Systémový lupus erythematosus (SLE)

Príspevok v téme: Systémový lupus erythematosus (SLE)
maťa

...pekný deň, zatiaľ nepoznám osobne človeka, ktorý trpí rovnakou chorobou ako ja (SLE) a tak mi napadlo, že možno na tejto stránke sa nájde niekto,kto má rovnaký osud ako ja a trápi sa s lupusom.

------------------------
Ahojte... tato tema ma uz vela prispevkov. Verim, ze sa v nom najde aj vela "dobrych rad".

Pomozte nam ich najst a oznacte ich pomocou nasej novej funkcie. Urcite ste si ju uz vsimli....

maťka

ahojte všetci.... Rudko ja beriem imunosupresíva (cyklosporín) Equoral 50mg a podľa mňa sú tie lieky všetky rovnaké,len majú iný názov... beriem ich už pomaly 4 rok... na začiatku,kým som so zvykla som mala vyšší tlak,ale teraz nič extra nepociťujem...Kamilka by ich mala začať brať, keď sa pýtaš?... ja ich vlastne kombinujem s kortikoidmi a zatiaľ je to ok... dúfam... majte sa pekne

rudolf

Ahoj "melinda".Vítame ŤA medzi nami. Tak ty máš tiež lupusovú nefritídu ako moja dcera KAMILKA. Ináč , keď ste včera pozerali na STV 1 seriál dr. Haus, veľa sa tejto našej dg. LUPUS venovali v tomto diely. Chcem sa však aj opýtať, či má niekto skúsenosti s liečbou liekom CELCEPT (imunosupresívum), lebo už asi niekto o tom písal. Takže pekný deň. Kamilka a Rudo :-)

melinda

Dobrý deň, mám lupus s nefritídou (postihnuté obličky).Zatial mi fungujú dobre.Na bolestivé kľby je dobrý kapustový zábal (z čerstvej kapusty).Garantujem, žiadné vedľajšie účinky.Čauko!

maťka

dibré ránko... Aďka už som ok... aj my sme cez víkend makali vonku,trocha poriadky ... Melinda zaujíma ma,akú najťažšiu formu lupusu máš? ... nepočula som o najťažšej a najľahšej forme,tak mi to pls priblíž...majte pekný deň...

melinda

Ja mám najťažšiu formu lúpusu, ale mám sa dobre .Užívam minimálne množstvo liekov.Dá sa s tým žiť , len treba dodržať lekárské predpisy.Verte mi,sú ľudia ,ktorý by sa s nami vymenili.

melinda

Dobrý večer,pozdravujem všetkých "Lupuskárov".Dostala som túto chorobu pred 11. rokmi,tesne po pôrode. .Nebolo to ľahké,ale som sa naučila žiť s chorobou.Želám Vám veľa zdravia a sily.Držte sa!

lesanka

Maťka,
dúfam, že kým si nájdeš tento pozdrav odo mňa, už budeš zdravá a ucho Ťa nebude bolieť.
Na chalupe mi dnes rozkvitli mini irisy a modré krókusy a sú nádherné.
Všetkým prajem pekný večer a príjemnú nedeľu.