Zarastený necht

Príspevok v téme: Zarastený necht
ingrid

tak dnes som to konecne absolvovala po pol roku odhodlavania. po navrate z porodnice sa zacali moje problemy so zarastenym nechtom na nohe. zo zaciatku som si to nevsimala ale ked som sa uz nemohla obut navstivila som lekara. predpisal mi bactroban a nejake antibiotika trocha sa to ustalilo ale len n akratku dobu. potom som zacala navstevovat pedikerku, ta mi vystrihavak necht, davala som si ichtyolovu mast na to betadine, kupel v repikovom caji. po dlhej dobe som to dostala do stavu povediac prijatelneho. ale zacalo mi rast tzv. dive maso, nastupilo lapisovanie- je to velmi bolestiva procedura a nepomohla.a tak mi nic ine neostavalo ako navstivit chirurga. kto sa stale odhodlava na tento krok nech nevaha, zakrok nie je az taky hrozny. palec sa umrtvuje a za 10 minut je to hotove.ked mi dr. ukazal ten obrovsky kusisko zarasteneho nechtu nechcela som verit vlastnym ociam ako to tam mohlo take narast.trocha to boli ked prestane ucinkovat bolest ale da sa to vydrzat a ked to boli velmi treba si vziat paralen. na druhy den je potrebne ist na prevez a za tyzden ste fit.aspon moj dr. mi to slubil......takze odvahu priatelia.....zdielajuci podobny problem..........

Súvisiaci obsah

Daniela22

Dobrý deň...
Tento problém mám už viac ako 2 roky. Spočiatku mi necht \"len\" zarastal a ako-tak sa mi dal vystrihnúť. Potom som asi tak týždeň mala pokoj. Po týždni som si ho zasa vystrihla a toto sa opakovalo veľmi dlho... No tento rok je to hrozné. Mám neznesiteľné bolesti, necht sa mi už nedá ani vystrihnúť. Už nemôžem mať na nohe ani ponožky, tak strašne ma to bolí. Hnis som spozorovala asi tak pred dvomi týždňami, ale sám mi zmizol. No bolesť je každým dňom väčšia a väčšia. Mám s tým ísť k lekárovi? Prosím, poraďte... Ďakujem...

cavlo

caute,
ja som mal ten isty problem a bol som u pedikerky v BA v Narodnom tenisovom centre a ona mi veeelmi pomohla, vysvetlila mi vsetko a osetrila mi necht. Uz pol roka mam pokoj, chodim k nej na kontrolu, ci nahodou ale ani nahodou. Okrem toho si kvapkam preventivne zmakcovac nechtov co mi predala (znacka GEHWOL) a no problem. Super pani v salone ARRIA. odporucam.

Slavuška

Ahojte..mám 14 rokov a mám problémy zo zarast. nechtami na obidvoch prstoch na nohách. Na jednej nohe my už 2krát vystrihovali necht na chirurgii ale nepomohlo. Potom mi začal zarastať necht aj na druhom palci na nohe.Tak nám chirurg navrhol zákrok- plastiku nechtového lôžka. Tak sme povedali že áno,keď to má pomôcť tak ideme! 14.11.2011 som bola objednaná na 13:00 hod., pichli mi injekciu 1 na dve miestá- to bolo asi najviac z celého zákroku..Potom mi zastrihol do nechtu vybral zarastený necht,prerezal mi až ku lôžku kde nech rastie a zobral si látku ktorú týždeň vyrábali v lekárni,ktorá mi vypálila a zúžila nechet ( aby mi užšie rástol)a nakoniec mi to zašil.Ja som mala 2 stehy. Bolo v pláne že tak isto mi spraví d ten deň aj na druhej nohe,no nemohol lebo ta umrtvovačka bola veľmi silná a moje srdce by to nemuselo zvládnuť. Tak ma objednal na 19.12.2011 na druhú nohu. Dnes je 19.12.2011 a už to mám za sebou. Injekcia veľmi bolela ale zákrok nie. Ale aj teraz to bolí lebo injekcia už neúčinkuje,ale dám si ibalgin a v pohode :) Prvý prst sa už hojí,chrastu tam ešte mám,ale neustále to kúpem v harmančeku a dúfam že takéto trápenie už nebudem mať..Prajem všetkým príjemnú liečbu a uisťujem vám že to nieje nič katastrofálne,každý to zvládne v pohode ;)

