Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

roni

Pozitívne myslenie je veľmi dôležité aj šport, pohyb, aj užívanie liekov, pokiaľ treba aj doplnky výživy. Ale častokrát nás prepadnú úzkostné myšlienky bez akejkoľvek príčiny. Dokonca aj vtedy ak si pozrieme zábavný film a už máme po nálade. Povedala som si že ak si moje podvedomie môže robiť so mnou čo chce ( spôsobuje úzkosť,napätie,strach), prečo by som si ja nemohla robiť so svojim podvedomím to čo ja chcem. Vedela som že nasilu sa to nedá a preto ho musím prekabátiť. Keď ma prepadli úzkostné myšlienky, zaujala som postoj nezávislého pozorovateľa. Myšlienky ako sa vynárali, tak odchádzali a nedala som sa vtiahnuť do analyzovania. Skúste to,len ich pozorovať, hlavne keď ste doma a sedíte, alebo ležíte. Dá sa to zvládnuť všetko krok za krokom, ale o to bude výsledok trvalejší. Prístup k svojim myšlienkam a podvedomiu si musíte zvoliť každý sám. Zo začiatku to so mnou lomcovalo, podvedomie sa bránilo ako splašený kôň, dávalo mi najavo že je pánom situácie. Skúsim pre bližšie vysvetlenie uviesť svoj prístup. Keď ma prepadli myšlienky úzkosti, tak som ich privítala asi takýmto spôsobom: no už ste tu zase, nevadí, nejako to spolu zvládneme. Alebo: viem že prídete znovu,vôbec nemusíte odchádzať, neprekáža mi to, ak chcete zostaňte. Možno to znie uletene, ale u mňa to fungovalo. Ak niekto užíva lieky, nech si dá v čase veľkej úzkosti tabletku, ale ak sa to trocha zlepší treba tie stavy úzkosti si privolávať ale bez strachu a obáv, priateľsky. Nebáť sa čo to s vami urobí. Dokonca ak veľmi dobiedzali tak som sa s nimi akože dohovorila, že im budem venovať pozornosť nasledujúci deň. A zistila som že v nasledujúci deň neprišli. Postupne úzkosť slabla, moje podvedomie mi už viacej nevnucovalo chorobné myšlienky úzkosti.
V rámci prevencie si ešte na ne spomeniem, kamarátsky si ich chcem znovu privolať, bez obáv ale nechce sa im.
Mám v rodine dosť veľký problém, som z toho veľmi nešťastná, svokra sa len čuduje že to vôbec dokážem zvládnuť. Možno je to aj výsledok toho že som sa naučila zvládnuť dávnejšie depresívne stavy spojené s úzkosťou. A veľmi by som si želala aby ste to zvládli všetci čo trpíte depresiu. Hlavne sa toho svojho stavu nebojte a prijmite ho.
Ak by sa vám to podarilo potom napíšte. Zvlášť by som si želala keby sa to podarilo navymu. Želám pekný večer.

roni

Nechcela som už viacej písať, pretože som nevedela ako na to budete reagovať. Ale pokúsim sa ešte o niečo, možno si z toho niečo vyberiete. Nechcem tvrdiť že táto metóda je tá najprávnejšia, ale ja som lepšiu pre seba nenašla.
Zaujalo ma to že si elessar napísal že sa snažíš pozitívne myslieť, pomáha ti to, ale predsa je ešte niečo s čím nie si vysporiadaný a to niečo sa vracia.
Úzkosť kráča ruka v ruke s napätím, strachom a niekedy aj fóbiami. Je to jeden začarovaný kruh. Metóda " paradoxnej intencie" spočíva v tom že vedome vyvolávame a provokujeme ten istý symptóm, ktorého sa chceme zbaviť. Napríklad, ak má niekto pisársky kŕč, vedome tento kŕč sa snaží vyvolávať a on sa postupne začne strácať sám. Dá sa to prirovnať k sladkosti zakázaného ovocia. Podstatou tejto metódy je prijať, aby sme sa oslobodili. Musíme sa usilovať vedome robiť práve to, čo samo od seba robí naše podvedomie-bojovať naopak. Zbaviť sa ťaživého supervýznamu. Dohovárať sa medzi vedomím a podvedomím. Naše podvedomie je márnomyseľné, ak mu niečo zakazujeme, neprijme to.
Rezervné sily nášho organizmu sú obrovské, čakajú len na vhodnú organizáciu v zrozumiteľnom jazyku.

