Systémový lupus erythematosus (SLE)

Príspevok v téme: Systémový lupus erythematosus (SLE)
maťa

...pekný deň, zatiaľ nepoznám osobne človeka, ktorý trpí rovnakou chorobou ako ja (SLE) a tak mi napadlo, že možno na tejto stránke sa nájde niekto,kto má rovnaký osud ako ja a trápi sa s lupusom.

------------------------
Ahojte... tato tema ma uz vela prispevkov. Verim, ze sa v nom najde aj vela "dobrych rad".

Pomozte nam ich najst a oznacte ich pomocou nasej novej funkcie. Urcite ste si ju uz vsimli....

damian

Doplňovanie enzýmami je úplne bezpodmienečné. Okrem pozitívneho vplyvu enzýmov na artritídu, ich doplňovanie je taktiež bezpodmienečné aj u ostatných tzv. imúnnych ochotrení[38] ako
- reumatická artritída
- lupus
- periarteritis nodosa
- skleroderma
- vredovy zapal hrubeho creva
- Crohnová choroba
- Skleróza multiplex
- AIDS

Horger I. Enzyme therapy in multiple rheumatic diseases. Therapiewoche 1983; 33: 3948–3957

teza

Aj ja som sa docitala ze sa pijavicky nesmu pouzivat pri poruchach imunitneho systemu, ale ja vlastne beriem tabletky na potlacenie cinnosti imunitneho systemu, tak som si myslela ze nepatrim to tej skupiny. Ale dakujem za radu. Vyskusam tu masticku z pijavic a uvidim. Pozdravujem Teza

monika h

kedysi som sa o to tiež zaujímala, ale vraj pri poruchách imun.systému sú pijavice nevhodné, pozri napr. článok www.zzz.sk - ale na internete je toho viac

Kedy sa nesmú použiť pijavice :

pacienti s poruchou zrážanlivosti krvi
alergia na látku hirudín
poruchy imunitného systému
tehotenstvo alebo prechod
ak používate lieky s obsahom olova
ak používate lieky na zrážanlivosť krvi
pri alergickej reakcii uštipnutia hmyzom
V žiadnom prípade sa nesmú používať u novorodencov a malých detí!
Nesmú sa používať pri ťažkej anémii (chudokrvnosť), pri cukrovke, pri poruche hojenia sa rán!

simak

Ahojky, pujavičky nevím nevím,ale znám preparát,je to mastička,která obsahuje výtažek z pijavic...je to hygieničtější a modernější a možná i víc účinné.

O masti se dozvíte tady!
www.nadeje-byliny.eu
Jmenuje se mast z pijavky a je specialně urceno na nohy!

teza

Ahojte, chcela som spytat ake mate skusenosti s pijavickami. Mne sa kvoli SLE tvoria na nohach krvne podliatiny a zapalove loziska a niekde som citala ze by mi mohlo pomoct prikladanie pijavic. Kedysi sa pouzivali na znizovanie zapalov. Mate niekdo nejake skusenosti? Dakujem Teza

lesanka

Pet,
nech Ťa neprekvapí, ak budeš čakať. V NÚRCH majú letnú dovolenku naraz, a trvá niekedy aj mesiac, kým príde pozvánka. Takže trpezlivosť. A hlavne - treba prísť čím prv ráno. Ja chodím na 6. Potom sa nahrnie ľudí.

lesanka

Pet,
do NÚRCH Ťa objedná Tvoja reumatologička. Vypíše Ti žiadanku, pošle a po nejakom čase si Ťa objednajú. Treba si priniesť dokumentáciu, rtg snímky a pod.

pet

Dobrý deň všetkým, poraďte mi prosím aké cesty vedú k vyšetreniu v NURCH. Len cez svoju revmatologičku, alebo existuje variant objednať sa na vyšetrenie....písomne ( a komu to adresovať)? telefonicky? samostatne- to ale bude potrebné mať zo sebou výpis z lekárskej dokumentácie - to aspoň od obvodného lekára...Na webových stránkach NURCH som nič konkrétne nenašla. Dakujem za odpoveď.

agatulen

Ahoj,marcia, radu pro tebe mam:pročti si hlavně tuto stránku o postupech při lupusu a potom rady pro začátečníky.
všechno najdes na
www.lupusinky.estranky.cz

Spec.odkazy:
www.lupusinky.estranky.cz.
Na co dát u lupus velký pozor?