Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

zazie2112

Klobaska a to aj u nas existuju kluby kde chodia ludia kvoli tomuto?je to pekna haluz, este som o nicom takom nepocula, vyzera to dobre!!!

tamarka

dnes som mala na veceru mrkvicku nastruhanu a jablcko....mnam...jedla som to o pol piatej a stale som nasytena.. superr..len keby nasi chceli jest stale iba zdrave dusene or grilovane jedla... v kazdom pripade zajtra varim ja 8-) takze to bude kuracina grilovana okorenena a kariomacka k tomu...a ryza..co poviete? ja si dak namiesto tej ryze zeleninovy salat...a asi vynecham aj tu omacku :)

poliewoocka

Klobaska:dakujeme:D
Zuzanely:pecivo vylucit uplne nemusis.Vyluc biele-ma vysoky glykemicky index,grahamove a celozrnne mozes.Papaj na ranajky,doobedu to spalis.Max. raz denne,nie velke mnozstvo.V ziadnom pripade pecivo neobeduj,neolovrantuj,nedesiatuj a neveceraj.Na veceru nejaky salat bez dressingu alebo dusene kura,ale bez prilohy,len so salatom.Zaklad je naucit sa jest pravidelne,kazde 3 hodiny-jedlo nizkokaloricke,vyzivne.Aby telo nepocitovalo hlad...potom zisti,ze nie je nutne ukladat "nudzove" zasoby a zacne spalovat prebytok.Po case sa dostane do rovnovahy:)

zuzanely

Poliewoocka, a grahamové rožky môžem jesť? Alebo mám pečivo vylúčiť úplne, mne to problém nerobí, ale chcela by som vedieť či aspoň takéto je ako tak vhodné...

poliewoocka

Klobaska...:)))to je super napad!Nemohla by si sem dat nejaky link a inspirovat nas?
Tami:hmmm...kukuricka nie je bohvieco-ma vela skrobu,co je polysacharid.Skus tu mrkvicku,nastruhaj,s jablckom..olivovy olej je velmi zdravy,ale ak ti nechuti vyskusaj iny.Napr. aj tekvicovy je vynikajuci,mne velmi zachutil:P

klobaska

viete co je riaadne dobre?? pustit si energy a skakaaat ! alebo si na youtube najst jumpstyly, trocha sa ich naucit a znova skakaat !
vazne je to ucinne...vsimnite si ludi, ktori chodia do energy clubov..aki su chuduckiii .. a to len vdaka tomu, ze skacu ! ja som bola raz a schudla som 2kg! celu noc skacete, tecie z vas, ale ked je dobra partia, vladzete do konca...proste super vazne..a ked sa na tu hudbu nahaluzite, a naplnite si svoj comp, bude vas to lakat jumpovat same... ja som sa prichytila hockedy ze mam na usiach mp3jku a skusam si jumpstyle aj polhodinku vkuse...az potom si uvedomim, ze mama na mna divne kuka... :D ale fakt to da zabrat hlavne noham! odporucam!

tamarka

poliewocka, a co povies na zavaranu zeleninu? teda napr. taka kukurica sa u nas normalna surova zohnat cast neda... tak vacsinou berieme v plechovkach...
a zabudla som dodat ze milujem absolutne najviac mrkvicku nastruhanu :D
olivovy olej mi nechuti...je prilis horky..da sa nan zvyknut?
lenny:
je to podla mna tym, ze tvoje telo je zvyknute na taku zataz...osobne ti zavidim ze dokazes po treningu zvladnut este 45min na stacionarnom...ja som mala naposledy program "do kopca" (postupne sa ti zvacsuje zataz) - trener mi to dal na 5 minut a mala som naozaj dost! proste stehna sa mi triasli, unavena som bola...ako zvladla som este nejake posilovacky potom, ale fakt ti zavidim...