Slavuška

Ahojte..mám 14 rokov a mám problémy zo zarast. nechtami na obidvoch prstoch na nohách. Na jednej nohe my už 2krát vystrihovali necht na chirurgii ale nepomohlo. Potom mi začal zarastať necht aj na druhom palci na nohe.Tak nám chirurg navrhol zákrok- plastiku nechtového lôžka. Tak sme povedali že áno,keď to má pomôcť tak ideme! 14.11.2011 som bola objednaná na 13:00 hod., pichli mi injekciu 1 na dve miestá- to bolo asi najviac z celého zákroku..Potom mi zastrihol do nechtu vybral zarastený necht,prerezal mi až ku lôžku kde nech rastie a zobral si látku ktorú týždeň vyrábali v lekárni,ktorá mi vypálila a zúžila nechet ( aby mi užšie rástol)a nakoniec mi to zašil.Ja som mala 2 stehy. Bolo v pláne že tak isto mi spraví d ten deň aj na druhej nohe,no nemohol lebo ta umrtvovačka bola veľmi silná a moje srdce by to nemuselo zvládnuť. Tak ma objednal na 19.12.2011 na druhú nohu. Dnes je 19.12.2011 a už to mám za sebou. Injekcia veľmi bolela ale zákrok nie. Ale aj teraz to bolí lebo injekcia už neúčinkuje,ale dám si ibalgin a v pohode :) Prvý prst sa už hojí,chrastu tam ešte mám,ale neustále to kúpem v harmančeku a dúfam že takéto trápenie už nebudem mať..Prajem všetkým príjemnú liečbu a uisťujem vám že to nieje nič katastrofálne,každý to zvládne v pohode ;)

zuzanacerna

Rozoznávame tri štádia zarastenia nechtov

1. Otlačenie – koža okolo nechtu je začervenaná, v okolí nechtu je malý opuch, okolie nechtu je bolestivé, ale nie príliš.
2. Akútny zápal – koža okolo nechtu je veľmi začervenaná, okolo nechtu môžeme vidieť krvavý výtok alebo hnis, teraz je už bolesť bodavá a pulzujúca.
3. Chronický zápal – v okolí nechtu sa vytvára veľký opuch a tzv. divé mäso (granulózne tkanivo), bolesť je taká veľká, že postihnutá osoba tento prst pri chôdzi takmer nepoužíva

Čo je to ŠPONA

Šponu nazývame tiež strojčekom na nechty, ktorého úlohou je to isté ako je úloha strojčeka na zuby. Vyrovnávať. Strojček na zuby vyrovnáva zuby, tak aby boli rovné a špona zase vyrovnáva nechty, ktoré zarastajú práve preto, že sú viac alebo menej zatočené. Prirodzený tvar nechtov je viac-menej plochý, preto jeho zatočenie spôsobí prstu veľký problém.

Samozrejme, poznáme veľa druhov špon (nalepovacie, umelohmotné, drôtené, zložené z viacerých časti alebo len z jednej časti). Každý druh má svoje prednosti. Najúčinnejšie sú však špony drôtené. Špony pomôžu aj tam, kde nedokáže pomôcť ani chirurg. Najdôležitejšie je, že špona vyrieši problém so zarastaním nechtu navždy.

CENTRUM MEDICINALNEJ PEDIKURY
Čachticka 17
Bratislava - Rača
kontakt: 0919 090 000

foto:www.facebook.com

zuzanacerna

Rozoznávame tri štádia zarastenia nechtov

1. Otlačenie – koža okolo nechtu je začervenaná, v okolí nechtu je malý opuch, okolie nechtu je bolestivé, ale nie príliš.
2. Akútny zápal – koža okolo nechtu je veľmi začervenaná, okolo nechtu môžeme vidieť krvavý výtok alebo hnis, teraz je už bolesť bodavá a pulzujúca.
3. Chronický zápal – v okolí nechtu sa vytvára veľký opuch a tzv. divé mäso (granulózne tkanivo), bolesť je taká veľká, že postihnutá osoba tento prst pri chôdzi takmer nepoužíva

Čo je to ŠPONA

Šponu nazývame tiež strojčekom na nechty, ktorého úlohou je to isté ako je úloha strojčeka na zuby. Vyrovnávať. Strojček na zuby vyrovnáva zuby, tak aby boli rovné a špona zase vyrovnáva nechty, ktoré zarastajú práve preto, že sú viac alebo menej zatočené. Prirodzený tvar nechtov je viac-menej plochý, preto jeho zatočenie spôsobí prstu veľký problém.

