Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

achko

Ahojky,mam otazku na poliewoocku-teda najskor,ta chcem pochvalit,mudre rady a hlavne beries ohlad na svoje zdravie,nie len na kilogramy,mas moj obdiv,co sa tyka zdraveho zivotneho stylu...A teraz moja otazocka-velka hlupost by bola 3 dni byt len na vode,v ramci nejakej ocisty organizmu a potom pekne zacat s 5 mensimi porciami denne?MOj problem je,ze nestiham cely den jest a vecer to dozeniem-klasika a o nasledkoch ani nemusim pisat:(

poliewoocka

Ziadne mantinely nie su dobre...len tolko.Bez extremov,caj a mineralky obcas-je to lepsia alternativa ako sladene bublinkave vody a "stavy" s E-ckami.A k tomu jablku-to je len,ak mas na cokoladu chut FAKT CASTO alebo ta "honi mlsna".

fraisee

citam tu jablcne octy, modre taniere...ziadny caj nie je vhodne pit dlhodobo, mineralky zasoluju, cize pri chudnuti sa nemaju pit vobec alebo len minimalne.jablko si dat ked chcem cokoladu? hm, tak to nie, ja si dam radsej cokoladu ale samozrejme ju nezozeriem celu. ale chipsy v ziadnom pripade. to je v podstate vsetko co by som tu vytkla.

poliewoocka

Juka:
Samozrejme:)Zaklad je aktivita,to,ze len ten pohyb je kvalitny,pri ktorom z teba leje je mytus.Dolezity je cerstvy vzduch,zrelaxovanie a celkova pohoda.Ale ak citis,ze mas malo,kludne pridaj:)Nemusis nasilu do seba jedlo pchat,ak ti nechuti.
Katucha:
Hned prva vec:NEPOCITAJ KILOJOULY!DOstanes sa do zacarovaneho kruhu cisel a budes kalkulovat vsetko.Skus dodrziavat radsej potravinovu pyramidu a uz uvedene zasady:)
Zazie:
Jablcny ocot,ale v malej koncentracii.Ma specificke ucinky pri znizovani cholesterolu a odburavani tuku.Daj si trosku do odstatej prevarenej vody.Najlepsie pit rano nalacno.Orbitrek sa da kupit napr. aj cez triangel,hladaj elipticky trenazer.Maju ho takmer vsade,aj v metre.

zazie2112

baby neviete mi poradit kde by som ten orbitrek mohla kupit za normalnu cenu?lebo nasla som ho len v TV shope a tomu moc nedoverujem!

katucha

ahojte .. ja sa chcem opytat, kolko kcal by som mala prijat denne, ked chcem schudnut, ale zase nie spomalit si metabolizmus, no a nemam az tak vela pohybu... ?? pls, poradte.. chcela by som strasne strasne schudnut 3 kg za dva tyzdne... :(( ... myslim, ze to nie je az tak vela...

juka

...a ete ze nemozem si zvyknut jest 5krat denne ten olovrant mi tam nejako nesedi :( ale posnazim sa aspon jablcko zpapat .... a ete jedna otazocka ked si zacvicim tak staci ked pockam hodinku a potom uz mozem jest? dakujeeeem a pekny zvysok dna :)))

juka

..dievcata dnes som si dala do tela a poliewocka mam na teba otazku je moj pohyb ktory mam dostacujuci?v pondelok chodim plavat v ut-prechadzka so psom,str,-pes a 30 min.bicykel stacionarny,stv-oddych,pia-do mesta a so a ne -bicykel 30 min. a snazim sa vela chodit peso.