Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
palma, určite skúsim, len ešte neviem čo. Inak o tej svojej teórii emočného zarazenia reality som hovoril aj psychologičke, tá zo mňa urobila narcistickú fajnofku, a išla riešiť problém, ktorý som nemal, a povedal som to aj psychiatrovi, a ten na mňa kukal ako puk:-)))
Inac, mohli by sme pokecat aj na nejakom chate, ide to tu len pomaly.
Fidorka, riešenie tvojho prípadu je pre mňa jednoduché. Prestal by som sa starať o manžela, a keby sa pýtal, prečo to nerobím, tak by som mu odpovedal, a prečo by som mal? A ak by niečo povedal, tak by som mu odpovedal: ale ja mám na to iný názor. A nechal by som ho v tom plácať. Bez ľútosti nad jeho nemohúcnosťou. Nech sa kŕmi chlebom a maslom, keď si nevie navariť. A nemal by som ani najmenšiu výčitku svedomia, skôr naopak. Bol by som hrdý na to, že ho vlastne svojím prístupom učím samostatnosti:-)))
Co sa teba tyka, myslela som, ze si nepripustas psychicku podstatu tvojho problemu, to je asi len druhykrat, co citam o tej udalosti z detstva... Moj nazor je, ze este by si cosi mal skusit...
Moj problem? Dnes mi je to jasne, ale toto bol zlom.Po fyzickej stranke som robila chybne co sa len dalo:bicovala som organizmus do maxima a porovnavala sa len s najlepsimi.Praca - do maxima, jedlo, kedze ako kazda zena chcem vyzerat dobre, nejedla som na vecer, to mi poradila jedna "mudra" lekarka, pritom som prave ten typ, co vecer pracuje a sportuje, a myslim, ze pri zatazi a namahe mam rychly metabolizmus. Relax temer ziadny. Len sport. A aj sportovala som nespravne vela - chodim na biku ale to tempo bolo take zabijacke tiez v ramci zlepsenia postavy...No a po psychickej stranke, mala som toho vela naraz v posl 3 mesiacoch a dost zle vztahy doma uz od detstva, takze sa to pomalicky nabalovalo a som typ co je tvrdo vychovany a nepripustala som si to... Staci ako vysvetlenie?
Tvoja depka nevznikla len tak z ničoho
na tvoj problém:-)))
Fidorka, prečítal som si tvoj dlhý príspevok a poradím ti. Keď budem mať čas, tak ti prídem robiť hovorcu, ktorý vysvetlí tvojmu manželovi, aby sa o seba postaral sám, pretože tebe úplne stačí, keď sa budeš starať sama o seba. Súhlasíš?
Teraz nie som si ista na co sa pytas na svoju derealizaciu?
palma, v čom si myslíš, že je problém?