Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

navi

palma, určite skúsim, len ešte neviem čo. Inak o tej svojej teórii emočného zarazenia reality som hovoril aj psychologičke, tá zo mňa urobila narcistickú fajnofku, a išla riešiť problém, ktorý som nemal, a povedal som to aj psychiatrovi, a ten na mňa kukal ako puk:-)))

navi

Fidorka, riešenie tvojho prípadu je pre mňa jednoduché. Prestal by som sa starať o manžela, a keby sa pýtal, prečo to nerobím, tak by som mu odpovedal, a prečo by som mal? A ak by niečo povedal, tak by som mu odpovedal: ale ja mám na to iný názor. A nechal by som ho v tom plácať. Bez ľútosti nad jeho nemohúcnosťou. Nech sa kŕmi chlebom a maslom, keď si nevie navariť. A nemal by som ani najmenšiu výčitku svedomia, skôr naopak. Bol by som hrdý na to, že ho vlastne svojím prístupom učím samostatnosti:-)))

palma111

Co sa teba tyka, myslela som, ze si nepripustas psychicku podstatu tvojho problemu, to je asi len druhykrat, co citam o tej udalosti z detstva... Moj nazor je, ze este by si cosi mal skusit...

palma111

Moj problem? Dnes mi je to jasne, ale toto bol zlom.Po fyzickej stranke som robila chybne co sa len dalo:bicovala som organizmus do maxima a porovnavala sa len s najlepsimi.Praca - do maxima, jedlo, kedze ako kazda zena chcem vyzerat dobre, nejedla som na vecer, to mi poradila jedna "mudra" lekarka, pritom som prave ten typ, co vecer pracuje a sportuje, a myslim, ze pri zatazi a namahe mam rychly metabolizmus. Relax temer ziadny. Len sport. A aj sportovala som nespravne vela - chodim na biku ale to tempo bolo take zabijacke tiez v ramci zlepsenia postavy...No a po psychickej stranke, mala som toho vela naraz v posl 3 mesiacoch a dost zle vztahy doma uz od detstva, takze sa to pomalicky nabalovalo a som typ co je tvrdo vychovany a nepripustala som si to... Staci ako vysvetlenie?

navi

Fidorka, prečítal som si tvoj dlhý príspevok a poradím ti. Keď budem mať čas, tak ti prídem robiť hovorcu, ktorý vysvetlí tvojmu manželovi, aby sa o seba postaral sám, pretože tebe úplne stačí, keď sa budeš starať sama o seba. Súhlasíš?