Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

poliewoocka

Ahoj Tami,
jasne,zeleninku mozes,aku len chces:)Salaty bez dressingu,ak tak par kvapiek olivoveho oleja-ja zboznujem tekvicovy:D
Lenny:
Stravujes sa ukazkovo,sportujes na vybornu:)ziadny problem!Kazdy ma rozdielny metabolizmus a to,ze chudnes "pomaly" nie je vobec zle.Horsie by bolo,keby to bolo rychle,pre organizmus velka zataz.Takto je to pomale,ale iste:)

lenny

a ešte som zabudla: mám len 163 cm a momentálne vážim okolo 55-54kil.... berem aj hormony... z čoho by som chcela ubrať su stehna, boky a zadok

lenny

Ja sa špecializujem na chudnutie už asi 4 mesiace. Ale tak celkovo športujem už 10 rokov (najskor 6 rokov tenis a teraz 3, pomaly 4 roky atletika - šprinty). Tréningy mám 3x do týždna. Okrem toho po tréningu ešte vládzem 45 min. na stacionárnom (vtedy dám dole aj 750kcal) a ked nemám zrovna tréning, tak si idem zabehať na hrádzu a každú nedelu, ktorú berem ako oddych hrám hodinku tenis.Pohyb mám preto každý den. Stravujem sa nasledovne: R:celozrnné cerealie s mliekom,alebo ovsene vločky, D:nejaké ovocie (väčšinou banán a jablko) O:školský O:jogurt, prípadne nejaký rohlík so zeleninkou. A večerať už nezvyknem, lebo trenujem o 5 a 1,5hod. pred cvičením nejem a po nom už vonkoncom. Za take tri mesiace som schudla asi tri kilá... ako je to možné?! Cítam tu o výsledkoch ako 8 kíl za dva mesiace a podobne...

tamarka

ok, posnazim sa poliewocka...btw aku zeleninku napr. myslis? ja milujem papriku, kukuricu, salatove uhorky..moze byt aj toto?

poliewoocka

Bebe...
S tym zihlavovym cajom mas sakramentsku pravdu,je to skvely detoxikant,ale neprehanat!Lebo zanasa organizmus.Skuste si dat ocistny den raz za dva tyzdne,je to telu prospesne.Viac v odbornej literature,dobre je si nastudovat aj Zivot podla luny.

bebe1

Kočky, pite zihlavovy caj ... ale nejlepsie bude ak si pojdete tu zihlavu natrhat ... lebo ta v sackoch ... neviem .. neviem... nema to chut ...! odkedy ju pijem citim sa -lahsie- ... zbavujem ma toxinov a chudne sa mi lahsie ... . Peknej postave zdar :-)) !!!

poliewoocka

Tami,ak sa ti ozaj neda,tak ho len obmedz.Napr. na veceru nejedavaj chlieb a rozky,ale dusene kura so zeleninou:)
Juka,pred cvicenim nejedz,dodrz minimalne hodinovy odstup.Ale po cviceni,kedy ti zachuti:)Vtedy mas spaleny cukor z krvi,hladn sa dostavi raz-dva:)

juka

...ludia ja vam musim povedat ze sa celkom dobre drzim jem vsetko ale s mierou samozrejme 5krat denne sa snazim a uz niesom hocikedy cez den hladna a nemam vlci hlad.je to super len musim kus viac pit tekutin.a za pol mesiaca som lahsia a 1.5kg ale hlavne ze to na mne aj vidno a mam velmi dobry pocit.ete otazka ako dlho nejest pred,po cviceni?? vdaka za radu a drzte sa :))))

tamarka

heh, to bude tazke...cim ho nahradit okrem celozrnneho?
ves, nasi mi vzdy robia ranajky a vacsinou je to biele pecivo...a to ma aj dobre zasyti...co by ma mohlo nasytit tak isto? btw najhorsie je, ze tu nemam moznost kupit si co chcem...zijem na dedine, kde az taky vyber nie je :( takze este aj to celozrnne pecivo sem dochadza mozno raz za tyzden ...
inak dnes bol hrozny den...som velmmi meteosenzitivna, takze to pocasie na mna riadne vplyva...cely den som ako otapena a zle mi je z kazdeho jedla...
mozno je to aj kvoli tej HAK

poliewoocka

Tami:))))Neboj,TY to dokazes!A este jedna motivacia-znamy vynechal chlieb a biele pecivo a schudol 15(!)kil.
Nikush-moja zlata,mala by si si nahodit trvaly rezim,racionalny,nejest len musli a jogurty...toto ti naveky nevydrzi...