este zopar rozdielov oproti vam.
- Ty pises, ze "a ze ja vyznievam ako ta zla a on ako chudacik, pritom kopacky dal on mne..." Ja som jej kopacky nedal..
- Ano, ver, ze ho to trapi. (teda nepoznam ho, ale mna to trapilo velmi, nemozem hovorit za neho, to nie..)
- Stanula odporuca "uzivaj si slobodu, cas nieco poriesi." Cas sam o sebe neporiesi nic. Musis sa pricinit Ty aj on. Ja som daval napr. najavo cely mesiac svoj zaujem. Teraz je na tahu ona. Ak by nerobila nic, tak samo od seba sa to nevyrisi. Musi but do mna prist alebo co, neviem, ale bez vetra sa ani listok nepohne.. A ake "uzivaj si slobodu?" Ved vravite baby, ze chcete byt so svojou polovickou, ze oni s vami nechceli byt, nevenovali sa vam tak, ako by ste chceli. A ked sa chcu venovat (to mali robit aj predtym), tak chcete slobodu? A take, ze chces ist na biliard, kavu, do kina. Ved na to mas priatela, tak to treba dat cim skor do poriadku a chodit s nim, nie poza jeho chrbat... TO vyznieva skor ako truc. Aby sa uvedomil. Ale ked sa ma uvedomovat sam doma, tak potom aj Ty. Ale ked chodi s inymi, tak potom robi chybu on. Ja nikam nechodim, bol som vonku s kolegom a nepomohlo. Ked zacali hrat "nase" piesne, tak som bol opet tam hlboko dole v smutku a sam, kde predtym..
Moja priatelka stale tuzila chodit so mnou. Takze napr. ja neverim, ze moja by tuzila chodit po baroch a neviem kade-tade sama, alebo s inymi namiesto mna. Ak ano, tak potom nemala vyznam jedina ciarka ani jedine mile slovo, ktore som jej za 6 rokov povedal. Envy, Laska je silna a vydrzi aj tazke skusky! Neboj sa! nech sa pouci...ale bude dobre. Nic nie je zadarmo a aj ponaucenie a priucka boli, tak ako vas baby bolelo, ked sme my mysleli na somariny, nie na vas. Za toto Vam patri nase velke PREPAC. Ahoj.
ahoj milan, dovolim si suhlasit so vsetkym okrem jedneho- ked uz mi raz niekto tak velmi ublizi, necha ma sa tyrat, chciet umriet, nespat, nejest, on sa zatial bavi, lebo konecne je slobodny a potom sa odrazu uvedomi, ze aka som ja fajn baba a ze za to stojim... AKO MU MAM POTOM OPAT DOVEROVAT??? milan, laska je jedna vec, ale pokial vstupuje do vztahu neistota, nedovera, strach... to uz nie je take ruzove ako na zaciatku...
odpustit sa da x veci.. ale ziskat spat stratenu doveru... to chce cas.. vela casu
drzte sa decka
envy,ty nie si z kamena a nikto,ani ex nema pravo sa s tebou a tvojimi citmi zahravat...ON SA ROZISIEL S TEBOU,on nie je obat,to on ti sposobil tolko trapenia.Verim,ze clovek sa moze zmenit,niekedy si aj druhu sancu zasluzime...Ale nerob unahlene rozhodnutia:neje,chudne-neboj,nevyhladuje sa na smrt...ked ta lubi a uz konecne prisiel na to,co v tebe mal,tak mu budes stat za to,aby si na teba pockal,a to nie len tyzden...ide aj o tvoj zivot,ty si hlavne musis ujasnit,co chcec a hlavne,co citis v tvojom srdiecku,a ak ta skutocne miluje a zmenil sa,tak pocka,kym si ty ujasnis svoje city...tolko moj nazor.Drz sa
Ahojte.
Ahoj sisi, neozyval som sa, lebo nic nove.. Neviem to definovat. Viem len jedno, ze mam priatelku hlboko vpisanu v srdci. Velmi hlboko! Ano, treba tomu cas, a ak bolo na tej laske nieco pravdy a uprimnosti, tak....
Envy, neboj sa, bude to dobre. Ako sa mas spravne rozhodnut, to Ti nemoze nikto z nas povedat, nik neprevezme za Teba rozhodnutie o Tvojom zivote, ale verim, ze sa rozhodnes spravne, nakolko si tu uz pisala dost a citit z Tvojich slov, ze si dobre dievca, ktore vie milovat a nie je prelietava ci nezodpovedna. Nerozhodnes sa za den, to je jasne, chce to trosku casu.
A priatelka ma pravdu, ze sa to podoba na nas pribeh. Terajsie tvoje pocity su podobne, ako mala ona. A tie tvoje pocity z pred tyzdna boli zase podobne tym mojim..
