Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

poliewoocka

Lenii-samozrejme.Sice,tym sa zbavis vacsieho mnozstva vody,ale ma to efekt aj pri chudnuti-ako sauna.
Moj mail:
Ex.orcistka@azet.sk

lenii

Ahoj poliewoocka. V jednom svojom príspevku si napísala: ak sa chces zbavit pasu-pocas cvicenia si ho obmotaj foliou,chudnutie bude efektivnejsie. - Platí to aj na iné časti tela? Napr. na stehná?

poliewoocka

Presne tak...chudne sa vtedy,ked energeticky vydaj je vyssi,ako prijem.A tukove bunky su svine...ony ked uz raz vzniknu,nezbavis sa ich,len sa akoby scvrknu,splostia a poukladaju na seba...Ale ten beh je uzasna vec:)

veronika

dakujem poliewocka, no ano sama som prekvapena, ze to ide, pred necelym mesiacom by ma vazne nenapadlo, ze budem vazit tak rychlo o tolko menej :) je to super:)a vsetkym babam v tejto teme radim!!!!!!!!!!!!!!!!!NEDRZTE ZIADNE DIETY...SU NA HO.....!!!!...SAMI SI MUSITE NAJST SPOSOB, KTORY VAM BUD E VYHOVOVAT,ANO budete s amusiet spociatku obmedzovat, ale nijako drasticky, ale musite vydrzat, a potom to zu pojde samo, akonahle sa vam rozhybe metabolizmus...prestanete mat vlci hlad, a ked sa budete uz stravovat menej, ale aj to len zdravsie veci jest, nepriberiete...

inak, vies co som si vsimla, poliewocka? ze nenormalne pomaha asi ten beh..behom som stratila cast kil, a cast tym stravovanim...myslim, ze zdrave stravovanie nemoze az tak velmi ovplyvnit vahu, skor ju udrzuje...na jednom bode,..ale nahromadeny tuk v tele mozete odstranit uz len sportom... vybehat, vyskakat...cize...ja sa budem snazit chodievat este behavat, cim stratim dalsie kila,aspon dufam, a nadalej sa snazit zdravsie stravovat, to mi zase bude udrziavat vahu, aby som nenabrala spat to, co aj schudnem:)

poliewoocka

Tami:
Nevdzavaj to!Kazdy ma iny metabolizmus,v tej sutazi boli pod obrovskym stresom...ved niektori potom aj priberali.Nesustred sa na kila,vravim,radsej sa kazdy mesiac,napr. 1.5. sa odmeraj hned rano,ake mas miery-boky,pas,stehno,lytko...vaha nemusi byt objektivna.

poliewoocka

Veronika:
Presne,zacala si pravidelne papat,mensie davky,pit,cvicit...vsetko ti to postupne rozhybalo metabolizmus.Ak totiz udrziavas rovnovahu,dostanes sa na vytuzeny ciel:)a za mesiac 5 kil?A bez drastickej diety?Bravooo :D a citis sa skvelo...je to super:)))
Lea:
90 dnovku som neskusala,nie som dietolog,aby som nieco zavrhovala.Ale ja radsej menim celozivotny rezim ako nejaku docasnu dietu...ved vies,moj nazor na diety...

tamarka

oo veronika zaavidim...
ja som ten isty pripad co nicki-tyzden som makala jak drak a nic..tak trucujem a tri dni som uz necvicila :D ... ale zajtra idem zas cvicit...
ono je to asi tym, ze sa to nemoze hned zacat ze? myslim to chudnutie...ale ked som cumela v telke to Supertelo, tak tam po tyzdni praveze najviac schudli...tak preco nie aj ja? je to divne...ale citim sa zase zle...myslim po tej psych. stranke...este pred tymi 3 dnami som sa citila vyyborne..a teraz...depka :( baby poradte mi....