Systémový lupus erythematosus (SLE)

Príspevok v téme: Systémový lupus erythematosus (SLE)
maťa

...pekný deň, zatiaľ nepoznám osobne človeka, ktorý trpí rovnakou chorobou ako ja (SLE) a tak mi napadlo, že možno na tejto stránke sa nájde niekto,kto má rovnaký osud ako ja a trápi sa s lupusom.

------------------------
Ahojte... tato tema ma uz vela prispevkov. Verim, ze sa v nom najde aj vela "dobrych rad".

Pomozte nam ich najst a oznacte ich pomocou nasej novej funkcie. Urcite ste si ju uz vsimli....

Andrej

marry, rudolf & co.
Stare prispevky urcite zostanu. Len prispievat by mohli len ti co maju registraciu. Nam sa bude lahsie managovat forum a z Vas vznikne komunita ludi, ktory casom budu moct vyuzivat aj dalsie nove funkcie.
Takze ak nie ste uplne proti, tak by som to chcel aj tak urobit.

marry1

Andrej, príspevky Agatky sú podľa m§a hodnotné a je neregistrovanou prispievateľkou...osobne si myslím, že by bola veľká škoda, keby sa jej príspevky neobjavovali...Prajem všetkým pekný deň :)

rudolf

Ahoj ANDREJ . Som rád ,že naše fórum hodnotíš tak pozitívne. JA osobne nemám problém s identitou. A neprajníci , ktorí občas zablúdia do nešeho fóra to je len výnimka. Aj mne osobne nerobí problém s neregistrovanými účastnikmi , pokiaľ idú "k veci" a toto fórum o SLE si už našlo veľa priaznivcov, ktorí sú si ochotní pomôcť ( maťkau a agatulen pozdravjem osobitne). Je to diskusia viac než odborná ,takže nejakí pubertiaci si tu nemôžu a namusia riešiť svoje sexuálne problémy. S pozdravom "pekný" (aj keď to slniečko Vám lupusákom nepraje) deň. Rudo a KAMILKA :-)))

RNG

marcia, najdi si temu autoimunne choroby. SLE je len jedna z nich. Lieky pouzivane na nu su podobne, alebo tie iste, ako na ine autoimunne a rozne "reumaticke" a zapalove.
Takze aj priciny asi budu pribuzne, hoci zatial su este nezname, aspon podla vacsiny lekarov.
Je skupina lekarov, ktora ich pripisuje kombinaciam borelioz, chlamidii, virusov v tele, plesni, mykoplaziem a dokonca niektorych parazitov.
A spajaju ich so znizenou imunitou.
Pokusy liecit reumaticku artritidu adresovanim boreliozy boli znacne uspesne roznymi prirodnymi, hlavne Samentom a byliniu z ktorej to bolo vyrobene, vVilcacora(una de gato, cats claw, uncaria tometosa)
Tak isto boli uspesne rozne protizapalove prirodne doplnky, ktore znizovali symptomy roznych autoimunnych.
Tiez na to priaznivo vplyvalo enzymaticke cistenie tela.
Ak su "spustace" viralne, iste by pomohli silne antiviralne, dokaz na to je uspech aloe, ktore je v podstate len slabo antiviralne a skor regeneracne.
Ak su ineho povodu, iste by na ne posobili silne antimikrobialne prostriedky alebo ich kombinacie so Samentom.
Komu to stoji za pokus, moze to vyskusat. Potravinove doplnky nemaju ziadne skodlive ucinky, takze riziko nie.

Andrej

rudolf,
mal by si nieco proti, keby sme v tejto teme dovolili prispievat len registrovanym uzivatelom?
Snazime sa hodnotne temy vycistit od problemov. A tato hodnotna je.

marcia

Ahojte som tu nova,a este stale v soku.Diagnostikovali mi toto ochorenie pred par mesiacmi a som vystrasena na smrt.Precitala som si toho na internete az az a velmi sa bojim co bude dalej.Doktor mi povedal ze to moze byt aj poliekova reakcia a nech sa modlim.Je to naozaj take zavazne ochorenie??napiste mi niekto prosim..najhorsie je to ze som v zahranici a zatial nie som este pod nejakou lekarskou kontrolou.ale zacali sa mi vyhadzovat vriedky po tele a jeden hnusny hnisavy a mokvavy na kolene a bojim sa ze to je prave z lupusu.poradte ohladom stravy co jest,co pomaha,comu sa vyhybat,dakujem za kazdu odpoved:)