Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
So svojou chorobou - depresiou, ktorá mi zobrala radosť zo života nie som zmierený a stále hľadám tie správne lieky
Ak má človek všetko čo je považované za štandartný atribút šťastia ako je láska, práca, záujmy, peniaze a pod., aj tak nemusí byť šťastný, napriek tomu, že je úplne zdravý.
Luciano, skús sa na to pozrieť takto. Ak by si mal viac požiadaviek, bol by si šťasnejší? Ak je človek šťastný na základe naplnenia svojích požiadaviek, je to náročnejšie, pretože toto šťastie je podmienené práve naplnením týchto požiadaviek. Ak bude moje šťastie podmienené tým, že ak vyzdraviem, tak budem šťastný, tak by som sa toho šťastia ani nemusel dožiť. Preto je ďaleko výhodnejšie byť šťastným aj v chorobe.
Luciano. Zmieril si sa so svojou chorobou?
Mojou jedinou požiadavkou je nikomu a ničomu nezavadzať.
Luciano. Nemáš ani požiadavku byť zdravým?
Luciano. Možno máš, a tou požiadavkou je šťastie.
Luciano ale máš... možno nie na život, ale na seba určite
budhizmus ma vela do seba. mna oslovil predovsetkym orientaciou cloveka do svojho vnutra. tam najdeme vsetky odpovede na svoje otazky.
za najvacsi zdroj ludskeho utrpenia povazuje priputanost. ci uz k materialnym veciam alebo inym ludom :)
Ja nemám žiadne požiadavky a aj tak nie som šťastný.