Dobrý večer volám mám problem mám strach zubarov a hrozne ma bolí zub čo mám robit?Da sa ta bolest ostranit tak aby som sa už nebal,a može my to vysvetlyt stomatolog či zubar prečo ma to bolý?Neviem či tam nemám zapal da sa to zistit?
Strach z zubárov
2 Eros tebe asi este nevrtali nic hlbsieho :)
Takze dnes som absolvoval svoje prve vrtanie, neskutocne som sa bal az som dostaval panicke zachvaty rano som bol hore uz o 5tej co mi stres nedovoloval spat. Do ordinacie som prisiel vyklepany ako osika, ledva som rozpraval. Vyskocil som si na kreslo ihned som poziadal o lokalku na co mi doktor odvetil ze neni vobec treba nakolko by ma ta injekcia bolela viac ako samotny zakrok co sa nakoniec ukazalo ako pravda :) Neviem co strasne som ocakaval ale to vrtanie nebolo absoltune nic strasne...Citil som miernu bolest ked sa dostaval hlbsie dentinom ale to musi vydrzat kazdy pretoze to nebolo skoro nic a to som dost citlivy na bolest :) Z ordinacie som isiel vysmiaty ako na 1. Maja cize odkaz pre vas vsetkych NEBOJTE SA LEBO NENI COHO ;)
Načo injekcie? Zbytočné mne blomboval zub kde ten kaz bol fakt veľký a nič som necítil. Ale je pravda, že vždy keď idem ku zubárovi sa cítim tak divne :D
wooperka, nechat si pichat injekciu za kazdym je chore, nevravim pokial ide o hlboky kaz, alebo tazsi zakrok, ale nie je to moc prospesne, navyse drahe ako slak
Ahojte bojkovia :D Pre boha živého, nebojte sa zubárov, veď nič nebudete cítit, môj zubár hneď pri vstupnej prehliadke robi rtg, každý zub si zvlášť odfotí, vyhodnotí na počítači a pri každom zákroku dáva injekciu a samozrejme odstraňuje zubný kameň laserom, nie vŕtačkou ako niektorý barbari....Najdete toho pravého zubára a už sa nikdy viac nebudete báť....
Jessi_1111
mam zapach z ust.. a vystriedala som uz tusim 5 zubarov, muzov aj zeny a kazdy tvrdi, ze mam dobry stav chrupu..umyvam si ich pravidelne, aj medzizubnymi kefkami, nitou, ustna voda tiez, snazim sa o to dbat, ale priznavam, ked som bola dieta, nebola ta starostlivost taka dobra..ale poslednych 10-13 rokov o to dbam.. dost to ide na psychiku, ked nevidite ziadne zlepsenie, napriek vsetkemu snazeniu
kde sidli ten vas suprovy zubar ?
Jessi_1111
mam zapach z ust.. a vystriedala som uz tusim 5 zubarov, muzov aj zeny a kazdy tvrdi, ze mam dobry stav chrupu..umyvam si ich pravidelne, aj medzizubnymi kefkami, nitou, ustna voda tiez, snazim sa o to dbat, ale priznavam, ked som bola dieta, nebola ta starostlivost taka dobra..ale poslednych 10-13 rokov o to dbam.. dost to ide na psychiku, ked nevidite ziadne zlepsenie, napriek vsetkemu snazeniu
kde sidli ten vas suprovy zubar ?
mne sa praveze rozprava sice trosku blbo ale pije sa fajn ... len to mam take strpnute este par hodin...
aj ja som sa hrozne bala, az kym som si nedala inekciu, odvtedy ma ani nehne prezivat bolest, ked nemusim, pichne mi a je to v poriadku, blbe je akurat to, ze clovek je pol dna vykriveny ako po porazke a cez tu stranu sa zle rozprava aj pije