Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

poliewoocka

Ahojte:)
Neriadte sa kilogramami.Pri chudnuti je to dost neobjektivne,nakolko na zaciatku "chudnete" vodu,vase telo sa zbavuje zadrzanej vody a az potom prejde na tukove vankusiky.Riadte sa meranim,alebo prirovnavanim,napr. tak,tieto rifle mi boli dobre pred dvomi rokmi,chcem sa dostat do takej formy,aby mi boli dobre aj teraz.Na niekom totiz nevidno,ked schudne hoci aj 5 kil a na niekom vidno aj 2...
Prajem prijemn vecer:)

lenochod

....aj ja idem chudnut za tyzden uz mam 1 kg dole este 4KG a budem nadmieru spokojna ....riadim sa poliewockinymi radami sem tam si dam daco sladke:( ale ide to celkom .....inac ten pohyb je na tom velmi dolezity preto sa idem teraz prejst do mesta tak papa

allya

poliewocka prave som docvicila :) Dnes som si dala 15 minut :) Z toho 5 minut bike a zvysne posilnovacie cviky na nohy, brucho, zadok ... jaaaaj bolia nohy :(

poliewoocka

Sara:
Nie je to dobre...o siedmej by si na jedlo ani mysliet nemala,nie to este grilovane kura:0 aj ked len masko...ak mas hlad,daj si nejaky salat bez dressingu.Ak kura,tak dusene na zelenine.

sara13

este mam na teba poliewoocka, ked pridem domov vecer z cvicenia o siedmej mozem si dat na veceru grilovane kura bez nicoho, len ciste mäsko?

poliewoocka

bebe:
nie ako dieta,ale ako precistenie.Ja ich jem max. raz rocne.Radsej si zoberte celozrnne pecivo so zeleninou:)
Sara:
Presne,ako si napisala.Ovocie ano,po sytejsom jedle pockaj dlhsie ako po lahsom.

bebe1

detvianske chlebicky a vobec tieto chlebiky niesu vobec dobre pre chudnuti ... Maju privysoky glykemicky obsah a kj.

sara13

poliewoocka ak zjem obed o dvanastej mozem si dat ovocie o druhej alebo mam pockat dlhsie? lebo ak mam len zeleninovocestovinovy obed som po dvoch hodinach uz hladna ale ak mam napr. mäso a ryzu tak vydrzim aj tri az styri hodiny bez jedla.

poliewoocka

Sara13:
Ovocie mozes kludne papat,aj 5 kuskov denne.Aj ja musim 2 jablka denne,velmi mi chutia a hlavne red a golden delicious:P Avsak neodporuca sa vecer pred spanim,pretoze obsahuju cukry.(ale tento druh cukrov,tj. fruktoza je jeden z najlepsich cukrov,pretoze je lahko stravitelny)Takze-ovocie ano,najlepsie medzi jedlom,aby si udrzala odstup:)
lea02-moj vseobecny nazor na diety-ak by bola aspon co i len 1 kusok uspesna,ostatne by nevznikali.Ak sa clovek drzi zasad,netreba ziadna dieta a postupne sa dostane do rovnovahy.Heslo:VODA,POHYB,MIERA...:)
allya:
Zaklad je dodrziavat cas,max polhodinovy rozdiel.Telo si totiz navykne na urcity rytmus a metabolizmus sa prisposobi a nastavi sa aj zaludok a uvolnovanie zaludocnych stiav,kyslost v zaludku,peristaltika a pod.Toto je dovod mnohych potiazi.Takze,cas je velmi dolezity.A ak ta niekto nuti jest,pekne slusne treba dotycneho oboznamit s tym,ze nemame hlad,mal by to respektovat.A ak aj napriek vsetkym snaham nas chce prepchat,aby sa neurazil,dajme si kusok...3 parky ta nemozu donutit spapat!Ved to je proti voli:)Nevadi,ak nestihnes cvicit,ak mas uponahlany den je lepsie,ak si oddychnes.Aj pre mysel,aj telo sa spamatava.
janiska:
1,tmava ryza je dietnejsia,ale mozes papat aj bielu.Biela je chemicky cistena,je to ten isty pripad ako rafinovana sacharoza-biely repny cukor.Ten by sme mali nahradzat medom alebo hnedym cukrom.AJ ked-v zdravej miere to skodlive nie je:)
2,prilohy ano.Nech sa tak radikalne neobmedzujes,zvol vhodne mnozstvo.Ak chces nieco zmenit,aby si sa nevzdala zemiakov(su bohate na skrob,tj. polysacharid,ktory sa tazsie travi),vymen hranolky,kasu a pod. za varene zemiaky poprip. dusene.Tie si mozes dochutit roznymi bylinkami.
3,o ovoci vyssie:) a je to ta najlepsia nahrada za sladkosti.Ananas podporuje chudnutie.
4,suchary mozu byt,samozrejme,ak ti chutia.Neprehanat,ale sem-tam na precistenie organizmu su dobre.Ja mam najradsej detvianske chlebicky a ovsene vlocky.Aj tie ochutene,co predavaju v DM su super namiesto chipsov k telke:)ak sa chces zabvit pasu-pocas cvicenia si ho obmotaj foliou,chudnutie bude efektivnejsie.A uprav stravovanie-hlavne mnozstvo,co naraz skonzumujes. -odkaz odstránený- - tu si pozri ucinne cviky na brucho
mango.:
Nevadi...ak si mala chut,je to v poriadku.Ak mas na nieco chut,daj si.Ide tu o kontrolu kvantity zjedeneho.Horsie by bolo,keby si ich zjedla 5...uz cas nevratis,skus si poriadne zacvicit,prejde ta zly pocit a zas bude vsetko v poriadku:)))
miruskavys:
chut na sladke sposobuje,ak ti chyba chrom.Moze to byt vsak aj cukrovka v ojedinelych pripadoch.Skus jest viac ovocia,nekupuj si sladkosti do zasoby.Bola tu uz tema s podobnou problematikou,su tam dobre myslienky...:)))
Bebe a Zuzanely:)
Som rada,ze sa vam dari,ste super:)))
Toto je v skratke,ak mate este dalsie otazky,kludne sa pytajte:)))
Teraz som dobehla zo skoly...