Užívanie vitamínov, mineralov a stopových prvky

Príspevok v téme: Užívanie vitamínov, mineralov a stopových prvky
959

Aky máte názor na užívanie doplnkov stravy? Myslím tým, že aj keď človeku prakticky nič nie je, ale chcel by ich preventívne brať, aby predchádzal chorobám. Napriklad v období zimy sa odporúča brať vit. C, zinok, selen, v lete beta-karotén... Ono je to tak, že človek vlastne nevie, či tie-ktoré vitam, alebo miner. potrebuje / nakoľko v krvi sa najma vit. nezistia/ a preto je diskutabilné, či mu ich vobec treba - čo ak ich má v tele dosť a zbytočným užívaním sa predávkuje? Ale na strane druhej, ak ich neberie vopred, može sa mu najma v zimných mesiacoch oslabiť imunita a ochorie. Tak čo na to poviete? Brať alebo nie ? A ak ano, tak ktoré vobec?

zzita587

beriem len cecko od Lipo C Askor, to bravam pravidelne a kedysi som musela jest zelezo lebo som mala zle vysledky

juliana255

Dobrý večer, tiež by ma zaujímalo, kde kúpiť čistý vitamín c v kryštalickej forme, deti mám v predškolskom veku a sú často choré... ďakujem za odpoveď.

Majka171

Ja používam Vironal od Energy firmy neskutočne dobra vec, v zime som nebola chorá 1x po rokoch. Môj syn konečne chodí normálne do škôlky, tiež mu dávam Vironal. Deti sú stále choré a Matúško je oveľa odolnejší teraz. Odporúčam, kupujem ho v dobrej cene na www.ezoshop.sk

Martin_242

Ďakujem za mail, pôjdem teda rovno do predajne, mám to cestou z práce, páčia sa mi doplnky, ktoré ponúkate, hlavne ich čistota, zloženie a samozrejme aj pomer cena/kvalita.

RNG

Martin, vacsinu mojich doplnkov dovazam od megavyrobcu NBTY z USA, hlavne pod velkoobchodnou znackou Good N Natural, vsetko v kvalite GMP, podla moznosti

Martin_242

A tú kryštalickú kyselinu askorbovú odkiaľ zháňaš prosím Ťa?
Určite by som vzal väčšie množstvo.

RNG

To postupne uvolnovanie sa dosahuje za pridania extra pomaly sa rozpustajucich plnidiel a tak sa mnohym stane, ze znacna cast tabletky z nich vide bez absorbcie.
Myslienka je pekna,ale prevedenie pre mnohych nepracuje. A nikto nepotrebuje v tele extra latky, ktore nemaju z vyzivou nic spolocne.
Ja dosahujem "postupne dodanie" postupnym dodavanim, tj pijem caj cely den, v ktorom ma 4-5 gramov kyseliny askorbovej, nejake ovocne stavy(z ciernych ribezli, ta je extra bohata na antioxidanty).
Velmi silny antioxidant je vytazok z hroznovych semien(grape seed extract), tiez je samozrejme dobre brat aj vitamin E, antioxidant pre tukove prostredie.
Pre tych, ktori chcu silne regeneracny antioxidant, univerzalny, mozu siahnut za alfa lipoickou kyselinou(200 mg+), to je antioxidant, ktory si telo tiez vyraba, ale casto v nedostatocnych mnozstvach.