Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Palma, ohľadom derealizácie som vyskúšal asi všetko, a ten pol rok si nechávam na to, aby som vyskúšal ešte možnosti z prírody. Určite by som nechcel zomrieť, keby ma ten môj stav nezaťažoval do tej miery, že by som to bol schopný vydržať. Tu nejde o to, že by som mal prah vydržania posunutý oproti ostatným ľuďom. To si nemyslím. Zvádol som 300km na bicykli za jeden deň (v kopcoch) a bez tréningu. Skúste si to niekto z vás, aké to asi je. Takže vo výdrži nebude problém. Problém bude v tom, že ten stav je naozaj natoľko nepríjemný, že po určitej dobe človeku dochádza už akákoľvek motivácia pokračovať ďalej. Ja to nevnímam ako niečo nespravodlivé, ale ako niečo, čo z nejakého dôvodu musí byť, takže necítim najmenšiu ľútosť toho, že to mám. Proste vo svete sa deje to, čo sa deje, a ja to prijímam. Ale ako slobodná bytosť mám právo, keď už mám pocit, že ďalej to nevládzem, ukončiť to trápenie. Je to úplne normálna reakcia, a verím, že by takto reagoval každý z vás na mojom mieste. Je to úplne racionálne rozhodnutie, bez najmenšieho náznaku emocionálneho skratu.
nejako sa nam tu mnozia registrovani :)
samovrazda je utek zbabelca alebo nerozvaznost hlupaka,
eutanazia je nastroj na odstranenie utrpenia ludi, ktorych zdravotny stav sa rapidne zhorsuje a nie je uz ziadna nadej na zlepsenie.Inac je to len forma sebevrazdy.
Mozno sa to zda tvrde, ale kazdy mame pravo na svoje osobne nazory.
Osobne s ani jednym nesuhlasim z hlbky duse.
Moje heslo je:dum spiro, spero" tj dokial dycham, dufam.
Pesimizmus je skodlivy, treba sa ho co najskor zbavit.
Skodlivy dusevne, telesne aj moralne.
...
NAVI...
1. ja si myslim, ze moje presvedcenie ohladom myslenia, vedomia, podvedomia atd nie je utopia. myslim, ze aj ty si narazil na limity svojej schopnosti "samoliecenia" alebo ako to nazvat. ja na tie limity tiez casto narazam, napriek tomu si stale myslim, ze clovek ma moznost vyliecit sa. ale to je take tvrdenie proti tvrdeniu, takze samozrejme respektujem tvoj nazor, ale nesuhlasim s nim :)))...moja teoria je vsak trosku rozsiahlejsia, mozno niekedy o nej nieco viac napisem, teraz nemam moc casu.
2. priroda vs. chcemia aj zdrave vs. chore myslenie som pochopil. tiez si myslim, ze obohacovanie sa na ukor ineho, resp. dokonca vedome poskodzovanie ineho na ukor seba nie je prejavom prave najzdravsieho myslenia
3. so syntetikou som uz sekol, uz neuzivam ziadnu chemiu, chcel som o tom napisat trosku viac, len som doteraz na to nemal dost casu. v najblizsich dnoch ale budem informovat.
4. eutanazia??? ja ti neviem, ale myslim, ze este zdaleka nie su vycerpane vsetky moznosti...ale samozrejme nebudem hodnotit, co neviem hodnotit, teda tvoj stav.
Dalsi link:
Nemam predstavu, akupunkturu som nikdy neskusala, ak by som ale mala problem, vyskusala by som vsetko:
www.akupunktura.sk
no myslim, ze navy a navik je povodny neregistrovany navi. nedavno sa niekto asi registrovalako navi, tak pisal ako navik a tusim sa teraz registroval ako navy
Aj tak som z tohto uz uplne mimo kto je kto? navi je navy? alebo niekto uplne iny???
ja som to zbezne citala, a zaujimave je odporucanie na glykemicky test, islo tam o hypoglykemiu a po nasadeni nizkosacharidovej a vysokoproteinovej diety sa stav upravil.
navy, hm,hm.. a ta zodpovednost za rodinu, co si donedavna prezentoval uz je passee?