Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Ludia! Chcela by som Vas poprosit o jednu vec. Pracujem na svojej stranke a bude tam rubrika o ludskych pribehov, ktore sa tykaju depresie. Mozu to byt nejake prihody alebo pribeh o tom, kedy sa to zacalo, cim, ako ste sa z toho dostali (alebo ste este v tom a pokracujete v liecbe). Hlavne by som uvitala pribehy, kde pomohli doplnky vyzivy alebo zmena zivotneho stylu, postojov a podobne. Ale uvitam akekolvek pribehy,ktore sa tam budu hodit. Ak by mal niekto chut (samozrejme to bude anonymne), moze mi poslat svoj pribeh na moj mail. Velmi by ste mi tym pomohli. Dakujem Vam.
Navi ty sa máš ako? Derealizácia slabne? Ako tráviš víkend? :)
Toto som dnes objavil na doktorke. Splodil som to skoro pred tromi rokmi:-)))
1. 11. 2005 21:14:00, Ivan
Dnes doobeda som splodil príspevok, ktorý sa mi pri posielaní zasekol, ja som si ho nenakopíroval inde a tak som oň prišiel. Preto som sa rozhodo písať ich v outlooku a odtiaľ prenášať do doktorky, aby som ich mal vždy v zálohe a nemusel ich písať znova. Takže toľko na úvod a teraz sa pokúsim ten príspevok zosmoliť odznova. takže vyzeral asi takto:
Sofi, ja som použil slovo démon a nie Satan, pretože Satan je v duchovnom svete považovaný za samostatnú duchovnú bytosť menom Satan. Démoni sú tiež bytosti z duchovného sveta a sú sebecky zameraní. V knihe Cesty duše, ktorú napísal psychiater Robert Jarmon, opisuje príbeh jedného svojho pacienta, ktorý trpel strachom, pochybnosťami a rastúcimi manželskými problémami. Psychiater Jarmon pomocou regresnej hypnózy sa dostával na koreň psychických problémov svojich pacientov. Pri tomto pacientovi menom Chris, robili pokroky, až naraz narazili na barieru, ktorá im bránila ďaľšiemu postupu vpred. Na začiatku jednoho sedenia mu pacient povedal: Počkajte, musím vám niečo povedať. V prostriedku mojej hlavy je niečo, čo by malo byť odstránené. Mal pocit, že je to niečo zlého, a že sa ho to pokúša ovládať. vedomý si traumat, ktoré prežil v detstve, v duchu si položil otázku, či niečo zlého nevyužilo dočasné oslabenie jeho organizmu k tomu, aby preniklo do jeho tela a mysli. Psychiater Jarmon tvrdí, že to bol prvý prípad, kedy uvažoval o možnosti, že by emocionálna porucha bola spôsobená prítomnosťou tzv. zlého ducha. pacient trpiaci vážnou chorobou sa sa skorej stane obeťou patologických baktérií, než úplne zdravý jedinec. Rovnako tak , človek, ktorého psychika je nejakým spôsobom oslabená, je pre nevítaných duchov ľahším cieľom. Psychiater ho poslal, keďže bol pacient veriaci za farárom, nech mu pomôže. Keď sa ho psychiater pýtal čo mu kňaz doporučil, pacient mu povedal, že sa naňho pozeral ako na blázna a poslal ho za psychiatrom. Doktor Jarmon pokračoval v hypnoterapii ďalej. Keď pacien zavrel oči, jeho hlas aj zjav sa zásadným spôsobom zmenili. Rozhnevaný hlas zareval: je môj! Pacient zaťal peste a jeho paže a nohy sa začali triasť. Potom na doktora vyceril zuby ako nejaká šelma. Doktor, snažiac sa zachovať rozvahu, čo najkľudnejším ale pevným hlasom povedal: Nech na vás svieti Božie svetlo. Všetcia sme Božími deťmi. hlas sa ozval znova a ešte dôraznejšie: Je môj, neodídem! O podobné zážitky sa s psychiatrom podelila jedna psychologička, ktorá svoju diplomovú prácu písala na tému posadnutosť zlými duchmi a ich vyháňanie. Poskytla doktorovi niekoľko rád, ako v takýchto prípadoch postupovať. Doktor, majúci na pamäti jej slová prikázal hlasu: Opustite toto miesto, kde nemusíte byť a vydajte sa k svetlu. Všetcia sme prišli od Boha, nezávisle na tom, aký teraz sme a všetcia sa k nemu vrátime. Hlas ale trval na svojom, že neodíde. Psychiater tvrdí, že nemal tušenie, c čím má do činenia. Či ide o psychotický prejav pacientovho podvedomia, alebo sa jednalo o výbuchy hnevu z detstva, kedy bol pacient zneužívaný svojím otcom. Prebral pacienta z hypnózy a spýtal sa ho, čo si myslí o onom hlase. Pacient odpovedal, že nezávisle na tom, kto či čo to je, veľmi rád by sa toho čo najrýchlejšie zbavil. Doktor súhlasil a zavolal si na pomoc už zmienenú psychologičku. Tá diagnostikovala, že to vyzerá na posadnutosť a ponúkla pomoc. Po dôkladnej príprave psychologička pacienta zhypnotizovala a tzv. zlého ducha vyzvala, aby sa ozval.