ahoj a pekny vikend, zasa som tu dlho nebola, tak odpovedam lesanke ze som z bratislavy, nefrolog z internej kliniky kramare primar demeš vravel ze poslielal nejaku ziadanku do piestan a maju sa mi ozvat. pocitam ze to posielal mozno v oktobri, ale neviem presne. odpoved ziadna. inak moja vizita u reumatologa bola vcelku hrozna, doktor je to vraj fakt dobry ako odbornik ale o jeho "ludskom a milom" pristupe radsej pisat nebudem... no a mala som ist zasa dalsi tyzden za nim ale to zrusil a nasledujuce dva tyzdne potom tam vraj tiez nebude tak neviem.. proste skvely pristup, dlabu na to. A trauma od ocnej ktora sa ku mne spravala pri jednom naozaj narocnom teste - vysetreni ako k debilovi (poslal ma reumatolog pred nasadenim Plagenilu), prehodila par neprijemnych urazlivych poznamok o tom ci vobec chapem a o intelekte - !!! Kozne som este neriesila ale asi by som mala, nemam teraz nejake vyrazne prejavy, ale co som bola velmi opuchnuta a zavodnena (v nemocnici v septembri som vazila okolo 71, teraz tusim ze o 10 kil menej, vela bolo tou vodou, vyzerala som ako nastavajuca mamicka tak trojciat. Inak teda potom som schudla aj kvoli diete ktoru drzim kvoli oblickam, co najmenej bielkovin, nie cukry)tak sa mi porobili kadejake praskliny a strie a slabe miesta na kozi, alebo sa mi robia zacervenania (take zilky, obcas zmiznu, obcas sa objavia, podla chladu a namahy a neviem coho vsetkeho) celkove mam kozu velmi suchu a ked nepouzijem denne nejake kremy tak je to dost neprijemne a bolestive.
Cervena pokozka na tvari (nos, líca) samozrejme je, ale nie nejako hrozne vyrazne, zatial, ..
Písali ste o zaciatkoch prejavov - u mna to bola unava, slabost, oslabenie imunity, opakujuce problemy s prieduskami a kaslom, bolesti noh a potom ich opuchy. Vsetko som to dlho pripisovala len problemom s imunitou ktore mam od detstva, nic vynimocne, no a tie opuchy - asi od 15 rokov mam zistenu reumu ci kvalitny nabeh na nu (pod kontrolou imunologicky)
potom kozne problemy od juna - flaky na rukach co sa mi robili na slnku, potom som pouzivala daylong faktor 40 na tvar a ruky. na nohach sa mi potom spravili tiez take ako krvave podliatiny co som myslela ze boli iba nejake agresivne komare (bola som vtedy v prirode a komarov tam bolo veeela. ked to zmizlo porobili sa dalsie flaky po celych nohach, no a potom jul - august som mala vcelku kriticky, bola som velmi unavena slaba a opuchnuta no a potom mi objavila imunologicka zapaly (oblicky, mala este podozrenie na stitnu zlazu a neviem uz co vsetko..) no a po dvoch vybratych krabickach antibiotik ma na podozrenie na lupus poslala na kramare. tolko moje slavne zaciatky :-)
Este si pamatam otazku o bolestiach klbov a laktov - tak to poznam.. :-( inak neberiem ziadne anopyriny ci paraleny. Chodi sa mi zle, pouzivam palicu ci barlu ked niekam idem lebo mam velmi slabe kolena a vyjst schody je narocna opreracia, puchnu mi kolena a clenky.
Uf, vycerpavajuce informacie snad, nedajme sa a budme silni a hlavne nie pesimisticki lebo je to zbytocne. Pa.