Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

nikush

no tak dnes som to vydrzala bez prejedania :)) tak ranajky-6:00ovsene vlocky s jogurtom a bananom,potom asi o dve hodky nejaka musli tycinka, potom jablko, a obed v skole-polievka,kuracie stehno s cestovinami... a o piatej som si dala jogurt, a asi hrst orieskov :)) ... ale podla mna nevydrzim tyzden bez toho aby som sa neprejedla :(((

tamarka

vdaka poliewocka...dodavas mi energiu :) dufam ze to tentoraz dopadne dobre ... dnes uz nemam cas cvicit, tak aspon zajtra...dakujem este raz :)
a drzme si palce vsetky :P

poliewoocka

Lenii:
Stravovanie mas vyborne,rozhadzat si ju nepotrebujes.Jes casto a mensie porcie,to je plus.Snaz sa dodrziavat uz iba cas,kedy jes.Ten by mal byt rovnaky.

poliewoocka

Tamarka:
Stresy robia svoje,pokazila si to najma tymi prejedackami:/Neboj,tentokrat to zvladnes!Maj poruke pri najblizsom zachvate misu s kopou zeleniny alebo ovocia,naporciovane,a ked budes aj vkuse nieco chrumat,nevadi:)
Ty to dokazes!!!

poliewoocka

Janiska:)
Ak doma nemas orbitrac alebo inu moznost rozohriatia svalov,staci ti obycajna rozcvicka,stretching..
Napisem ti moju:
Zastanem si,v predklone sa dotykam rukami najprv kolien,potom clenkov,spiciek prstov,zeme a nakoniec sa dotknem dlanami zeme.Takto to zopakujem niekolkokrat.Vyrovnam sa,ruky spajam za chrbatom,rozne ich rozcvicujem,nejake vypady taktiez.Otacanie trupu je tiez efektivne.Zastan si na spicky,vystri ruky dohora a tahaj sa ku stropu.Mozes popridavat aj ine,co ta len napadne:)A potom-brusaky neodporucam,pre chrbticu su setrnejsie skracovacky.Vedome napinaj podbrusko.Pomaha aj vzpriamena chodza,pri ktorej vedome stahujes a napinas brusne svaly:)

daaf

ahojte ja sa snazim jest kazde 4 hod. a nemiesam slane so sladkym.Teraz som cez zimu nabrala,zacala som cvicit 5 krat do tyz. 25 min. na orbitreku a dost mi narastli stehna,neviem ci mam pokracovat.Poradte mi ako schudnut.Nejem mäso ale dost mliecnych.

lenii

Stravujem sa velmi podobne ako Nikush... na ranajky mám ovocie a o polhodinu cerealie s mliekom, na desiatu si nosím jablko a banán, obed mám školský a ked prídem domov tak už len nejaký jogurt, maximálne chlebík so zeleninkou, pretože mám každý den atletický tréning o 5 a dve hodiny pred ním nemožem jesť... a po nom už tiež nejem... ako si ešte viac viem rozhádzať stravu?

tamarka

omg ludia....akurat som si kukla moj prvy prispevok...bolo to 10.3.2008 MESIAC ubehol a ja nic! boa som zistila ze som to poriadne flakala :( kurnajs :( jeden tyzden som makala ako drak, na druhy som mala pisomky tak som nemala nervy a prejedala som sa .... kks mam obrovske vycitky ! keby som bola robila to co som mala, dnes by som videla vysledky! ale niee...boze musim zacat odznova...akurat som zacala brat antikoncepciu..myslite ze mi to pomoze ci naopak pohorsi? som zvedava...ale teraz vazne...o mesiac ked tu znova napisem, MUSIM vyzerat lepsie! samozrejme ze nedam ziadne drasticke diety, ale proste musim zaat odznova! drzte palceky