Rovnake je to, ze som tiez posielal vela mailov a volal kamaratom. Vsetko uz vies. To trvalo prvy tyzden, ako pises. Ale potom prisla DRUHA a podstatnejsia etapa. Od vtedy uz je mesiac, ale ta druha etapa bola velmi silna a pocas nej som si vsetko uvedomil, aj to, ako chcem dalej zit po boku priatelky. Nechaj mu cas, aby aj on mohol "dozriet" v nazoroch na Teba, na Vas, lebo teraz je este len v stadiu, ze sa boji, ze o Teba pride. Ked sa vrati teraz, bude vediet, ze Ta ma nadalej, ze je vsetko OK, a moze sa zase vratit casom k tomu, aky bol. Ked sa prejde druhou, dlhsou etapou odlucenia (a este k tomu to on nevzda pocas tej doby), tak az potom to bude nieco trvacne, dlhe. Ak sa nevzda ani po dlhsej dobe, tak asi stoji za to, ovela viac, ako niekto novy, kto ma na zaciatku 90 percent rovnakych nazorov a konickov, ale po roku z toho bude 10. Tohto uz poznas a toho mozes skusat mesiac. A on sa bude VELMI trapit (z vlastnej skusenosti), a ak sa tolko trapi a ostane verny, tak nie je to viac, ako niekto novy, koho si vobec mesiac netrapila a ten Ta moze ziskat? Lebo Ti bude hovorit to, co chces pocut? To by bola lacna laska..
Cize toto je podobne, ako BOLO u nas. Pisem bolo, lebo ja mam toto obdobie za sebou, ja uz nepisem smsky, nevyvolavam 100x denne. Ja som dal dostatocne najavo za posledny mesiac svoj zaujem, bol ospravedlnenie, kvety, smsmky, vsetko. Teraz je na tahu niekto iny. Ak aj u mojej priatelky bolo nieco hlboko vpisane v srdci, tak sa to prebudi a ukaze pred oci. No ak nie, tak to vpisane v srdci nemala a by ma velmi sklamala..
Avsak na rozdiel od Tvojho sucasneho stavu, u nas je to uz ine.
Cernica napisala: "Ked sa bude plazit a zobrat o tvoju lasku, az vtedy zacni uvazovat, ci sa vratit." No a ja som to spravil, hned viackrat, v praci i u nej doma. Druhy rozdiel, ze nepisem ani nevyvolavam kamaratom.
Inak mas pravdu, chyby robia obaja. Tak to je a vztah je o odpusteni. vediet odpustit stale, CELY ZIVOT. Lebo ak nie ten, tak iny clovek bude so mnou a tiez budem mu musiet odpustat. Ale je dolezite, nech teraz partner caka, aby mal ten cas, o ktorom som hovoril, lebo pocas neho moze prist na kopec veci, tak ako ja a moze sa zmenit. Inak by sa zmenil len do tej urovne, ze by sa zmohol len na citove vydieranie a posielanie tych najkrajsich sms, ale toto je len obal. Realita je trosku ina, a k nej on moze dospiet, ved kazdy normalny dospely clovek k nej dojde, ze co je zivot, ale treba cas, mozno este tyzden, mozno aj mesiac, lebo ked ma horucu hlavu, tak pise, resp. obaja pisete inak, ako ked bolo "dobre"..
Drzim Vam velmi palce. Nic neunahli. To, ze napr. my komunikujeme, ja pocitujem ako nejaky prejav lasky a dovery a sance, inak by sme si ani telefon nezdvihli. A verim, ze ked mne priatelka zavola, ze daco potrebuje, tak to nie je preto, ze ma chce vyuzivat, ale ze nieco ku mne stale citi! Aj ja k nej, inak by som s tym uz aj ja davno sekol. A nespravim to, lebo inu nechcem. A ked som si mal aj ja vytrpiet taku dlhu dobu, tak preco by mal dostat sancu iny? A toto si isto envy hovori aj Tvoj, ale potrebuje cas, aby to co hovori, sa stalo aj dlhodobou skutocnostou, nie prostriedkom, ako si Ta ziskat hned, rychlo, za dva dni spät..
A este je u nas ine to, pokial mozem svojej priatelke verit, ze u Teba sa crta kamarat, ktory Ti vyhovuje. A u nas je aj toto uz za nami, lebo mi sama priatelka popisala, ze bol tam nejaky (k nicomu nedoslo) a este ju aj oklamal, lebo uz z toho nic a tiez "vyzeral" byt lepsie ako ja, mozno na 90 percent pasujuci, no z tych 90 je teraz 10. A ja to neodcudzujem ani nevycitam. A este, ze sme vsetci chlapi rovnaki.. Aj Tvoj by bol rad, keby si sa vratila, hoc tam bol iny. No nemal Tvoj robit toto, co robil, mal by si to uvedomit a viacej to nerobit. Co by ste chceli baby viacej? Mat noveho priatela, ak váš partner zlyha alebo mat opet svojho milujuceho priatela vedla seba, ktoreho ste milovali, ale aby bol dobry, akym bol a vedel byt? My muzi by sme urcite brali tu svoju "staru" lasku, lebo stara laska nehrdzavie!
(nepisem za vsetkych chlapov samozrejme, niektori pubertaci chcu vsetky baby v okruhu 10 km.. ale ja mam ine zmyslanie)
Pekny den vsetkym Vam prajem a drzim palce. Dufam, ze pre VSETKYCH nas, ci uz tych s problemami vo vztahu, alebo prave stastne zalubenych, svitne nove rano a novy, pekny den, v naruci tej JEDINEJ pravej lasky, bez ktorej je nam tak smutno. Vazme si jeden druheho. Zakladom vztahu by mala byt VERNOST a DôVERA a po mojom mesiaci rozmyslania doplnam aj ÚCTA! Ahoj.
Envy, ja mam z toho pocit, ze je to citove vydieranie
cernica, praveze ja uz mam pocit,ze zobre....