Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

zuzanely

Podľa mňa je to fajn, tamarka :) ja som mala oddych v nedelu .. A dnes som ráno išla asi 45 mi pešo z nemocnice domov a poobede som dostala chuť na chipsy, tak som si otvorila balíček a dala som si teda jeden chips a potom som sa tak zamyslela... a odložila som celý ten sáčok naspäť a pol hodinku som cvičila, zvykla som tak 10 - 15 min. ale dnes som mala chuť, je to aj preto, že je tak krásne, človek má chuť n aniečo dobré a pozitívne :)

choroba

...joj keby ste vedeli aku chut mam nieco robit ale musim sa krotit aby som cim skor vyzdravela :) a potom budem moct ... najviac ma stve ze som sa tak "nažrala" na obed a nemam to ako zo seba vydat....musim sa priznat ze som bola aspon na chvilocku s mojim havkom von ale aj tak ma to stve a ete aj to ze nepijem tekutiny! ach idem sa okamzite napit pekny den prajem :P

sara13

Ahoj polievwoocka, ja som chora, som myslela ze to cez vikend ako tak prejde ale dnes som total ko a to som myslela ze pojdem cvicit, ale som tak chora ze by to bolo este horsie. ale nic mi nezostava ako lezat po praci. ved cvicenie dozenie, len som taky zavyslak na tom, normalne si musim zakazovat na to mysliet.

tragedy

jeziis keby tak mna mal kto kontrolovat:D som ako schizofrenik:D na jednej strane chcem strasne nieco so sebou spravit, na druhej nikdy neodolam prepchat sa hlupostami:D
mam 170cm a 61 kg...stehna boky brucho...uplna klasika:D este minule leto som mala 54..pomooc preboha:D:D

poliewoocka

Sara:
Samozrejme:) A ak vam nechuti ranajkovat,je tiez grep vybornou volbou.Vonku je krasne,uvidime,dokedy to vydrzi...

macik78

ahojte kocky, tak sa nam vycasilo a konecne mozme zacat bikovat a korculovat :-))) a kila pojdu same dole, drzim palce

zuzanely

tamarka: popravde, mne sa samej nechce... neviem radšej by som chodila s niekým, ja cvičím doma sama, orbitrek, švihadlo a cviky.. A cez víkendy necvičím, lebo to som na ranči..