Budem ešte pokračovať, ale musím to už uložiť, lebo raz sa mi to už vymazalo.

rencaa

youmi, no tak skus tu, v com je problem, mozno poradime ;)
niekedy ini ludia mozu ako nezainteresovani mat s nadhladom celkom dobre napady :))

youmi

no ved ja neviem to prave sa mi zda cudne ako som celkom zhovorcivy ale nehovorim o svojich problemoch a osobnich veciach skoro voooobec ..no vlastne uplne vobec...proste mi to pride strasne blbe tam hovorit s cudzim clovekom ... a neviem si predstavit ako to tam pridem on sa asi opyta preco a to mu tam budem muset vysvetlovat ? neviem dvakrat sa mi tam asi nechce racej ....proste ja som zvyknuty ze o problemoch sa nehovori ze to si musi clovek sam riesit a tak tak to asi bude najlepsie ked to nejako inak poriesim

rencaa

youmi, otazka je preco tam mas ist.
to bude prve aj, co sa ta psycholg opyta a od toho sa bud rozvijat vas rozhovor. ja som bola u viacerych, aj kvoli mojim problemom a aj kvoli detom. v podstate je to vzdy rozhovor, tak ako sa rozpravas s priatelmi o svojich problemoch, pocitoch. tak podobne je to aj tam. mozno navyse bude nejaky test.. ak nemas problem rozpravat, nic strasne to nie je ;)

rencaa

elessar, ver mi, to zvladnes!!! tato skusenost, ze sa mas ovela lepsie vlastnym pricinenim ti bude vzdy uz odteraz svietit na ceste :))
neboj sa prijimat tieto neprijemne pocity,, ja som im prave vymyslela nazov: SEMAFOR!!! co vy na to??? myslim ze nic nazornejsie si ani nemozno predstavit :o))

elessar

YOUMI... a preco ta vlastne ucitel posiela za psychologom??? inac ja som nikdy u ziadneho nebol, takze neviem, ako to tam prebieha...

elessar

RENCAA...dakujem...ale skor ja blahozelam tebe. z tvojich prispevkov ide taka ta pozitivna energia, ktora hovori, ze vsetko je prekonane (myslim depresiu)... u mna to tak zatial nie je, sem tam pride nostalgia, sem tam nejake uzkostne myslienky a aj ked to nie je nic hrozne, rozhodne asi nemozem povedat, ze som zo vsetkeho vonku. mam taky pocit, ze este stale je tam nieco, s cim som sa nevysporiadal (alebo nieco, co mam urobit) a kym to nevyriesim, depka tu bude stale. mozem ju sice nacas "prekryt" doplnkami alebo pozitivnym myslenim, ale kym to nevyriesim, nemozem sa jej zbavit uplne. zatial vsak neviem co vlastne to "nieco" je.
...a zelam ti toho najlepsieho princa :)))

youmi

...cawte vidim ze tu mate rozbehnuty rozhovor tak ja len tak odveci ked dakto bude mat cas ci by neporadil ..mam 16 a este na konci roka mi navrhla triedny ze by som mal navstivit psychologa .....ako najprvv som sa urazil ale ked tak nad tim rozmyslam tak to neni asi take strasne a moooozno by som tam siel ..len neviem ze ako co tam mam robit ako proste tam pridem a co mam preboha povedat to bude uplne blbe podla mna cele neviem.....ako to tam pls prebieha