Ahojte všetci, 13.12.2006 som sem pridala príspevok - podozrenie na SLE... diagnoza sa časom potvrdila - teda postupne som sa k tomu za užívania delagilu dopracovala. Fľaky na tvari ani na rukach vôbec na delagil nereagovali. A tak prišiel den, asi rok a pol dozadu, kedy sa SLE definitivne potvrdilo a predpisali mi prednizon. žiaľ, nie som schopná tento liek zjesť. Nebola som si pren ani do lekarne. nestravim už ani delagil a tak som ho pred rokom uplne vysadila. takže som bez liekov. už rok. začala som chodiť ku činskemu liečitelovi, pijem čajiky, chodim na akupunkturu každe dva týždne, už rok. boliačky z rúk su fuč, aj tvár ok, len noštek trochu ostal. Mám 31 rokov, vôbec neviem, či bolo moje rozhodnutie neužívať prednizon a ani delagil správne, ale veľmi silno verím, že áno. Jediné, čo mi vie zhoršiť stav je stres. Zdravotný stav mám ako sinusoidu, občas mi je super a koža aj očká fungujú, občas je zle, pride unava, bolesti kadejakeho typu - najhoršie to bolo ked ma nechal chlap, trochu som sa vytrapila, bo som fest citlivka :)) . V žiadnom prípade nechcem degradovať liečbu, ktorú doporučuje lekár, len som sa chcela podeliť o svoju skusenosť a boj s Lupusikom, lebo je trochu ina, ako Vaše skúsenosti. Dúfam, že Vy ste v poriadku, trošku som počítala, ale nevladzem všetko, už je veľa hodín... veľa veľa zdravíčka všetkým, Kamilka držkam palčeky... snáď môžem jednu otázku - aké následky môžu nastať ked neuzivam tie lieky? Nikto sa o tom so mnou nevie rozpravať. Ani lekár.