Samozrejme, poznáme veľa druhov špon (nalepovacie, umelohmotné, drôtené, zložené z viacerých časti alebo len z jednej časti). Každý druh má svoje prednosti. Najúčinnejšie sú však špony drôtené. Špony pomôžu aj tam, kde nedokáže pomôcť ani chirurg. Najdôležitejšie je, že špona vyrieši problém so zarastaním nechtu navždy.

Čachticka 17
Bratislava - Rača

zuzana2276

Pridať fotkyPridať menovky na fotky
Zarasteny necht
Od Zuzana Černá (Albumy) · Aktualizované približne pred týždňom · Upraviť album
Zobraziť všetko
Ľudia, od ktorých odoberať
Vladimíra Slavkovská
Pracovnice sociální péče, Domov Na Výsluní
Odoberá 1 priateľ.
Odoberať
Nicki Rozay
Odoberá 1 priateľ.
Odoberať
Zobraziť všetko
Reklama
Easy Wedding
Kolik stojí svatba?Kde bude obřad a hostina?Kde sehnat fotografa, hudbu,výzdobu?U nás najdete odpověď na všechny otázky.Skočte do toho!
Páči sa mi to · 286 ľuďom sa to páči.
Magická PRAHA
zlavomat.sk
65 eur za 3-dňový pobyt pre DVOCH v PARKHOTEL Praha 4* Kvalitné ubytovanie v blízkosti centra.
Totálny push-up efekt!
saxana.sk
Podprsenka Extragel robí zázraky: vyčaruje Ti dekolt o 2 čísla väčší ako klasická podprsenka.
Totálny výpredaj parfumov
xparfemy.sk
Najlacnejšie parfumy na internete. Zľavy až 85% Parfumy od 7 €. Značky ako Dior, Chanel, Gabbana, Armani.
↓ ↑

↓ ↑

↓ ↑

↓ ↑
↓ ↑
Rozoznávame tri štádiá zarastenia nechtov

2. Akútny zápal – koža okolo nechtu je veľmi začervenená, okolo nechtu môžeme vidieť krvavý výtok alebo hnis, teraz je už bolesť bodavá a pulzujúca.

Čo je to ŠPONA

Čachticka 17
Bratislava - Rača

sureves

ja som nemal ziadne hlupe masticky a uz vobec ne tabletky....co je to za kravina brat na to antibiotika.....ked zarasta necht, treba ho obrezat a to urobi chirurg....ja som isiel na zakrok aj s jednym aj s druhym palcom....umrtvovanie by som nazval takym fyzickym peklom na zemi ale to trva taku minutu a potom necitite palec a za par minut je vsetko hotove....ja som sa rozpraval s chirurgom pocas zakroku, sedel som a pozeral som ako mi zarezava do palca....:D.....po zakroku pridete par krat na preväz, par dni nemozete vela chodit ale mate sväty pokoj na cely zivot......a neberte ziadne blbe tabletky to vam nepomoze absolutne masticky si mozte davat PO zakroku.....

jas.me

Ja mam prob. so zarastajucimi nechtmi už dlho. Cca. pred pol rokom som bol na zakroku s pravym palcom . Najskůr mi však musle dať dokt. antibiotika a masť BACTROBAN aby sa mi zmenšil zápal . Po využívaní ANT mi spravil resekciu nechta s plastikou nechtoveho lůžka , dal mi aj injekciu proti bolesti avšak tá úplne nezabrala a tak som celý zákrok cítil , poviem vam bol som rád že som to vydržal , od bolesti som skoro odpadol ale prežil som, o 2 dni som išiel na prevaz a o 7 dni na vybratie štichov. No potom mi začal zarastať aj necht na druhej nohe , tak som už na nič nečakal išiel som doktorovi , kt. má už poznal , hned mi navrhol tú istu operáciu ja som súhlasil umrtvil mi palec tento krát preistotu dvoma injekciami , anest. zabrala nič som necítil operacia pohode , o 2 dni prevaz potom štichy ex. No teraz po polroku od prevj operácie mi zase začal zarastať necht na pravej nohe .. je to už zase dosť zlé takže idem chirurgovi .. som zvedavy ako to dopadne .. :) držte mi palce

mischo

Ja som mal tiez zarastený necht, a mne uz ani chirurg nepomohol, o rok som ho mal znova zarasteny a to som si normalne strihal nechty, potom som na internete nasiel jednu metodu ako sa to da spravit, pomocou laseru, bol som teda tam, pretoze to bola sukromna klinika tak som dal zato aj velke peniaze stalo ma 100 eur, ale uz dva roky nemam ziadne problemy,...
ps: chirurg už nepomoze v tomto,...

Najčítanejšie články