Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost

Príspevok v téme: Schudnut zdravo a udrzat si hmotnost
poliewoocka

Zakladam tuto temu,pretoze si myslim,ze sa porobilo uz vela chyb,koluje mnoho velakrat nepravdivych mytov.Kedze mnohym z nas zalezi na zdravi a udrziavani si postavy,najdete tu zopar rad,ako dosiahnut to,po com tuzite.Mozete sa inspirovat,kombinovat,ale aj pridavat rady.
Ak chcete chudnut a schudnut,udrzat si postavu,citit sa fit a pritom sa nestresovat kadejakymi dietami(ktore su nezdrave,jednotvarne a obmedzuju)musite si navyknut na taky styl zivota,ktory vam vydrzi naveky.Nechudnite narazovo,ale dodrzujte urcite zasady.Kila pojdu dole,tak,ako sli hore a nevratia sa.Vedci odporucaju pre trvale chudnutie zhodit max. 1 kg za mesiac.Navyse,pre adolescentov je dolezite poznamenat,aby nedietovali narazovo,to by im len uskodilo,pretoze pre spravnu funkciu tela a optimalnu homeostazu potrebuju komplexnu stravu.
Dam vam par tipov:
-ranajkujte!Ranajky su dolezite,mali by byt vyzivne,komplexne.Celozrnne pecivo,chuda sunka,vela zeleniny.
-vela pite!Pite stale,aj ked nemate pocit smadu.Ked si telo pyta vodu,uz je neskoro.Vypite kazdu hodinu za pohar vody.
-pite nesladene vody a bylinkove caje.Nepite rovnaku mineralku,vystriedajte vsetky znacky.Bylinkove caje su zaroven aj vhodnymi antioxidantami.Zihlavovy caj je vhodnym detoxikantom,ale nie je vhodne ho pit dlhodobo,lebo zanasa organizmus.
-jedzte castejsie a male porcie.Udrzite si tak metabolizmus culy a aktivny.Nejedzte narazovo,to len zatazi vas zaludok.
-neodopierajte si maskrty.Tym sa len vyhecujete k tomu,ze pri najblizsom zlome zjete vsetko,co vam pride pod ruku.dajte si kludne cokoladu,aj chipsy...ale v obmedzenom mnozstve
-Jedzte pomaly,jedlo dobre prezujte.Naberajte si menej,pamatajte,ze hlad ma velke oci a "zaludocny" nerv je opodzeny,takze,ked citime pocas jedenia sytost,sme uz plni.Nedojedajte nasilu vsetko,co mate na tanieri,ak ste uz syti.
-pred jedlom aj pocaj jedla pite.Zaplni sa vam tak zaludok vodou.
-pite nalacno odstatu prevarenu vodu,do ktorej ste pridali stavu z citrona,je to pradavny "napoj krasy a zdravia"
-cerstvy ananas a jablcny ocot odburava tuky a chudne sa lahsie
-pouzivajte panenske rastlinne oleje,kde sa len da.Pri tepelnej uprave jedla netreba,vtedy sa narusa dvojita vazba v tuku a stracaju sa esencialne vlastnosti
-nenakupujte hladni!NIKDY.
-servirujte na modre taniere.Znizuje to apetit.
-ak mate neprekonatelnu chut na sladke,dajte si jablko.Pomaha,aj ak si umyjete zuby.
-vsetko robte so svihom,neopustajte sa.Spalite viac kalorii.
-cvicte,pohybujte sa na cerstvom vzduchu.Hocikedy cez den napinajte iste svalove skupiny.
-pri sprchovani striedajte teplu a studenu sprchu,rozprudi to krv v povrchovych cievach,vyskusajte aj masaz specialnou hubkou

TAKZE: nechudnut dietami,ani tabletkami,ale dodrziavat iste pravidla.Cvicit,cvicit,cvicit...svaly su mensie a tazsie ako tuk,tak sa neorientujte podla vahy.Svaly potrebuju viac energie na existenciu,preto mozu svalnati viac papat.

nada

mam 17 ameriam167,vazim52,cez zimu som pribrala 6kil a nejako a chcem sa ich zbavit ale nevim to,pred rokom som zhodila 6kila ale to tak ze osm nic nejedla no jedla ale malo vecsinou len zdrave jedla,a teraz to skusam tiez tak ale vecsinou to stale pokazim,len sa prejem a nic viac,tak malo sportujem ale teraz som sa rozhodla ze budem

poliewoocka

Ahoj Nada:)samozrejme,ze ta podporime:)
Mozes o sebe nieco napisat?Kolko mas rokov?Kolko merias a vazis?Aky je tvoj denny rezim?Sportujes?

nada

ahojte chcem strasne zhodit nejake tie kila navyse.ale stale sa mi nedari,proste neviem odolat jedlu a vzdy zjem toho viac,tak som prisla tu aby ste i nieco poradili,potrebujem niekoho kto ma v tom podpori a tak.........

poliewoocka

Jess,tvoju chut na sladke musis zdolavat postupne.Neurob za tym raznu liniu,pretoze skor ci neskor ta to zvali na lopatky a potom si to vynahradis.Skus si najprv rozvrhnut mnozstvo sladkeho za den.Hlavne jedla nejedavaj sladke,dopraj si skor na desiatu a olovrant.Velmi je ucinna skorica a esencia z vanilky,ktoru si mozes nasypat napr. na postruhane ovocie.

poliewoocka

Ahoj ni(e)kto:)
Ak chces zmensit lytka a stehna,najprv zacni v strave-ak si to uz zmenila,o to lepsie.Obmedz zivocisne bielkoviny,nahrad ich rybami,vlakninou.Z masa si vyberaj najma biele-hydina,ryby,morske zivocichy.Pocas cvicenia tak nebudes priberat na svalovej hmote.Totiz,strava sa deli takpovediac na "muzsku" a "zensku".Muzska obsahuje ovela viac bielkovin ako zenska.Viac masa a polysacharidov.Zenska strava je jemnejsia,prevlada vlaknina a monosacharidy v ovoci,jemne maso.Vsimni si napr. sportovkyne,ktore podavaju obrovske vykony,napr. hadzanarky.Musia jest vela bielkovin.Preto su mohutnejsie a castokrat maju muzsku chodzu,cest vynimkam!A z toho cvicenia-najvhodnejsie su aerobne cvicenia-orbitrek,stepper,freestyle jump:)ak robis cviky pomaly,dlho a s velkou zatazou,svaly rastu.Ak su cviky rychle,s mensou zatazou,chudne sa.Ale samozrejme,obcas je dobre si nozky potrapit aj posilovanim,aby sa pekne vyrysovali:)

nikto

poliewocka uz dlhsie si vsimam ze si expert tak prosim porad aj mne:)))
ako najlepsie zmensit stehna a lytka? bike, aerobic, stepper,chodza,...?
stravu so obmedzila ide mi o to cvicenie :)

elenis8882

cafte, co sa tyka mojho rezimu jem asi patkrat denne...rano len cerealie, cez den ovocie (to sa tyka aj vecere) a obed mam normalny (uplne zdrave jedla, nic mastne)...hamburgery hranolky sa ma netykaju, nejem uz ani sladke....a som uz bezradna:(

nadovka

Ja by som tiež chcela schudnúť!!! Jem iba 2 krát za deň, po piatej už vôbec a váha nie a nie dole, už mesiac ešte len minus 1 kilo. Čo mám robiť? NA bruchu dokonca priberám, gate sú mi tesnejšie...