Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

Navy

Elessar. Ak nevieš, čo sa tým v teste myslí, jednoznačne to znamená, že to nemáš. Tí, čo to majú sa v tom ľahko spoznajú.
O moje myšlienky bez práce sa neboj. Náročná práca(vzhľadom na postihnutie ktoré mám), mi ďaleko intenzívnejšie pripomína moje problémy, než neviazaná práca podľa chuti. Byť na invalidnom dôchodku neznamená nepracovať. Znamená to pracovať podľa schopností a možností, ktoré organizmus ponúka. Bez preťažovania.
Psychicky sa svojou chorobou už dávno netrápim. Stačí mi, že trápi ona mňa. Elessar, si na tom celkom dobre. Ešte máš v rezerve SJW, keby bolo treba. Na únavu by som skúsil Ginkgo bilobu, ak si ju teda už neskúšal. Prípadne Gaba.

elessar

...nakolko som sam sebe slubil, ze to pojdem oznamit psychiatrovi, bol som dnes za nim, no po navsteve mi ostalo tak vselijako. moj psychiater je podla mna spravny chlap a ja som mu vdacny za vela, ale stale mam taky pocit, ze nech mu poviem cokolvek, jeho presvedcenim otriast nemozem. vedel som, ze ma nebude odhovarat ani nic podobne, co ma trosku zarazilo bolo, ze sa ma pokusil nenapadne "rozanalyzovat", po tom, co som mu zacal vysvetlovat veci o 5-htp a inych potravinovych doplnkoch...konkretne sa asi snazil zistit, ci nepatrim k tym psychotikom, co si sami ordinuju liecbu a nikto ich ani za svet nemoze presvedcit, ze robia chybu, aj ked je to na ich stave evidentne. narovinu som sa chlapa opytal, ci si mysli, ze mam taku nejaku diagnozu, naco mi on narovinu povedal, ze som niekde "na hrane". povedal nieco v tom zmysle, ze primarnym zaujmom zdraveho cloveka urcite nie je vysedavanie za pocitacom a hltanie kazdej informacie, ze clovek by sa mal venovat svojim kazdodennym zalezitostiam.
...ja som clovek hlbavy a tak som si to doma cele prehral a vazne sa zamyslel nad tym, ci ozaj nie som nejaky psychotik, co sa len sleduje a ordinuje si sam liecbu... ja si myslim, ze som uplne normalny a ze je prirodzene v duchu hesla "spoznaj svojho nepriatela" hladat informacie a skusat co mi pomoze... ale nechcem ovplyvnovat... myslite, ze toto, co tu predvadzam(e) moze byt nejakym druhom psychozy alebo nejakej inej psychiatrickej diagnozy???
...nakoniec lekar ocenil moj intelekt (pritom ja sa za nejakeho inteligenta rozhodne nepovazujem) s podotknutim, ze taki ludia to maju v zivote casto tazsie, zaprial mi vela stastia, ze bude iba dobre, ak nebudem potrebovat doktorov... a uz som cupkal domov premyslajuc sam o sebe......tolko moj dnesny zazitok s psychiatrom, ktory bol pre mna zvlastny. ani dobry, ani zly, jednoducho zvlastny.

