tak dnes som to konecne absolvovala po pol roku odhodlavania. po navrate z porodnice sa zacali moje problemy so zarastenym nechtom na nohe. zo zaciatku som si to nevsimala ale ked som sa uz nemohla obut navstivila som lekara. predpisal mi bactroban a nejake antibiotika trocha sa to ustalilo ale len n akratku dobu. potom som zacala navstevovat pedikerku, ta mi vystrihavak necht, davala som si ichtyolovu mast na to betadine, kupel v repikovom caji. po dlhej dobe som to dostala do stavu povediac prijatelneho. ale zacalo mi rast tzv. dive maso, nastupilo lapisovanie- je to velmi bolestiva procedura a nepomohla.a tak mi nic ine neostavalo ako navstivit chirurga. kto sa stale odhodlava na tento krok nech nevaha, zakrok nie je az taky hrozny. palec sa umrtvuje a za 10 minut je to hotove.ked mi dr. ukazal ten obrovsky kusisko zarasteneho nechtu nechcela som verit vlastnym ociam ako to tam mohlo take narast.trocha to boli ked prestane ucinkovat bolest ale da sa to vydrzat a ked to boli velmi treba si vziat paralen. na druhy den je potrebne ist na prevez a za tyzden ste fit.aspon moj dr. mi to slubil......takze odvahu priatelia.....zdielajuci podobny problem..........
Zarastený necht
Ja som mala tiez problem so zarastenym nechtom. Kamaratka mi vsak poradila vynikajucu pedikerku v Narodnom tenisovom centre v Bratislave. Pani vsetko prezrela, zhodnotila a vzdy mi vsetko vysvetlila, co bude robit, preco a tak. Super je, ze mi aj poradila zmakcovac na nechty aby mi v buducnosti nezarastali (znacka GEHWOL). Od vtedy k nej chodim iba na kontrolu, ci nahodou necht zase nezarasta. Uplne super.
a ked vam pichali tu injekciu na tej operacii, to vam ju kde pichali? pod necht? lebo mna to velmi boli aj ked sa toho nedotykam, ja asi nevydrzim ten vpich... sa velmi bojim :(
No tak ja som to konecne dnes absolvoval mal som problem so zarastenym nechtom na palci pol roka som si to liecill ale nepomahalooo a tak som isell k chirugovi !!! zakrook:mna bolela ibaa ta injekciaa inakk nicc som necitil ale ta bolest ked vinde injekcia !! jaaaaj zajtra idem na prevez !! drziim palceee da sa to vydrzat
Ahojte,
nedávno ma začal trápiť môj nechtík na nohe, vyzeralo to dosť zle palček bol už červený, hnisavý a tak som sa rozhodla že prekutrám internetové stránky a zistím ako by sa to dalo riešiť. Samozrejme po prečítaní diskusií a odkazov som sa rozhodla že zrejme bude najednoduchšie ak sa zastavím u chirurga, ale samozrejme som najprv zavolala sestričke, ktorá bola veľmi nemilá a tak som sa rozhodla že to hádam ešte vydržím, zájdem do lekárne kupim nejaké tie prípravky. No stále mi to nedalo a hľadala som na internete. Po krátkom čase som objavila stránku www.salonariadna.sk po jej prečítaní som sa rozhodla že to je to pravé riešenie. Tak som zavolala na uvedené číslo. Pani bola veľmi milá ihned ma objednala. S maličkou dušičkou som dorazila do hore uvedeného salónu. Na moje počudovanie všetci boli veľmi príjemný pedikúrka mi všetko vysvetlila, nechtik mi vytiahla ale len tu časť ktorá bola zarastená nechtiky upravila, nehovorím že to nebolelo bolelo ale myslím si že menej ako keby mi chirurg stiahol celý necht. Radím Vám ak máte takýto boľavý prštek neváhajte zverte sa do rúk odborníkov v tomto salóne. Určite budete spokojný.
je pravda že po zákroku sa nedá obuť do topánky? po kolko dnoch sa obujem a nebudem mocť chodiť v šlapkách? díky vopred
ja som mala tento problém pol roka a veľmi som sa bála ísť na chirurgiu .... teraz to lutujem že som som tam nešla skôr .. mám len 13 ale všetkým vážne odporúčam aby ste tam išli !
ja mam tento problem pol roka. az po pol roku som sa odhodlal ist k chirurgovi. ten to skusal najprv liecit kupelmi palca v slanom repiku (kupite si sypany repik a na 1 l vody date cca 1 lyzicu soli a ten caj).po kupeli si date na palec este betadine a potriete to cele framykoinom. hnis mi z toho palca postupne vychadzal, a ked mi trochu ustupil zapal, chirurg mi ten palec operoval. operoval ho asi tak, ze skalpelom prerezal ten zapal, povyberal z palca hnis a ten ostatny bordel, palec mi zasil a za 10 dni mi dali dole stichy. nemusite sa vsak bat! lekar mi pichol taky anesteziologicky zabijak ze som si palec necitil asi 2 hodiny. a tento sposob liecby fakt odporucam. za tyzden mate palcek fit. nebojte sa, aj ja som mal strach...ale som tu! :DD
Tiež som mala tento problém...Keď som si ako -násť ročná začala konečne strihať nechty sama...Vysvikli mi polku nechta,a dlho som mala pokoj... Po neviem koľkých rokoch opäť jeden a ten istý problém...ale išla som na PEDIKURU,kde mi dobrá pedikérka pomohla,postupne a docielili sme spolu aby necht rástol tak ako má...Viac ako 10 rokov tento problém nepoznám.Vyskúšajte a nebojte sa,pediatri sú dobre školený a vedia tiež pomôcť a bol koniec bolestí,prikladania rajčín,cibúľ,mastí proti zápalom a iným babským radám.Veľa šťastia.Pa
Kúpte si tinktúru na tento problém od Sholl Toenail softening solution.Jasom ju kúpila v drogérii,prst som si aj kúpala v repíku a natierala tinktúrou.Po týždni sa necheť dal pekne vybrať a mám pokoj.
Ja to mam tiez mam 14 rokov a robilimi to minuli tyzden 4.8.2009 a na preveze som bol 6.8.2009 ten zakrok vobec nebolel mal som to umrtvene ale ked som prisiel domov truchu to bolelo od soboti 8.8.2009 mi to chirurg kazal mocit repikovom caji dnes 11.8.2009 mi vyberali stichi a len to troch bolrlo ale da sa vidrzat doktor mi povedal ze mam prist na prehliadko ako ja chcem a dalej mocit v repikovam caji uz mozem aj chodit.A je to v poho.