Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

jelinka

Ahojte vsetky! Uz nejake to obdobie (3 - 4) mesiace praktizujem 5x do tyzdna 30 minut na stacionarnom bicykli. Aj svoju stravu som si upravila podla potrieb. Mojim cielom je schudnut na bokoch a stehnach. Na bokoch uz pomaly badam nejake rozdiely, sice pomaly, ale aspon nieco. No s mojou II. problematickou partiou sa nejako nic nedeje. Bojim sa leta ked vytiahnem nejake sortky a vnutorna strana stehien bude napadito vytrcat.... co rychle a efektivne odporucate? Vonku sa lepsi pocasie a chystam sa okrem bicykla aj na nejaky beh... mozem sa na to spolahnut?

julinka

Ahojte baby:-)))
Už dlhšiu dobu sledujem a čítam debatu na tejto stránke a hlavne k tejto téme. Veci, o ktorých debatujete sú zaujímavé. Mňa zaujíma čo tak bežne jedávate /teda myslím zdravé stravovanie/???

zuzanely

nicky: a aké meranie vlastne myslíš?
dusicka: Ahojky, no na nohy je celkom fajn orbitrek, to ti isto potvrdí aj poliewoocka ;o) Ale aj bicyklovanie, alebo skáč aj cez švihadlo... :) je veľa spôsobov ako na to ;)

dusicka

Ahojte baby, som sa sem dostala po 1x, a ako tak citam, su tu fakt dobre rady na chudnutie. Ja mam 20 rokov a tiez chcem schudnut, mam 65 kg na vysku 173cm, ale hlavne by som chcela aby mi schudli nohy alebo sa vypracovali a neviem co je na to najlepsie. Neviete mi poradit? :))

nicki

no akoze ja mam problem s meranim sa meram aj par krat do dna. uz som si povedala kolko krat ze raz za tyzden sa odmeriam a aj tak.

zuzanely

tamarka: ja som mala cez víkend oddych od cvičenia, mala som nastarosti 2mesačné šteňa :) a to vyčerpáva!

poliewoocka: no hej, super :o) Veru pivko je aj zdravé keď sa pije s rozumom.

tamarka

dnes som si konecne dala dalsi aerobik...dufam ze po tomto tyzdni uz neostanem taka deprimovana :D ale znova som sa nastartovala...drzte palceky :)

poliewoocka

Ahoj zuzanely:)
Tak to pivko obcas nevadi,ak ho nepijes casto a vo velkom mnozstve,tak je to ok:)ved to su kvasnice a Bkomplex:D ak tak k nedelnemu obedu,fajne sa odgrgne alebo ked si vyjdes s kamosmi:)

zuzanely

Čawte baby, ako sa to tu super rozbehlo cez víkend, pomaly som ani nenašla svoj posledný príspevok :o) Týždeň ubehol u mňa v poriadku, cítim sa veľmi dobre a som na seba patrične hrdá a verím že to takto pôjde ďalej...
Inak myslím že toto je aj o zdraví a tak sa chcem spýtať čo hovoríte na to keď si dám z času na čas v piatok v meste malé pivko...?! Ja viem že z alkoholu sa priberá, nechcem aby ste mi to hovorili ale chcem počuť názor na to že vôbec so to pivko občas dám... :)

livethedream

no vidis, poliewocka, ale na to, aby som vyzerala tak, ako teraz vyzeram, som si uz musela povedast dost prezierania a jedenia nezdravych jedal a uz pomalicky, krok po krociku, budem to hadam zase ja :)a musim povedat, ze vyzeras dost dopohody, cize to bol len predsudok, ze tvoja vaha a vyska urobia z teba vyzlu:) si akurat asi :)