elessar

...po case opat informacia o mojom "stave" :)))
...takze na zaciatok - AD som uz uplne vysadil (je tomu tak 3-4 tyzdne). posledne tyzdne ako som vysadzal tabletky som sa citil permanentne unaveny...doma, v robote, jednoducho vsade. po vysadeni som za nejaky tyzden bol v pohode - ziadna unava, fungoval som na plne obratky atd. az som sa sam cudoval, ze je to uplne bez problemov a v pohodicke.
...teraz som vsak uz nieco cez tyzden unaveny opat...zacalo to vtedy, ked sa mi zdalo, ze sa mi opat vracia depresia (teda nezdalo sa mi to, bola to realita, tie stavy poznam az prilis dobre). vtedy som najprv skusil rano osvedcene magnezium, no nepomohlo. dal som si kapsulku 5-htp, nepomohlo. na obed som zobral stress b, co ma ukludnilo, ale tie neprijemne pocity tam ostali. dal som si druhu kapsulku 5-htp a po nejakych troch hodinkach som bol konecne opat v pohode. co vsak pretrvalo bola a je unava, ta ma kvari stale. kto to pozna, vie o com hovorim, kto nie, tak len na ilustraciu: rano nejdem vtat, mnohokrat zadriemem, kym sa konecne vymotam z postele. ak si cez den na chvilku lahnem (k telke alebo si citam noviny), to je koniec, okamzite zaspavam. vecer ma uz okolo 10 zacne lamat pri televizore a neudrzim otvorene oci, atd. asi najhorsie je, ze cez den sa citim taky "nijaky", casto sa neviem namotivovat na nejake veci a len tak sa ponevieram.
...inak 5-htp je skvela vec, ako som pisal, ked uz citim, ze to na mna skutocne lezie, dve kapsulky ma do troch hodin daju do absolutneho poriadku. ked som uzival AD, stacila mi jedna, cize AD a 5-htp sa evidentne dokazu navzajom podporit...logika je pri tom jasna, len zopakujem: 5-htp "dodava" serotonin, ktory AD dokazu zastabilizovat. nakolko na rovnakom principe ako AD pracuje st. johns wort, za pokus asi stoji ich kombinacia...niektori to uz urcite skusali, ja som sa k tomu zatial nedostal.
...otazkou pre mna ostava ta unava...aj ked som v pohode, som stale unaveny...mozno 2 kapsulky 5-htp su malo a treba to podporit tretou alebo lubovnikom...uvidim :)))
...iba upozornujem, ze 5-htp si davam iba ked sa skutocne zacinam citit nafigu, t.j. za tie 3-4 tyzdne som uzil iba tie dve kapsulky, o ktorych som pisal.
...permanentne uzivam omega 3, sem-tam si dam magnesium a dva-trikrat som si dal stress b - to je to, co suvisi s depresiou... niekedy uzivam aj ine doplnky, ale to je skor na imunitu, detox a podobne, takze to tu asi rozpisovat nemusim.

face of agony

Preboha, Navi. To vsetko uzivas? Inak, Navi, inspiroval si ma a pripravujem webovu stranku venovanu hlavne zivotnemu stylu, ale budu tam aj temy tykajuce sa depresii, roznym psychickym porucham, stravy... Mam uz zozbierane informacie z roznych zdrojov, tak dufam, ze pride na uzitok:) Moj optimisticky odhad spustenia stranky je tak v auguste.
Elessar, ako sa mas? Myslim to, ohladom depresie. Uz si vysadil AD?

elesar

NAVI...verim, ze si vsetko dobre zvazil. nemat robotu moze znamenat neustale myslienky na to, co mi je a neustale sledovanie sa...no a to veru nie je dobre, ale to sam dobre vies.

elesar

NAVI...okolo 70, ale ten test mi pripada zvlastny...nie vzdy viem odpovedat...niektore veci su mi doverne zname, inde vobec neviem, co sa tym mysli...

Navy

Zaujímalo by ma, do akej miery súvisí depresia s depersonalizáciou a derealizáciou. Mohli by ste pre mňa urobiť službu a vyplniť test depersonalizácie a derealizácie? Ďakujem vám:-))) depersonalizace.info

Navy

RNG, ak si myslíš, že som to vzdal, tak sa mýliš. Zajtra mi dorazí Chlorela, Colostrum,5-htp ešte nemajú, Damiána, Spirulina, všetko na dpdr. Okrem toho beriem Stress B, Omega 3, SJW,Vircacolu(aj na dpdr), Gaba,Hormon natur, Sladovku hladkoplochú, Vitamín E, Ultra komplet,DMAE, žen-šen, ginko, a kopu ďaľších vecí z kopletov. Neboj sa, nie som predávkovaný, mám pod kontrolou násobky z jednotlivých kompletov. Ešte mi má doraziť aj Betaín hcl.