( Doktor sa úmyselne vyhýbal pri písaní tohoto vyháňania detailom, aby sa tento popis nestal návodom pre tých, ktorí by sa im chceli riadiť.) Asi po pol hodine pacient(Chris) prehovoril čudným hlasom: Som Gregory, oznámil hlas, a som tu spokojný. Zostanem tu. S kľudným, ale pevným hlasom s Gregorym debatovali o tom, prečo je nevyhnutné, aby Chrisovo telo opustil a vrátil sa späť do svetla. Hlas však tvrdil, že je spokojný a že nemá potrebu na danej veci nič meniť. v jednom okamžiku začal Chris prudko pohybovať rukami a kašlať.. hlas bol čím ďalej agresívnejší. Doktor pokropil pacientovo čelo svätenou vodou a prstom na ňom urobil krížik- pritom hovoril o Božej láske a o Božom pokoji. ešte chvíľu mával rukami a potom sa ukľudnil. Chvíľu bolo ticho a potom Chris normálnym hlasom nečakane oznámil: Je to preč. Gregory ho opustil. Psychologička sa spýtala , či v v Chrisovi prebývajú aj iné duše. Zamumlal, že ich je ešte šesť. Postupne vyzvali ďaľších šesť bytostí, aby sa predstavili a rovnako ako Gregory odyšli za svetlom. Jedna po druhej tak učinili.
Psychiater si stále nebol istý, čoho bol vlastne svedkom. išlo len o produkt predstavivosti pacienta, alebo sedem duší zomrelých skutočne opustilo Chrisovo telo a vydalo sa na cestu k tunelu svetla? Odpoveď na túto otázku nepoznal, a nebola ani vyžadovaná. Vlastne sa nejednalo o vedecký experiment, ale o pomoc trpiacemu človeku. Pokiaľ sa pacient cítil lepšie, tak sme mohli byť s výsledkom spokojní, povedal doktor. Chrisov stav sa zlepšil. Po ročnej kontrolnej prehliadke uviedol, že pocit niekoho prítomnosti zmizol a už sa nevrátil. po tomto sedení z neho vyžaroval kľud, ktorý pred tým nepoznal. Doktor mu doporučil, aby si každý deň niekoľko minút vyhradil pre Boha a aby mu poďakoval a požiadal ho o ochranu. jeho manželka doktorovi povedala, že hnev, ktorrému podliehal pred vyháňaním duchov, odvtedy nemal.
Niektorí terapeuti veria, že tzv. posadnutosť je v určitých prípadoch vysvetlením pre mnohonásobnú osobnosť. iní tvrdia, že je to naopak a že mnohonásobná osobnosť vytvára predstavu prítomnosti cudzích duší. Podľa časti terapeutov, nie je žiadny z týchto názorov správny.
Doktor hovorí, že by bol prvý, kto by priznal, že tejto záležitosti plne nerozumie. Zdalo sa mu, že by bolo vhodné aby sa tento jav ďalej skúmal. Hovoril ale, že je však nutné k nemu pristupovať s krajnou opatrnosťou. Vedel, že malý anjel na jeho rameni mu hovorí: Bobe, toto nechaj zatiaľ na pokoji.
Takže toľko z mystickej psychiatrie a psychológie. Majte sa všetcia fajn a nepripúšťajte si oslabenú psychiku, pretože silná psychika je vraj nenabúrateľná. A čo je základom silnej psychiky? No predsa optimizmus:-))). Želám vám všetkým veľa optimizmu, s pozdravom Ivan.
Niečo o Graviole. www.oroverde.cz
neremcam, neprotestujem... mam fofry
vcera vernisaz, zajtra promocie :))
vsetko v brne. dnes som bola este v ilave pre najmladsiu dceru. fedex suvix :)))
Tí, čo máte derealizáciu si prečítajte, ak chcete, môj dlhosiahlý príspevok na blog.depersonalizace.info
Rencaa. Tým, že som Ťa nazval Remcoov,som nemyslel, že remcáš, proste som sa pomýlil, tak prepáč. Ospravedlňujem sa Ti, aj keď viem, že sa Ťa to nedotklo. Len ma to tak napadlo:-)))
Remcaa dík. Verím že to výjde. Sú na to všetky predpoklady.
navy.. derie sa mi na jazyk: JA SKAPEM!!!!
:o)))
len neviem kolky prekmit u teba to uz je.. snad posledny. drzim palce